reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
rudq a skad tt wiesz ile ml on ci z cycka wyciqgnal? o_O
u mnie nadal za malo mleka. jem i pije non stop, herbatki laktacyjne litrami i nic:/ ile to moze trwac...
ja mam elektryczna medele. sciaga dobrze ale glosna strasznie...

rudq a skad tt wiesz ile ml on ci z cycka wyciqgnal? o_O
u mnie nadal za malo mleka. jem i pije non stop, herbatki laktacyjne litrami i nic:/ ile to moze trwac...
ja mam elektryczna medele. sciaga dobrze ale glosna strasznie...

bo ja odciągam i daję z butli,przynajmniej nie jestem pogryziona tak jak na początku...do cycka się przystawiamy rano i wieczorem na "dobranoc".I wcale nie zajmuje mi to dużo czasu,myślałam że bedzie gorzej:baffled:

kochane już jesteśmy w domciu o jak cudownie trochę was poczytałam ale muszę jeszcze się wgłębić w wasze wątki:-)
Marcelinka śpi słodziutko więc wykorzystałam trochę ten wolny czas
dziękuje za gratulacje
Kamila dla ciebie wielkie podziękowanie
całuje
powodzenia dla naszych dwupaczków i zdrówka dla maluszków

Zazdroszczę czasu na forum :/ Matydla to mały ssak...jak nie je to pije, jak nie pije to tylko cocha, jak nie cocha to sutka ma w nosie lub na oku...nie ważne gdzie ważne by na twarzy...mama nie ma prawa się oddalać! :/

no ja się popłakałam ze śmiechu :-D oczywiście bez urazy kochana :sorry2:

Moja smoka w ogole nie toleruje. Kupilam juz 4 i odmawia wsólpracy :-D...tylko mamuni cycuszek jest ok. ;)

moja też nie chce :baffled: na początku nie dawaliśmy żeby nauczyła się ładnie ssać pierś ale teraz już próbujemy a tu zero zainteresowania...a czasem by się przydało żeby possała smoka :tak:

sunshine my wczoraj też miałyśmy taki dzień właśnie, cała się napinała, płakała, stękała i robiła się purpurowa i ja doszłam do wniosku że zafundowałam jej zaparcie :zawstydzona/y: bo ewidentnie kupy się zatrzymały

kurcze a z tym wypadaniem włosów to ja też już się boję bo mam bardzo cieniutkie a jak jeszcze zaczną wypadać :szok:

Czesc dziewczynki ja jeszcze w dwupaku a liczylam ze moja królewna zechce pojawic sie wczesniej. Teraz to czekanie, a tak bardzo chciała bym ją już mieć obok siebie. Pozdrawiam was bardzo serdecznie.

Poryczalam sie dzis jak nie wiem co :zawstydzona/y:

Stwierdzilam, ze mala ma kolke i podalismy jej z buteki herbatke z kopru wczoraj na noc i dzis z rana i nie wiem jak to mozliwe ale po drzemce obudzila sie glodna ja ja do cyca a ona nie potrafi sie przyssac :szok::szok::szok: ciagnela suta ja smoczek z butelki. Ponad godzine sie meczylam, ona plakala a ja razem z nia :zawstydzona/y:
W koncu przypomnialo mi sie ze polozna mowila, ze jak dziecko nie bedzie chcialo ssac to zeby polozyc je na lozku i pochylic sie nad dzieckiem wkladajac cyca do buzki i po kilkunastu probach w koncu zaskoczyla.

Hej dziewczynki;) Ja tak na szybko, zgóry przepraszam, że tylko o sobie ale mam urwanie głowy;)
Dziękuję Kamilko za przekazywanie informacji;)
Poród był ciężki- opisze to kiedy indziej, ale CC miałam bo po 16 godz nie miałam naet pol cm rozwarcia ani wlasnych skurczy;( umęczyłam się tylko na kroplowkach;(
Za to mały jest cudny, od razu po CC miał otawrte oczka i oglądał świat;) Oboje z mężem zakochaliśmy się bez pamięci;)
Mały ne chce jeść z piersi;( dla mnie to załamka. Jeśli mogę liczyc na jakies rady będę wdzięczna. A sytuacja wyglądą tak? od samego urodzenia jest problem bo oje brodawki są całkiem plaskie wręcz wklęsłe- szpital to był dla mnie koszmar- nikt mi za bardzo nie pomogł-ani panie od laktacji ani od noworodków- kazały na siłę go przystawiać, ale niestety maly tylko plakal a ja nie miałam sumienia- nie pomagały nakładki ani nic. Teraz w domku na dodatek przyszedł nawał pokarmu..dziewczyny mam cycyki większe od głowy, guz na guzie, chwyta mnie gorączka;( juz nie wiem co robć;( nie wierze w pomoc poloznych- wystarczająco się zawiodłam w szpitalu;( pokarm ściągam laktatorem mały je duzo wiec duzo ściągam, przykładam ciąglę kapustę..i juz nie wiem jak sobie pomóc;;((boli cholernie, no i niczym innym nie mogę się zająć bo albo karmię małego, albo sciagam mu pokarm, albo przykladam kapustę..

reklama
stymuluj malego swoja brodawka czyli od czubka noska ciagnij i przesuwaj az do brody. palcami rob polksiezyc pod broda. na piers przykladaj cieple oklady.... nie poddawaj sie. Rob skin to skin czyli gola twoja klatka piersiowa na to gole dziecko i nakryjcie sie jakims recznikiem czy narzutka. ma byc wam przYjemnie.
czyli oklad cieply potem skin to skin potem stymulacja brodawka i wlozenie dziecku calej brodawki z otoczka do ust.

Do góry