reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

byłam z małym u lekarza bo ryczy od kilku dni non stop i wg niej to znowu kolki :-( chyba się poddam, nie umiem trzymac takiej rygorystycznej diety:-:)-:)-(

czy któraś z was robiła maluszkowi badanie moczu??? my musimy a zapomniałam zapytać czy mocz musi być poranny

Ja robiłam i rano małego umyłam i założyłam mu woreczek.
Kolek nie zazdroszczę u nas nie było i z jedzenia jem prawie "wszystko" choć wczoraj jadłam fasolkę szparagową i była zielona kupa, więc z nią muszę się wstrzymać.

reklama
Witam,

niespodzianka zaraz zamwiam ten wózek w takim razie:-D
wiesz, że też na Niego poluję;-):-D a jak Mały w Nim? Dobrze wszystko?

mlodak
ach ta teściowa, szkoda gadać a Twoj mąż niech się kurcze określi o co chodzi bo Ty sie zamartwiasz a On zachowuje jak małe dziecko:szok:

Kasienka witaj:tak:

u nas pada od rana:baffled: siedzimy w domu i tak juz pewnie cały dzien bo się nie zanosi żeby przestalo a szkoda. Kuba śpi, Wojtek już się kręci coś ale już jego pora jedzenia więc się nie dziwię. Nockę całą przespał więc super:tak:

hej!
spacerek dziś długi,od 10.00 do teraz.
Jednak na placu zabaw masakra. Mała w ogóle tam nie śpi. Ale co mam zrobic jak z Kubą trzeba chodzić?
Dzieciaki darły się, nie było gdzie się schować. Może jak zacznie się szkoła to będzie spokojniej.
Musiałam ją nosić, a jak odkładałam do wózka to ryk był nieziemski.
Nie jadła od 9.30...nie chce. Może za duzo herbatki.
Spac też za bardzo nie.
A ja zrobiłam zakupy na zapiekankę z kaszy gryczanej, ale o jogurcie zapomniałam. Uwielbiam...i nie wiem co teraz. Ta ryczy znowu, a ja nie pójdę znowu do sklepu:wściekła/y:
A sama dopiero co zjadłam
Kuba własnie sam sobie tyłek podtarł, gdy karmiłam. Coś strasznego w łazience, k**a jest wszędzie...
Trudny dzień....

Niespodzianka W Polsce pewnie takich nie ma, ale śliczny, jak dla mnie to czarno-biały z czerwoną kokardką, mój styl. Jeju sliczny:szok:

Ostatnia edycja:
Polaa wiem, ze polujesz ;) Maly bardzo dobrze - zostawilam mu w wozku pokrowiec z polarku, tylko wierzch odpielam wiec ma mieciutko. No i zapatrzony non stop w kropki na budzie. Minusem jest to, ze jak oparcie jest rozlozone to bardzo trudno dostac sie do kosza pod wozkiem (no ale tego sie spodziewalam). No i budka troche krotka, nie zawsze chroni przed sloncem, ale mam to ;)New SHADE MAKER SUNSHINE KIDS DIONO STROLLER PUSHCHAIR BUGGY PRAM Parasol BLACK 0179218932127 | eBay

Zaza wspolczuje. Ja wlasnie wrocilam do tej diety mimo tego, ze nie karmie UU juz :-p Pieknie mi kilogramy lecialy na gotowanym kurczaku i ryzu, wiec licze ze zgubie zapasik.

Mloda ja to bym chyba cierpliwosci do prania tych pieluszek nie miala.

Niezapominajka ciesze sie, ze juz wszystko ok :)

byłam z małym u lekarza bo ryczy od kilku dni non stop i wg niej to znowu kolki :-( chyba się poddam, nie umiem trzymac takiej rygorystycznej diety:-:)-:)-(

czy któraś z was robiła maluszkowi badanie moczu??? my musimy a zapomniałam zapytać czy mocz musi być poranny

Nie trzeba porannego, bo dziecko nie kontroluje jeszcze kiedy sika i nie ma zagęszczenia bakterii... Coś takiego tłumaczyła mi lekarka. Kazała nakarmić, rozebrać, umyć siusiaka i polować z pojemnikiem na mocz;-)

Sicil- W ogóle to zauważyłam dopiero dziś przy nadrabianiu, że się pojawiłaś. Super, to mamy już 3 Julków na forum ;-)

Moje dziecko ostatnio ma fazę na usrywanie się po szyję... :szok:

