reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

polecam wlac odmierzona ilosc do smoczka od butelki ( jesli wogole masz butelke),my juz 10 dni na antybiotyku i maly nie chcial pic tego a to 3 razy dziennie musze mu dawac, no i we wtorek wpadlamna pomysl z tym smoczkiem i juz ani kropli nie wyplul:)))

na to nie wpadlam. Dzieki. Butelki mam nawet 3 :) Ja nie mam wskazań ile razy dziennie mam podawać. Więc dawałam wg ulotki. Z tym ze wychodzi mi tak 2 x dziennie. Po myciu z reguły mi zasypia i do rana spi bez ulewania.

reklama
Powiem Wam, ze załamke przeszłam za 2tyg świadkuję na ślubie i nie weszłam w sukienkę :( tzn. weszłam, ale wyglądam jak salceson w kondonie :( nawet buty są za małe :(

a z grilla będziesz jadła wszystko?? ja jadę na grilla w niedziele i nie wiem co sobie na nim zrobić, żebym mogła zjeść, bo nie chcę tak bezpośrednio z grilla karkówki itp. ale może w foli jakaś rybka??

jem wszystko tylko staram sie zeby nie były spieczone
;-)

miałam napisac wiecej ale po nadrobiniu padam na pysk wiec do jutra!!

jem wszystko tylko staram sie zeby nie były spieczone
;-)
Ja też jem wszystko.
Urlop mieliśmy z jedzeniem. Jak T zobaczył jak ja sobie oddzielam co zjem czego nie, powiedział bym sobie darowała, bo Nadia i tak płacze. I zaczęłam jeść normalnie wszystko, nawet kapustę zasmażaną, a ona nie darła się więcej, a nawet mniej.
Od kilku dni mam fazę na colę i nie żałuję sobie i nie widzę, by Nadii to przeszkadzało. Tfu tfu...jest dobrze.
Wczoraj np tylko raz miała taki atak. A teraz śpi...bez żadnego bujania, szumu wentylatora itp, jak wcześniej.
Cały czas pilnuję mojej metody, że 1 godz po karmieniu, zanim się rozpłacze daję ciepłej herbatki(bo wtedy zaczyna się wiercić, kwękać). I z reguły to pomaga, zasypia.
Bardziej cieszy to macierzyństwo, gdy nie mam darcia non stop.
I fajnie tak poobserwować, jak np wpatruje się w obraz,jakby znała się na sztuce :-D

Klusia masz córę krytyczke sztuki:-):-):-(

Dziewczyny Gosia wczoraj po południu walnela pierda z zielonym szlaczkiem na pampku a w nocy zielona kupę już dużą ilościowo. Co się robi na zielona kupę? I skąd ona??

Powiem Wam, ze załamke przeszłam za 2tyg świadkuję na ślubie i nie weszłam w sukienkę :( tzn. weszłam, ale wyglądam jak salceson w kondonie :( nawet buty są za małe :(

ja kupiłam nowe sukienki, rozmiar większe- no ale chociaż tłuszczyku nie widać i ja sie dobrze czuje. nie łam sie- wszystko wróci do normy, wszystkie potrzebujemy czasu

Czasem zielone kupy sa od herbatek, w moim przypadku koperkowej.

Aga nie lam sie. Po pierwsze sama na siebie patrzysz bardziej krytycznie niz inne osoby. Po drugie nie ty masz sie dopasowac do sukienki, a sukienka do Ciebie :) Jesli zle sie w niej czujesz to albo jakies przerobki (moze jakas zdolna krawcowa amatorka w rodzinie?) albo nowa kiecka :)

My dzisiaj wstalismy o 7. Gdzie sie podzialy czasy kiedy sie siedzialo do 3 nad ranem i wstawalo o 12? Ehhh. ;-) Mlody teraz gada do siebie na macie, a ja mam czas na bb :) Pogoda do d... a musze isc na zakupy. Grrr, ale mamy lato w tym roku - w kazdym miesiacu tydzien pogody, reszta deszcz.

reklama
ja kupiłam nowe sukienki, rozmiar większe- no ale chociaż tłuszczyku nie widać i ja sie dobrze czuje. nie łam sie- wszystko wróci do normy, wszystkie potrzebujemy czasu

Aga nie lam sie. Po pierwsze sama na siebie patrzysz bardziej krytycznie niz inne osoby. Po drugie nie ty masz sie dopasowac do sukienki, a sukienka do Ciebie :) Jesli zle sie w niej czujesz to albo jakies przerobki (moze jakas zdolna krawcowa amatorka w rodzinie?) albo nowa kiecka :)
Dziki, aby to było takie proste :( ja już przed ciążą miałam dużooooo nadprogramowych kilogramów więc teraz w coś wejść graniczy z cudem :( obijam Was wszystkie wagowo:baffled::baffled::baffled: więc o sukience zapominam- powiedzcie czy świadkowej pasuje iść w spodniach i tunice??

Do góry