reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
dziewczyny zmarła mi mama :( jest fatalnie...
ogromnie współczuję i trzymaj się...

Czy Wasze dzieci trzymaja już głowy sztywno?
nasza Misia bardzo wcześnie zaczęła trzymać głowę :tak: jeszcze jej się trochę kiwa ale walczy z tym ;-)

jas trzyma glowe ale tez czasem mu sie kiwa, i jak podnosze go to zawsze asekuruje. a wlasnie doczytalam w necie ze noszenie pionowo powinno sie zaczac po 3 miesiacu..... ja juz od dawna go tak nosze :baffled::szok:
a dlaczego nie wolno wcześniej??? bo my tak nosimy już dłuuugooo bo Misia musi wszystko widzieć a na leżąco płacze :baffled:

no wlasnie czytalam dzis ze przed 3 miesiacem uklad kostny i miesnie sa jeszcze niegotowe...
gdzies tez czytalam o lezaczkach ze to niezdrowe zanim zacznie siadac. ja czesto go w kuchni mam na pol siedzaco w foteliku samochodowym....
Podstawa postawy

gdzies tez czytalam o lezaczkach ze to niezdrowe zanim zacznie siadac. a ja czesto go w kuchni mam na pol siedzaco w foteliku samochodowym....

Ostatnia edycja:
My się ciągle rehabilitujemy walcząc z tą główką:wściekła/y: Taki duży chłopak a ciągle muszę mu głowę asekurować, ale już widać postępy jak tak dalej pójdzie to za 2 tyg będzie już głowę trzymał. Ostatnio moje dziecko odkryło, że może się przewracać na boczki co jest bardzo ciekawe bo ja go nie uczyłam spania na boku ale bardzo mu ta pozycja odpowiada. Oczywiście bodźcem do przekręcenia się była chęć pooglądania TV, bo mu zawsze zasłaniam a znalazł szparę w mojej barykadzie:-D:tak:

Ja już trzymam swoje dziecko na siedząco na kolanach, bo tak mi rehabilitantka kazała, oczywiście pokazała mi w jakiej pozycji powinien siedzieć i moim zdaniem to pozycja jak z fotelika samochodowego- tak w łódeczkę- podobno nie obciąża kręgosłupa.

Edit:
Ja też noszę Julka od dawna w pionie. Zaczęłam go nosić jak nie mógł na początku odbić czyli jak miał jakieś 4 tyg na początku nie dużo ale teraz on sie nie da nosić inaczej, mogę ewentualnie nosić go przodem albo tyłem do kierunku jazdy;-):tak:

Ostatnia edycja:
Nasza Mia tez juz ladnie trzyma jak ja nosimy ale czasami jeszcze jej sie kiwnie. No i tez siluje sie aby usiasc:-D.

A u nas poza tym wsio ok. Jedynie z mezusiam na bakier i niestety coraz blizej do rozwodu:-(. Nawet dzisiaj o tym rozmawialismy i wiecej mamy za, niz przeciw rozwodowi. No ale zobaczymy. Dajemy sobie miesiac tak do wyjazdu do Polski jak sie nie ulozy to od razu w PL skladam wniosek do sadu.
Ide cos wszamac kobitki

madziu bardzo mi przykro, trzymaj się

Sergiuszkowi główka jeszcze się trochę kiwa, jak go podnoszę to go asekuruję, ale jak trzymam pionowo to trzyma główkę sztywno

no i też nosimy pionowo, bo straszny z niego obserwator a do niedawno tylko w tej pozycji można go było uspokoić, na leżąco się wkurzał

Madziu tak bardzo mi przykro:((:)*

nasz Piter trzyma w miare sztywno jak go nosze, czasem jeszcze kiwa i robi dzięcioła;] a co do siedzenia nie wyrywa sie ale jak go chwyce za lapki jak lezy to dzwiga glowe;) a jak przodem do swiata posadze na sobie na w pol lezaco to sobie siupa niczym prezes :)

Jeszcze jedno chciałam napisać- gdyby nie to, że włosów na głowie mam dużo to już bym łysa była. Można łykać jakieś specjalne wit na włosy podczas karmienia?
W sumie nigdy się włosami nie przejmowałam, przed ciążą obcięłam kucyk i miał 55cm- tak go z lenistwa zapuściłam sprzedałam go za okrągłą sumkę bo ważył 250g a szkoda było tak po prostu wywalić. Teraz mam 1/3 mniej włosów na głowie:szok:

Monisia też już ładnie główkę trzyma, jak ją podnoszę to tylko wieczorem ją asekuruję bo chyba jest zmęczona całym dniem a tak to nie leci jej już do tyłu. A przedwczoraj była tak ciekawa gdzie zniknął jej brat z pola widzenia, że leżąc płasko na plecach lekko uniosła głowę do góry, żeby zobaczyć "za nogami" :D

reklama
Madziu kondolencje:( (*)

Antoś głókę trzyma w miarę sztywno,troszkę jeszcze się kiwa,ale nie zawsze,ale na brzuszku nie chce leżeć więc jej nie podnosi za wysoko.
A jak do leżaczka by się wkładało dziecko po pół roku to w ogóle by się nie opłacało kupować tych leżaczków,bo one też są do określonej wagi

Do góry