reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie :baffled:
Co za noc... malec znow pospac nei dal, o polnocy strzelil kupala i byl tak tym zachwycony ze do 2:30 przebieral nozkami w swoim lozeczku jakby bral udzial w wielkiej pardubickiej :dry:
Cale lozeczko az latalo a ona oczy jak szpak :cool:
Dopiero jak go wzielam do nas to powiercil sie i usnal
Jakbym wiedziala, to bym poszla spac o 21 a nie o 23 ehhh

Wiec co do herbatek- to my przepijamy malego- rumianek, ale nie lubi go za bardzo, za to herbatka koperkowa i woda jest ok- mniej wiecej wlasnie 100ml dziennie, ale nie zawsze, zalezy jak mu sie podoba :tak:

Dziewczyny z thermomiksem- podajcie przepis na chlebek i bulki :tak: ja tez czesto uzywam, ale zauwazylam jeden mankament, niestety thermomiks sluzy do przygotowania porcji dla max 4chyba osob, np pure do 6osob juz sie nie da :no: No i do tego to mycie... :dry:

Ja mysle, by malemu za 2tygodnie zmienic butle na te 3+ bo jak teraz wcina mleko, to mu oczka wychodza z wysilku ;-)
Myslalam tez o tym smoczku tt 0+ o mieszanym przeplywia, ale nie wiem, bo moj za tt nie przepada :sorry2:

Mlodak- oj jak bardzo Cie rozumiem :tak: ja nie wiem, ale po narodzinach dziecka, moja tesciowa mnie niesamowicie drazni :baffled:

reklama
Hej dzisiaj troche Was nadrobię , a przynajmniej taki mam plan. alesz się dziś wkurzyłam... obudziłam się i mnie zalało... pierwszy poporodowy okres :/ a dalej karmię piersią tak jak karmiłam i mimo to ten okres przyszedł :/ . . . co za cholerstwo ... a miałam taka nadzieje że jeszcze troche będe miala od niego spokoju . . . . . . . .. .. . . . . blech.

sicil miło Cię znów widzieć :)

Ostatnia edycja:
sicilpol - ja tam zwolenniczką thermomixa nie jestem, mąż go uwielbia :dry: ale chlebki robi w nim dobre :tak: najczęściej to robimy w nim ciasta, bo obiad do żadna filozofia - wstawiasz ziemniaki, kotlety na patelnię i coś do tego...
a przepis na chleb wziął mój mąż z książki thermomixa.

Myślę, że jak będzie Monisia starsza i będzie jeść inne rzeczy niż mleko, to będzie częściej w użyciu...

Monika dzisiaj się obudziła o 2 (mąż ją nakarmił bo jeszcze grał) i dopiero 6:30 dałam jej cycka i dokarmiłam butlą bo było za mało. A i tak się cholera nie wyspałam :-D kawę sobie robię...

Dana, Blond gdzie Wy się podziewacie :( ???
Wlasnie? A Avo gdzie sie schowala?

Niespodzianka ten wożek niby w sumie jest od urodzenia, co nie? Używasz tego co ma być nad głowką co jest na fotce czy Mały już za duży na to? Sorki, że tak wypytuję ale własnie siedzę na amazonie i korci mnie jak nie wiem:-D
Heheh :-D Ja tez tak mam. Jak sie nakrece to musze kupic juz, zaraz, natychmiast ;-) Otulaczka na glowe nie uzywam, bo gdzies wyczytalam, ze jak dzidzia lezy na plasko to nie jest zalecane. W przypadku ulania, czy zakrztuszenia, nie moze odwrocic glowy i samemu sobie pomoc. A mlody juz sztywno trzyma glowke wiec nie ma potrzeby. Otulaczek wzielam do fotelika samochodowego :-p

Co do metody Tracy Hogg... probowalam - zmodyfikowalam ;-) Tak jak piszecie wypatrywanie trzech ziewniec kompletnie sie nie sprawdza, bo mlody potrafi ziewnac nawet piec czy wiecej i dalej ma oczy jak 5 zl i chec do zabawy. Jak po trzech odloze go do lozeczka to sie meczy - macha lapkami, drapie po buzi, jest rozdrazniony. Dlatego teraz czekam az zaczyna troszke marudzic i wydawac dzwieki w stylu ammmmmmm ;-) Wtedy go biore przytulam i kolysze (nie spiewam, bo to go rozprasza - ahhh ten talent ;-)) Jak widze, ze oczka mu sie zamykaja to go odkladam, daje smoka, pieluszke do mietolenia i pozwalam zasnac samodzielnie... Przeoczenie "trzech ziewniec" nie powoduje histerii czy nieutulonego placzu (przed czym przestrzega autorka). Uwazam, ze kazdy musi znalezc wlasna metode i o ile ksiazka Tracy moze sluzyc jako przewodnik, to nie wszystkie dzieci sie da "poukladac" i "podporzadkowac". Jak sama autorka pisze, sa rozne typy niemowlaczkow, wiec na logike kazdy powinien miec dostosowany do niego sposob kladzenia spac (i nie mowie tutaj o wielogodzinnym noszeniu ;-)).

