reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja mam pytanko do butelkowych mam :) ile Wasze dzieci dziennie jedza ? ile razy i jakie porcje ?

Mój 120 co 2 godz. Na noc też 120ml, a śpi od 8-6 rano albo ma międzyczasie pobudkę ok 2 rano. Naprawdę nie wiem od czego to zależy. Nieważne czy spi w dzien dużo czy mało, raz się obudzi w nocy a innym razem spi do rana :-)
Wydaje mi się że dużo ja ale to duży chłop, prawie 7 kg wazy :-D

A ja ostatnio wyprałam pościel małemu (zieloną) z pieluchami i ciuszkami, w tym malinowe przescieradło (w ogole nie pomyslałam) i teraz mam różowe body, pieluchy, skarpetki....raj dla dziewczynki :-D Z ciuchów zaraz wyrośnie tylko pościeli mi szkoda bo zrobiła się zgniło zielona :baffled:

Ja dzisiaj szlifowałam stare biurk,o które odnawiam i mały nie chciał leżeć w wózku, wiec posadziłam go w foteliku na trawie i tak obserwował grzecznie mamusię, aż zasnął. Mam takie kochane dziecko, że aż boję się powiedzieć to głośno :-D

reklama
matko co za dzien... moj sie kompletnie rozregulowal, jadl po 30ml zasypial na 15 min, ryczal non stop :-( pozostaje mi tylko miec nadzieje ze to taki slabszy dzien i jutro bedzie lepiej...

snoopy monika widze ze dzieciaki ciezko przezywaja rodzenstwo. cieszcie sie ze przynajmniej te mlodsze jak aniolki sie zachowuja :tak: jakbyscie wylosowaly mojego janka to nic tylko plakac z dwojka takich nieogarnietych :-)

Wiecie co moja strsza wlasnie robi?? wygina śmiało ciało:-D i to daje jak stara w teledyskach:-D lepiej ode mnie biodrami macha:-D przy czym wtrąca zawadiacko "sexi facet" jak odwaliła mi dzis taki numer to zaczełam się smiec z bezradnosci i wyc jednoczesnie.... a moja mama problemu w tym nie widzi... Z tym że to dosyc dziwnie wyglada bo ona ma 4 lata a nie 16!!! żeby tak tanczyć...

kurde mam nadzieję że Oliwka będze juz zawsze taka grzeczna bo jak pojdzie w slady siostry to ja w wieku 28lat siwa cała bede i pomarszczona od nerwow i stresu:-D:szok:

mój michu miał wczoraj jazdy. marudzil cały dzień. płakał. chwilę poleżał i już kwiczał. a najgorszy ryk był wtedy, jak miał dostać butle. zanim zaczął ssać, beczał jak opętany :szok: aż krzyknęłam kilka razy na niego :-( już jak zassał butlę, zjadał wszytsko!!!! nie wiem o co chodziło? a wieczorem po kapaniu zjadł bez beczenia.

teraz śpi juz od godziny, a ja walcze z bólem głowy - chyba okres się zbliza, a ja tabsów nie kupiłam :confused:

ja wiem że będę trudnną teściową :tak: synowe będą narzekać, oj będą :tak:

u nas karmienie co 3 godziny w dzien, 120 ml mleka nan 1, w nocy róznie, czasem zje o 19 to dopiero wstaje ok 3 i potem kolo 7, a czasem zje o 19 i juz o 1 wierci sie z głodu, potem 4 i potem 7. nigdy niewiadomo kiedy panicz zechce jeść :-)

u nas karmienie co 3 godziny w dzien, 120 ml mleka nan 1, w nocy róznie, czasem zje o 19 to dopiero wstaje ok 3 i potem kolo 7, a czasem zje o 19 i juz o 1 wierci sie z głodu, potem 4 i potem 7. nigdy niewiadomo kiedy panicz zechce jeść :-)

Jakbym czytała o swojej :D Też czasem sę budzi 2-3 i dopiero 6:30 - 7 a czasem własnie już o 1 głodna...
i też jest na NAN Pro 1.

Dziewczyny, czy jest jeszcze w sprzedaży Bebilon na Noc??

Laski czymajcie &&&& Położyłam Oliwkę po jedzonku do łózeczka zamiast do mnie na łózko i liczę że uśnie jak tak to będzie przełomik
wink2.gif
i nie bedzie przekładania z łózka do łózeczka:-D

reklama
oo to trzymam kciuki :)
Monika usypia od zawsze u siebie w łóżeczku i odpukać nie ma z tym problemów. Ale Szymek miał tak samo. Chociaż on usypiał przy butli, przy ostatnich 20 ml. Wiedziałam, że jak zostało 40-30 ml to muszę go odbić bo zaraz odleci ;P
A Monika kończy butlę i dalej oczy jak 5 złotych ;P Chociaż dzisiaj o dziwo zasnęła przy butli, po 60 ml... Coś czuję, że się obudzi przed północą ;P

Do góry