reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

December powodzenia, czekamy na (na pewno dobre!) wieści :tak:

Mój bobas śpi o 13.30 do teraz :szok: Wczoraj cały dzień marudzenie a dzisiaj piękne spanie - akurat kiedy mam nawał pokarmu i muszę go częściej przystawiać on omija dwa karmienia. I bądź tu człowieku mądry :sorry2:

reklama
Nie wiem czy powinnam już się martwić, ale Szymek od 14 sierpnia nic nie przybrał na wadze. Jada pomiędzy 700-800ml dziennie, ulewa po dwóch posilkach w dzień, po porannym i popołudniowym i też nie jakoś bardzo dużo ale jednak. Do tej pory przybierał świetnie. W dniu szczepienia ważył 6100 i dzisiaj rao zważony dokładnie tyle samo....

mlodak a wazylas go w domu czy w przychodni? moze po prostu inna waga?

ja wlasnie przezylam godzine masakry, mlodego non stop na rekach nosilam , jak tylko do lozeczka to ryk nie z tej ziemi a jak tylk wyciagniety to spokoj... i tak co kilka minut, niby spi, odkladam, ryk, i na nowo. w koncu zasnal tak gleboko ze sie udalo. co w niego wstapilo???

mlodak a wazylas go w domu czy w przychodni? moze po prostu inna waga?

ja wlasnie przezylam godzine masakry, mlodego non stop na rekach nosilam , jak tylko do lozeczka to ryk nie z tej ziemi a jak tylk wyciagniety to spokoj... i tak co kilka minut, niby spi, odkladam, ryk, i na nowo. w koncu zasnal tak gleboko ze sie udalo. co w niego wstapilo???

14 był ważony w przychodni, ale też zważyłam go przed wyjściem z domu na naszej wadze. Dzisiaj tylko na naszej.

Ja podobny horro przeżyłam w tamtym tygodniu, ale trwał 2 godziny. Myślałam że zejde, nic nie pomagało. Wreszcie usnął zmęczony na mnie i spał ponad godzinę na brzuchu.

December, trzymam kciuki. Mój Marcel też ma taka plamkę na przedramieniu, pojawiła mu się jak miał coś ok. tygodnia. Mam nadzieję, że to nic groźnego i Borysek jest zdrowy jak rybka:)

Młodak, tak jak pisze josie, pewnie inna waga. U mnie w przychodni jak mierzyli Gracjana to wyszło, że urósł tylko 1 cm ( i ma teraz 56 a przy urodzeniu 55 cm) a ja mu ciuszki na 68 ubieram.

Iwon, mój wczoraj harcował jak szalony a dzisiaj tez spi. Jedno karmienie pominięte, więc w nocy pewnie sobie odbije:)

wiesz co mi na krzywą główke ortopeda kazał kupić jakaś specjalna czapke na wyprostowanie (podobno kosmicznie droga ale nie wiem ile) i minimum 6 godzin na dobe lezenia na brzuchu bo inaczej sie nie wyprostuje, czapke sobie darowałam ale z leżeniem na brzucho walczę bo Milan tez ma prawą strone spłaszczoną ale przez to i czoło bardzo wypukle z prawej i widac to...
Monisia też woli leżeć z główką na lewą stronę, ale ja jej tę główkę odwracam jak śpi i w sumie to już coraz częściej kładzie główkę i tak i tak :) Szymek też tak miał i teraz nic nie widać a też miał z jednej strony główkę spłaszczoną trochę. Ale prawie każde dziecko tak ma z tego co się orientuję.

stało się coś inespotykanego....... coś szokującego. nie do wiary. Położyłam Milana na brzuch z nastawieniem , że zaraz znowu będzie wrzask.. co się stało? Usną ! I śpi już ponad 30 minut , wow sam fakt że tak dlugo śpi to już sukces ( w dzień ) bo zawsze to robi sobie jakieś 5minutowe drzemki, nie dłużej a tu takie zaskoczenie !!