Hejka;-)

Kurcze wasze dzieciaki ssą smoczki? Moja wypluwa i nie chce... na początku pare razy miała i ssała a teraz woli róg pieluchy sobie posokać;-) Znajoma do mnie że jak by ssała sysola to w dzień by mi spała dłużej a tak to max poł h śpi chyba że na dworzu tam potrafi spać i 3 godzinki, ale za to noce całe mamy z głowy:-D

Teraz powinna spać od godziny a "bawi" sie z Alicją miśkami:-D Alicja jej pokazuje rusza tymi miskami a Oliwka sobie te boskie odgłosy wydaje:-D

Kamila Ale Milan na cycu wiec mu się nie dziwię no i duży chłop z niego więc potrzeby ma większe;-) a jakiej firmy macie smoczek? Bo ja miałam tt i mała nie chciała, dziad strasznie twardy byl...

Kasienka Dzięki. A wentylator chodzi całe dnie prawdziwy a na dworze nagrany w telefonie, azmi szumi nadal w głowie mimo, ze juz sie wyłączył

Mężczyzna wraca do domu i widzi taki oto obrazek: pięcioro dzieci szaleje, umorusana, mieszkanie wygląda jakby przeszło przez nie tornado, zabawki i ciuchy porozrzucane rozrzucone, telewizor wyje, pies szczeka, gazety porozrzucane... A w kuchni... Lepiej nie mówić, jedzenie na podłodze, na kuchence spalone garnki, w zlewie stosy naczyń, brudna podłoga, drzwi od lodówki otwarte... Mężczyzna szuka żony, gdy znalazł, on go pyta z uśmiechem, jak minął mu dzień. On patrzy na nią i pyta zdezorientowany: "Co tutaj dzisiaj się wydarzyło?". Żona na to: "Wiesz, każdego dnia, gdy wracasz z pracy do domy, pytasz, co ja robiłam przez cały dzień?". "Tak - potakuje mąż". Na co zona: "No właśnie, to dzisiaj nic nie zrobiłam".
(fot. Adult Children of Heterosexuals)
Zobacz załącznik 495448

Rewelacja;)

Witam dziewczynki;)
U mnie wszystko dobrze. Pominę fakt, iż już o 8 rano była u mnie tesciowka, bo "akurat przechodzila". Posiedziała do 10 i poszła.A ja ostentacyjnie paliłam na jej oczach papieros za papierosem;) Zaczynam jej robić na złość a co;)

Klusia współczuję...ja nie karmię piersią ale wiem co było jak dawałam swoje mleko...uwazalam na wszystko, wrecz histercznie się bałam, że będzie brzuszek małego bolał...a z tymi kolkami to juz milion opinii słyszałam, na temat tego kiedy się zaczynają...także biorę na luz.

Mój kocha smoka. W dzien jak widzę, ze usypia to przytulam mu pieluche do smoka, zeby nie wypadał, bo jak tylko wypadnie to mały się budzi.

W temacie tesciowych to juz wiem jak opisac to co czuję. A więc mam wrazenie, że potrzebna byłam tylko po to, żeby dziecko urodzic a teraz najlepiej jak bym zostawila w spokoju i malego i męża i ona by ich miala i była najszczesliwsza. ooo..

reklama
Qrde josie chyba masz rację z tymi ziewnięciami, trzymam się jak głupia trzech, ale on ewidentnie nie jest jeszcze na "odlocie". Jutro to sprawdzę i też go trochę przetrzymam :tak:

hehe u mnie tez napewno nie trzy, tym bardziej ze wtedy musialabym go klasc zaraz po karmieniu a on spokojnie wtedy jeszcze z godzinke sie bawi :) dzieci tez ziewaja po wstaniu po karmieniu mojemu sie zdarza w trakcie zabawy a zmeczenie ja widze po oczkach i po tym jakie zaczyna miec ruchy bardziej nieskoordynowane, a ziewa nie tylko na spanie

moze po prostu amerykanskie i angielskie dzieci taka maja ze trzy i juz a poza tym nic :D

co do smokow moj niby uzywa (tt tez nie chcial, zalapal dopiero nuka) ale ostatnio zauwazylam ze zaczal wiecej wypluwac... tylko na noc ciagnie i po kapaniu i przy robieniu kupki, w dzien na spanie to i smok nie pomaga

w dzien Nikos spi w chuscie przy mnie, no i nie odbieram mu tego jeszcze z miesiac nby pozniej dzieci mniej placza i wtedy bede uczyc inaczej bo on jak sie wybudzi ze spania (a wybudza sie wlasnie po ok 30-60 minutach) to jest ryk bo chce eszcze spac a nie moze (tylko w chuscie spi nawet i 2-3 godziny) a jest spioch straszny po 18 godzin na dobe wiec wole nosic przy sobie w dzien tak kolo 6-8 godzin (bo spi jeszcze w foteliku jak jezdzimy ale ostatnio tez zaczal sie w nim wybudzac) i rekompensowac w jakis sposob tez cyca ... samodzielnosci bede go uczyc po 3 miesiacu :)

Ostatnia edycja:
Do góry