reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

alijenka
nie wiem, nie siedzę tam w sejmie, może jakbym tam była to bym myślała nad tym jak to rozwiązać, to są straszne dylematy, kasa pójdzie na buty i alkohol tak jak mówisz a potem tej sumy zabraknie i zamkną np. wydział onkologii dziecięcej w jakimś szpitalu...Nie ma jednoznacznego rozwiązania, które zadowoliłoby wszystkich niestety

reklama
Mój w 6t3d mial 7,5 mm.

Ehhh mnie od wczorajszego omdlenia tez juz nie mdli.... nie boli brzuch.... apetytu tez juz takiego nie mam.... moze to omdlenie to byl znak czegos zlego :(( Jak widac nawet jak sie nie krwawi i czlowiek mysli ze jest ok... to wcale nie musi byc ok....:(

Cóż u mnie dwie kreski były istnym zaskoczeniem, bo zobaczyłam je na teście dwa dni po swoim ślubie;) U lekarza byłam w 5 tygodniu, dowiedziałam się jedynie, że ciąża jest żywa i dobrze umiejscowiona. A teraz zaczęło się najgorsze chyba. mąż już od tygodnia obiadu nie jje bo nie mam siły gotować. A ja myślałam, że ciąża to piękny czas eh;-)wymioytuje dalej niż widzę aż nie mam czym;(

xdorota
odpędzaj złe myśli, mnie kiedyś, jak myślałam, że już we mnie wszystko umarło, ginekolog zapytała, czy mi piersi zmiękły, to jest podobno dość wiarygodny znak, jeśli cycki nadal jędrne, pełne, ciężkie ciążowe to duża szansa, ze jest ok.

alijenka
nie wiem, nie siedzę tam w sejmie, może jakbym tam była to bym myślała nad tym jak to rozwiązać, to są straszne dylematy, kasa pójdzie na buty i alkohol tak jak mówisz a potem tej sumy zabraknie i zamkną np. wydział onkologii dziecięcej w jakimś szpitalu...Nie ma jednoznacznego rozwiązania, które zadowoliłoby wszystkich niestety

dokladnie wlasnie o to chodzi ze czy tak sie zrobi czy tak to bedzie zle, bo jak zabiora calkowicie becikowe to beda poszkodowane rodziny ktore naprawde dobrze gospodaruja tymi pieniedzmi, a zreszta szkoda dyskutowac na ten temat, szkoda nerwow !!!

No to marne pocieszenie bo moje od poczatku ani nie urosly ani twardsze ani pelniejsze... az zamarłam w srodku jak teraz przeczytalam... a nawet nie mam jak wczesniej przelozyc wizyty bo jest remont w gabinecie :(

Ja dopiero parę dni temu zaczęłam odczuwać napięcie w piersiach, także chyba nie ma czym się martwić. Jeśli chodzi o moje wymioty to pocieszam się faktem, że wyczytałam gdzieś, że jak przyszła mama tak źle się czuję tzn że ciąża jest dobrze podtrzymana. Mamą będę pierwszy raz i strasznie to wszystko przeżywam.Co myślicie?

a z tym becikowym to rozumiem, że się denerwujecie bo to was bezpośrednio dotknie ale ta ustawa to było badziewie straszne, bez rozgraniczenia na biednych i bogatych, mam znajome, które za becikowe kupowały sobie nową wypasioną lampę albo buty za kilkaset złotych...Strasznie dużo pieniędzy z budżetu bardzo źle rozlokowanych..Oczywiście samo zniesienie nie rozwiązuje sprawy ale jakaś modyfikacja jest z pewnością potrzebna

przepraszam Cię bardzo, ale szczerze mówiąc rozzłościła mnie Twoja wypowiedź...że niby co Ci, którzy wiecej zarabiają i stać na wyprawkę nie powinni dostawac becikowego? Przeciez ludzie bogatsi płacą dużo większe podatki niż ludzie biedni- dlaczego ich dyskryminować?Nie żyjemy w socjaliźmie, żeby bogatym tylko zabierać, a biednym dawać.
Podatek od 10 000 to 1900 zł od 1000 to 190 zł także róznica kolosalna i to co miesiąc.rocznie to już róznica kilkunastu tysięcy....

Ostatnia edycja:
reklama
xdorota
to jak od początku nie miałaś to może taka twoja uroda po prostu, czasem biust dopiero po porodzie rośnie! nie wkręcaj sobie nic! Ja też tak mam, że przez dzień albo nawet kilka dni żadnych objawów a potem wracają, każda ciąża jest inna, a jeszcze nigdy nie słyszałam, żeby omdlenie w czasie ciąży było oznaką, że coś się dzieje złego, to się po prostu zdarza, głowa do góry!

Do góry