Kamila - u nas dokładnie tak samo było kilka dni temu :D:D:D

ktos pytal o rozmiar kombinezonu na zime ja chyba zdecyduje sie na 74 bo mi sie wydaje ze te na 80 86 sa za wielkie. Ja pierwszy kombinezon weronice kupilam 80 ale ona jest z marca i urodzila sie 63 a rafal jest z czerwca urodzil sie 61 wiec kupie 74. Te kurtki i kombinezony sa naprawde duze. Mam kobinezon gapa 86 92 i maly sie w nim topi wiec bedzie na nastepna zime.
Moja weronika nosi kurtke z hm na 86 ale hm ma duza rozmiarowke i jesli uda mi sie cos tam znalezc to kupie nawet 68. Najlepiej zobaczyc wizualnie
jesli chodzi o spanie to my mamy taki system: o 19 kapiel i mleczko 120 ml, pobudka zazwyczaj okolo 1 butelka max 120 i spanie do 6 6.30 i wtedy juz wstajemy bo weronika juz zaczyna buszowac po mieszkaniu i ma sto pytan i problemow na minute
A wiecie, że ja już nie pamiętam jaki kombinezon Szymkowi kupowałam? Chyba 74 i był w połowie zimy na styk, a Szymek z końca lipca... Monice kupię 80 chyba... najwyżej będzie miała więcej luzu i tyle...

Monikę też kąpię przed 19 - zjada 120 ml też i śpi do 3-5 potem je cycka i śpi do 7:30-8 :)

Hej,

Wróciliśmy ze szpitala. Niestety pediatrzy nie widzieli nigdy takiego przypadku i wysyłają nas do genetyków, żeby wykluczyć neurofibromatozę. Nie jest to też grzybica jak przypuszczali lekarze.

Więc dalej nic nie wiemy. Na szczęście genetyk znajomy, może uda się szybko.
Na pewno wszystko jest ok! A ta neurofibromatoza to coś groźnego? Pierwsze słyszę...

sunshine - weż butelke cocacoli odgazuj i wypij. Na biegunke rewelacyjna jest czkolada - ale nie wiem jak corcia na nią zareaguje. Poza tym dozwolone przy karmieniu UU sa borówki - w polsce jest do kupienia w aptekach susz borówkowy - zadzwon do apteki czy maja. Jak maja to kup. Łyzke zalewasz szklanka wody - gotujesz na wolnym ogniu 15 min studzisz i wypijasz.

Tylko, ze w UK nie ma borowek suszonych a tym bardziej w aptece :-( cole moj wczoraj wyzlopal a faktycznie zapomnialam ze to pomaga :sorry2:

Niespodzianka- poszlam od razu do apteki :-) zabardzo tez nie wiedzieli co mi dac ale otworzyli wielka ksiege poczytali i dostalam Loperamide :tak: kupsztajec sie zatrzymal ale brzuch dalej mnie boli i jest mi nie dobrze. Popijam teraz miete i juz sama nie wiem jak sobie pomoc :zawstydzona/y:

Przepraszam, ze tylko o sobie ale nie moge sie skoncentrowac. Mloda sie kapie, zaraz ja nakarmie i chyba razem z nia pojde spac :-(

Dawno mnie tu nie było :sorry2:.
Ostatnio mój mały śpi od 20-6.00 rano:-) I coraz silniejszy jest. Oparty o brzuszek czy położony w bujaczku sam podciąga się do siadania:szok:

Ogólnie to kochany jest i śmieje się juz na głos. Nie nadążam z robieniem filmików. Co rusz coś nowego, ale muszę, bo jak mówię znajomym co mój wyprawia to mi wierzyć nie chcą, wtedy wyciągam telefon i mam dowód :-D

Iwon, kapusta pomogła? Nawał minął?
Tak myślałam, ze te muffinki czekoladowe pewnie nie dla Ciebie. Ja tez robię brownie, ale wszyscy się nim delektują poza mną.
Kamila, super, ze mozesz jesc czekolade...ja sie jeszcze nie odwazyłam, a duuuzo bym dała za filizanke pysznej wedlowskiej czekolady na gorąco...

December, &&&&&&&&&&&! Kiedy będziesz coś wiedziec?

Młodak, masz specjalną wagę dla niemowląt, czy ważysz Szymka na zwykłej? - tu mogą być też rozbieznosci. Pamietaj, ze mogło byc tez tak, ze zwazyłas małego 14.08 przed duuuza kupą, a dziś tuż po kupce. My tak mielismy. Wazymy małego zawsze w poniedziałki. Ostatnio wazył chyba 6140, ale w srode i czwartek nie zrobił kupki, zwazylismy go w piatek (przed kupką) i wyszło chyba 6550 :szok: , a w poniedziałek po tygodniu - 6350...czyli 210 na tydzien, wiec ok. Moze po prostu przed lub po kupce miało znaczenie...?

Ostatnia edycja:
reklama
ja wlasnie zjadlam dwa muffiny czekoladowe :szok::szok: pieklysmy z siostra i jakos mi nie przyszlo do glowy ze moga zaszkodzic a teraz mam troszke schize!

dziewczyny apropos tesciowych, kto widzial ta reklame banku - zigi zigi zigi? :-D:-D:-D:-D

Do góry