reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

z goraczka bym poszla do lekarza bo to moze byc stan zapalny. Nie zalamuj sie poczatki sa trudne i trzeba walczyc. rob oklady zeby rozbic mleko i idz do lekarza sa leki ktore pomagaja na zatkane kanaliki i nie szkodza dziecku. czasem jedno krzywe przystawienie i juz cos sie krzaczy. bedzie dobrze

reklama
A mi właśnie położne powidziały żeby raczej okłady stosować i nie masować a tylko własnie tak delikatnie stymulowac kanaliki, aby sie oddtykały. U mnie zadziałało, ale fak że gorączki jeszcze nie miałam.
I szczerze nie wyobrażam sobie abym nawet sama sobie pomasowała mocniej cycki wtedy, chyba bym z bólu umarła.

Ja też. Jak miałam nawał to mnie nawet prysznic bolał. Doczytałam ze oxytocyna pomaga - ale to szpital lub na recepte

Mi kapusta pomaga - niestety po skończeniu brania Bromka przyszedł mi pokarm i teraz z tym "walczę", co kilka godzin zmieniam liście kapusty w staniku - te "stare" są wyschnięte na wiór, a piersi w porządku, miękkie i nie ma zastoju, a to najważniejsze.

Kamila - mój Kuba tydzień temu ważył 3660g, dziś 4520g - czyli w tydzień sporo przybrał. Ale nie dziwi mnie to, bo często je, to i przybiera na wadze.

No właśnie ale najgorsze jest to, że mam tak twarde cycki ze nawet mowy nie ma ze on cos wezmie do buzi..wczoraj moja mama mi ściągała sama ustami pokarm bo takie zastoje ze nawet laktator ne chciał ściągac..naprawdę a ja tak przezywam, że tylko becze głupia

Współczuję :-( To musi być okropne tak się męczyć. A masowanie okrężnymi ruchami nie pomaga? Miałam zastój w jednej piersi i położna mi kazałą tak robić, nawet jak karmie małą. I problem znikł i nie wrócił. Tyle, że ja mam teraz wielkie i wystające sutki jak murzynka, więc mała ssie jak trzeba

Widzę, ze nie ja jedna mam dziś glonojada na cycku non stop. Mój syn wisi u mnie na cycku od 16!! :szok: Jak przysnie i go odłoze to max 15 min. i ryk, a normalnie nie płacze. Czasem pozwoli się w ramach zmiany klimatu ponosić troche po mieszkaniu ale nie za długo bo płacz. Mam nadzieję, ze zaraz zasnie i mnie tez pozwoli sie kimnac.:tak:

reklama
Tu pisza w 4 punkcie ze mozna zlewac odciagniety pokarz a wlasciwie odciagac na raty przez 12 godzin do jednego pojemnika.
Zasady postępowania z odciągniętym mlekiem kobiecym | Porady Położnej

Dzięki, supr link!!
Czyli wyglada na to, ze laktatoa nie muszę za każdym razem wyparzać ? Bosko :)

octenisept na brodawki? ja uzywalam na pepuszek i na krocze ale na broodawki nie wiedzialam ze dziala...
Dowiedzialam sie wlasnie ze dziecko kolo 3 tyg zycia ma jakis skok rozwojowy i moze wiecej ciagnac cyca, no i by sie zgadzalo bo moj maly ssak ciagle wisi teraz na cycku i ssie jakbym mu jesc ze dwa dni nie dawala a ja juz sie balam ze mi pokarm zanika i dlatego tak lapie lapczywie, chociaz naciskam cycki a pokarm leci

Ja z moich źródeł :) wiem tylko, zępierwszy skok rozwojowy jest około 5-tego tygodnia, i to potwierdzam na podstawie obserwaji mojej Ali. Ale uprzedzam, ze to nic fajnego - dziecko się biesi okrutnie.
Skoki rozwojowe w pierwszym roku życia niemowlęcia - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
skoki rozwojowe -1 rok życia - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl

Ale Wojtek też od paru dni się bduzi co godzinę, niby chce cyca a potem nim pluje i starsznie się denerwuje. Cieżki czas. Ale wydaje mi się, ze u negogłownie chodzi o to, ze przeszkadza mu powietrze i nie moze odbeknąć.Bo jak odbeknie to się troche uspokaja - na chwilę. Tam samo bardzo płacze przed ulaniem no i po ulaniu też jest wkurzony, co rozumiem :)

Do góry