reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Sunhine u nas to samo, maly ciagnie jak szalony na poczatku, oczywiscie jak jest bardzo glodny a pozniej prezy sie robi sie czerwony, denerwuje sie i zasysa z takimi nerwami ze szok mam wrazenie ze nie leci mu tam mleko... chociaz naciskam cycka a wtedy leci normalnie, tzn nie jakos duzo bo ja nawalu pokarmu nie mam ale o co mu chodzi nie mam pojecia...
Ja mam laktator z medeli, traktor z niego masakryczny jak sciagam pokarm to musze siedziec 2 godz zeby sciagnac 100ml no co sie namecze przy tym to szok... ale malo chyba nie? A tak to musze na raty sciagac i pozniej zlewam w jedno... chociaz wydaje mi sie ze wiecej bym wycisnela sama naciskajac cycka prosto do butelki

Lui ja właśnie dowiedziałąm sie ostatanio, ze niepowinno się zlewać pokarmu zbieranego o róznych porach. Ja do tej pory kilka razy tak ro iłam, bo za jednym posiedzeniem sciągam najwyżej 60 ml i tak mi było najłatwiej.. Dziewczyna z listopadówek 2009 sparwdziłą w jakiejś ksiace że nie powinno się mieszac tylko ewentualnie dopeiro przed samym podaniem połączyć porcje z różnych pór/dni :/

No to teraz próbuję zamrażac po te 50-60 ml, ale i tak prawie nie ściągam bo mały się zbiesił i się budzi co godzina...

reklama
A właśnie - czy ktoś wysłał mi mmsa ze zdjęciem swoim i maluszka? Bo dostałam coś takiego a nie mam pojęcia od kogo :sorry2:

Sunshine zapisywanie to dobry sposósb , ja tak robiłąm przy Ali, ale ustabilizowało sie to w miarę dopeiro około 2 miesiaca, a co 2 tygodnie było jakieś przestawienie.

Dziewczyny, może by założyć kilka nowych wątków, bo piszemy tylko na dwóch o masie rzeczy ?
Byłoby trochę łatwiej sie poruszać po tematach takich jak karmienie, spanie, itd bo czasu bedzie teraz coraz mniej jak się maluchy uaktywnią :)

Dziewczyny jak długo bolały Was sutki przy karmieniu? Długo? :baffled:

A jakich butelek i smoków używacie? Ja wczoraj chciałam trochę ulżyć cycom, odciągnęła pokarm i podałam w butli z kauczukowym smokiem i przy karmieniu cycem mała już miała problem, żeby go uchwycić! :szok:

Dziewczyny jak długo bolały Was sutki przy karmieniu? Długo? :baffled:

A jakich butelek i smoków używacie? Ja wczoraj chciałam trochę ulżyć cycom, odciągnęła pokarm i podałam w butli z kauczukowym smokiem i przy karmieniu cycem mała już miała problem, żeby go uchwycić! :szok:

Bolą :( ja w nocy odciągam i daje z butli tt aby odciążyć cyce tzn jednego, bo z drugiego mały nie chce ciągnąc długo miałam zatkane kanaliki, teraz brodawka mu nie pasuje, a za kapturkiem nie przepada :/ mam nadzieje, ze w końcu i na drugiego przejdziemy, a nie będę więcznie ma laktatorze jak ta dojna krowa :D
Synek się budzi, a śpi od 9tej :)

macku moj Kuba jak raz mu podalam butelke to pozniej juz w ogole nie chcial piersi, cwaniaczek bo z butli mu szybko lecialo a z cycem musial sie meczyc wiec roznie to jest.

Witam,

delwer moj to i w dzien i w nocy budzi sie co 3.5 godziny, teraz w dzien juz nie spi cały czas, ma okresy czuwania ale ogolnie duzo śpi:tak:

gkvip nie denerwuj się, wiem jak Cię wszystko drażni ale lada chwila Mia bedzie z Wami:-)

agrafka ja jestem jak najbadziej za takimi wątkami:tak:

Mały zaczyna marudzić, spadam. Muszę jeszcze dzisiaj jechać do miasta coś zalatwic a nie chce mi sie jak nie wiem, zla od rana chodze:-(

Podsumowanie pierwszych 4 dni :
Mala przy cycku wiekszosc dnia. W lozku spi po godzince po karmieniu max 2 godz. W nocy ze mna w łóżku bo bym nie wydoliła. Nie chce w nocy do swojego łózeczka.:no: Brodawki pogryzione. Smaruje wietrze i psikam octeniseptem. Odciagam elektrycznym z Aventu. Jest rewelacyjny i cichy. Generalnie je co godzine. Bez przerwy chce cycka. Czy to normalne??
Carla Widze ze u ciebie podobnie :-)

reklama
Podsumowanie pierwszych 4 dni :
Mala przy cycku wiekszosc dnia. W lozku spi po godzince po karmieniu max 2 godz. W nocy ze mna w łóżku bo bym nie wydoliła. Nie chce w nocy do swojego łózeczka.:no: Brodawki pogryzione. Smaruje wietrze i psikam octeniseptem. Odciagam elektrycznym z Aventu. Jest rewelacyjny i cichy. Generalnie je co godzine. Bez przerwy chce cycka. Czy to normalne??
Carla Widze ze u ciebie podobnie :-)
I ten octenisept pomaga na cycki?

U mnie było podobnie z tym wiszeniem na cycu, ale od 3 dni jest lepiej :tak:

Do góry