Dziewczyny Julek ma na szyi na karku naczyniaka potocznie zwanego uszczypnięciem bociana czy jakoś tak, od paru dni zaczęło mu się to paprać, schodzi skóra i zaczyna swędzieć i zrobiło się nieprzyjemne. Jak byliśmy na szczepieniu to lekarka kazała używać Linomag ale nie wydaje mi się, że to za mało...
Co można na rany używać u takich dzieciaków??

dziewczyny ja dziś wysiadam, normalnie zaraz zwariuję:-(
łeb jak sklep od jęków, wrzasków, pisków....
nie wiem co jest, jeść nie chce, spać nie chce, tylko stęka, płacze...
chcę wyjść sama na powietrze, ale nie mam jak:-(

Klusia a ile ty jej tej herbatki dajesz? moze ja gazy mecza? Bo koper wiatropedny. U mnie tez bolesny ryk po zjedzeniu 150ml sciagnietego... Nie wiem moze sie zepsulo? Ale w lodkwce bylo... A moze za duzo? Pierwszy raz tyle zjadl na raz

Hejka;-)
mlodak niezłe relacje syna z mamą.... ja bym chyba psychicznie nie wyrobiła i mojemu piekło na ziemi zrobiła jak by mi tak wydziwiał jak Twoj... Z resztą nie raz mu mówiłam że ja nie inkubator i opiekunka i jego do szczęścia nie potrzebuję bo sobie poradzę i teraz wzorowe relacje;-) może spróbuj, bynajmniej lżej Ci będzie jak mu powiesz co myślisz.

niezapominajka u nas podobna jazda na matę jest, jak widzi pana ośmiornicę to aż piszczy:-p

Co do sexu to my z M jak 2 dziki:-D nie dość że nienasyceni to z łóżka mogli byśmy nie wychodzić:-p Z tym że biedak ostatnio (w poniedziałek) tak mi się potłukł że myślałam że ze szpitala go nie wypuszczą... ale naszczęscie żeber nie połamał i tylko ma ostrego krwiaka...

ja Oliwce daję herbatkę z hippu ułatwiającą trawienie i pierdzi jak najęta:-D Dosłownie co chwilę słychać pruty;-) a po jedzeniu jak stara beka:-D tak to je po 120ml ale rano jak wstaje z nocy zjada az 150ml po czym idzie spać jak jej pozwolę a jak nie to potem około 10 jak się kimnie to aż do 13 czasami:-D (wstaje o 7,8 zależy a chodzi spać o 20, 21) normalnie raj, nawet Ala ktorą chwaliłam za spanie tak jak Oliska nie spała:tak:
a i jak ktoraś ma problemy z komarami polecam plasterki "fresh off" działają 12h i Oliśka w koncu nie ma ukąszeń z nocy...

Klusia a ile ty jej tej herbatki dajesz? moze ja gazy mecza? Bo koper wiatropedny. U mnie tez bolesny ryk po zjedzeniu 150ml sciagnietego... Nie wiem moze sie zepsulo? Ale w lodkwce bylo... A moze za duzo? Pierwszy raz tyle zjadl na raz
no dziś to sporo wypiła ok200do 14ej.Ale własciwie tyle wypijała i było w miarę.
Na szczęście zasnęła, ale właśnie chyba się budzi,może 15 minut spała. Ale strasznie jestem zła na siebe,że Kubie się dostawało, że hałasuje, ze tamto...darłam się o byle co. I muszę to powiedzieć: na nia też dziś nakrzyczałam: zamknij się, mam już dość, uspokój się wreszcie! Kuba pytał czemu na nią krzyczę, bronił jej.
A teraz płaczę.
Oczywiście T jeszcze nie ma, bo niby robotę musi skończyć akurat dziś.
A Kuba obrażony na mnie chyba, nawet nie dostał dziś obiadu, dopiero biorę się za rozpakowywanie. A mała zjadła o 9.30 i jak wróciliśmy to o 14.40 troszkę pociągnęła i to tyle z jej jedzenia dziś.
Oczywiście nagrałam jej zachowanie dla oceny jak Wam się wydaje czy to kolka czy co, później wrzucę.
Praktycznie od kiedy wróciliśmy czyli po 14 to spała równo godzinę, a tak to non stop płacz.
Chyba przestanę dawać kropelki Simplex, bo jakiś czas nie dawałam bo nie miałam. Teraz 2 dzień daję i chyba jest gorzej.

reklama
Klusia biedactwo... Masz ciezko z ta malutka... Ja tez raz na mojego krzyknelam kiedys a potem caly dzien go tulilam.. A probowalas ja karmic mm? Moze byloby lepiej? Np bebilon comfort na problemy z brzuszkiem

Do góry