reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Delwer, no ja nie chciałam pisać postu pod postem ;-):-D
ale już dziś w galerii naskrobałam ;P
Jest szansa, że będę mieć rude dziecko :szok: tego się raczej niespodziewałam, hehe :-D:-D:-D

reklama
i ja się witam w ten ponury dzień :-)
Rysica a czemu myślisz że będzie ruda? jeszcze chyba jest czas na zmiany :sorry2:
Viola leżaczek powinien być używany od około 3 m-ca a huśtawka od około 6 bo chodzi o mięśnie i kręgosłup :tak: ale wiadomo że mało kto tyle czeka ;-)

Kasiu - napisałam, że jest szansa ;P Mój mąż jest rudawy na skroniach i ma rudawą brodę a jego brat cioteczny jest rudy ;P Ja wiem, że jeszcze jej się może kilka razy zmienić kolor włosów, ale fajnie by było, gdyby była ruda ;)

Jasiek to głowę trzyma sztywno jak go noszę już bardzo ładnie, ale nie chce leżeć na brzuchu i w tej pozycji nie chce jej podnosić, tylko wyceluje tak, żeby rękę można było do buzi wsadzić i tak się układa. A co do noszenia w pionie to jak byliśmy na szczepieniu w 6 tygodniu to nam pielęgniarka pokazała pozycje do noszenia i właśnie w pionie - tak przodem do kierunku jazdy oparty plecami o mnie - powiedziała że tak się asekuruje kręgosłup....

Widac ze weekend :-D

Madzia- kondolencje, niestety wiem przez co teraz przechodzisz :zawstydzona/y:
Pamka- moja rowniez tak jak i u dziewczyn trzyma glowke sztywno jak sie ja nosi czasem tylko pokiwa, noszona i odbijana jest od porodu na ramieniu i od samego pocztku w tej pozycji trzymala glowke co bylo dla mnie zaskoczeniem :szok:
Ja biore caly czas witaminy dla kobiet karmiacych piersia i jak na razie wloski sie trzymaja :tak:
Rysica- podziwiam ze chcesz miec rude dziecko, z podstawowki pamietam, ze takie dzieci mialy zawsze przechlapane ale moze to sie juz zmienilo. Ja sie wlasnie obawiam, bo mojej cos sie rozjasnily ja w prawdzie jestem szatynka ale maz ciemny blondyn, mam nadzieje,ze to sie jeszcze zmieni bo chce miec czarnulke :-D

a my wczoraj ciezki dzien i noc nie wiem czemu ale niunia budzila sie co 2,5h a w ciagu dnia nie chciala spac. A teraz spi i co chwile sie budzi jak tylko smoczek jej wyleci :zawstydzona/y: zalamka:zawstydzona/y:

Jeszcze jedno chciałam napisać- gdyby nie to, że włosów na głowie mam dużo to już bym łysa była. Można łykać jakieś specjalne wit na włosy podczas karmienia?
W sumie nigdy się włosami nie przejmowałam, przed ciążą obcięłam kucyk i miał 55cm- tak go z lenistwa zapuściłam sprzedałam go za okrągłą sumkę bo ważył 250g a szkoda było tak po prostu wywalić. Teraz mam 1/3 mniej włosów na głowie:szok:

A ile po porodzie zaczęło Ci się to wypadanie??? Bo jestem obecnie 10 tyg po i na razie nic nie leci, ale się boję, że się zacznie. A niestety nigdy tak gęstych włosów nie miałam jak teraz.

Madzia - to straszne. Bardzo mi przykro!!! :(((((

Mi od 1.5 tygodnia też lecą wlosy na potęgę... dziennie wypadaja miliony :( są na poduszcze na ziemii...na mnie i ciagle sciagam jakies z malego ;/// a jak sciagam gumke to zanim dojde do gumki to musze ja obskubać z wypadnietych wlosow...
Zawsze jadlam merz spezial - na WLOSY SKORE I PAZNOKCIE ( kuracja na miesiac to jedno opakowanie ok 46 zł u mnie <ale w superpharmie czesto w promocji ) i mialam super wszystko i teraz lekarza powiedzial ze tez to brac- wiem ze moja szwagierka to brala i jej sie po ciazy polepszylo jak juz zaczelo sie psuc.... no i uzywam odzywke na wypadajace wlosy... na efekty czekam!

Widac ze weekend :-D

Rysica- podziwiam ze chcesz miec rude dziecko, z podstawowki pamietam, ze takie dzieci mialy zawsze przechlapane ale moze to sie juz zmienilo. Ja sie wlasnie obawiam, bo mojej cos sie rozjasnily ja w prawdzie jestem szatynka ale maz ciemny blondyn, mam nadzieje,ze to sie jeszcze zmieni bo chce miec czarnulke :-D

a my wczoraj ciezki dzien i noc nie wiem czemu ale niunia budzila sie co 2,5h a w ciagu dnia nie chciala spac. A teraz spi i co chwile sie budzi jak tylko smoczek jej wyleci :zawstydzona/y: zalamka:zawstydzona/y:

Oj a czemu nie ;) Takie ciemno rude włoski są cudne :) o takie na przykład :
1808767_ruda-i-wredna.jpg
a jak fajnie na takich włosach wyglądają pasemka delikatne :)
ja zawsze chciałam mieć rude ;) i kiedyś na rudo farbowałam, ale strasznie szybko było mi widać odrosty ;)

reklama
Do góry