reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Maćku - tak, próbowałam tego już, mycia podłóg, biegania po schodach, spacerów, sexu, odkurzania itd też próbowałam. Chyba tylko ja i gkvip (o ile w nocy nie urodziła) zostałyśmy.

Esperanza
- Po olejku też mnie już przeczyściło i dalej nic...

Jutro jak będą miejsca na patologii ciąży to idę na wywołanie, ale czy jak ja taka bez-skurczowa dziewczyna, to czy mnie po oxy skurcze chwycą?!?!?! Bo szyjka podobno mięciutka i gotowa... tylko skurczy brak...

Kamila - podoba mi się Twoja opcja :D

Na razie też dziwię się, że nic a nic nie zmienił się mój stan - włosy i paznokcie nadal są mocne, a myślalam, że zaraz po porodzie się sypne. No chyba, że to jeszcze może nastąpić? Przyznam, że nie pamiętam kiedy ostatnio mialam takie długie i twarde pazury;-) Natomiast twarz mi schudła dość mocno i worki pod oczami są. To chyba wychodzi zmęczenie po porodzie....

esperanza, ja po pierwszej ciazy sypnęłam się po 3 mesiacach dopiero, strasznie mi zaczęły włozy wypadać, skóra przesuszona, zmęczenie na twarzy - no to był najgorszy moment jeśli chodzi o wygląd.
Teraz mam krótsze włosy więc mam nadzieję, ze chociaż tych łysin tak nie bedzie widać. A cały czas brałam witaminy, wiec nie ma na to rady :/

Zazdroszczę czasu na forum :/ Matydla to mały ssak...jak nie je to pije, jak nie pije to tylko cocha, jak nie cocha to sutka ma w nosie lub na oku...nie ważne gdzie ważne by na twarzy...mama nie ma prawa się oddalać! :/

carla, ja z córką miałam identycznie.. Teraz liczę na to, ze z Wojtkiem bedzie inaczej, ale zobaczymy, ostatanio trochę się zbiesił i straszną jest marudą. Nie wiemo co chodzi, głodny jest, czy to ulewanie tak go wkurza. Słowo daje nie wiem o co kaman.
A Ala listopadowa jest i dosłownie 3 miesiace przeleżałam z nią na kanapie ona z sutkiem w buzi.. Jadła trzymając ją na ręku przy cycku, tylko na spacerze spała w wózku bogu dzieki. Ale to było naprawdę cieżkie...

a ja mam wk...w na maxa. sasiad robi remont. wala od 8 rano, non stop kłucie ścian i inne atrakcje. Nie da sie funkcjonowac . Help..... ;((((((((((((

Addiena, rozumiem cię. U mnie w bloku od 3 lat jest gdzieś remont, nie pamiętam czasów żeby ktoś nie wiercił, ale od pół roku remont jest w naszym pionie w dwóch mieszaknia i to jest masakra!!! Nie dosc że Ala się starsznie bała wiercenia, normalnie jak gosć nagle włączył udar to myślałam, zę będę płakać razem z nią taka była przerażona, to jeszcze teraz wiercą chyba pod albo nad nami dokładnie i anwet Wojtka przyzwyczajonego do hałasu to budzi.Dżizas... My też robiliśmy długi remont, ale takie głośne prace trwały miesiac a nie pół roku :(

Maćku - tak, próbowałam tego już, mycia podłóg, biegania po schodach, spacerów, sexu, odkurzania itd też próbowałam. Chyba tylko ja i gkvip (o ile w nocy nie urodziła) zostałyśmy.

Esperanza
- Po olejku też mnie już przeczyściło i dalej nic...

Jutro jak będą miejsca na patologii ciąży to idę na wywołanie, ale czy jak ja taka bez-skurczowa dziewczyna, to czy mnie po oxy skurcze chwycą?!?!?! Bo szyjka podobno mięciutka i gotowa... tylko skurczy brak...

Kamila - podoba mi się Twoja opcja :D

To po 24 godz siupnij jeszcze raz z sokiem pomarańczowym:-)
Delwer - moja niunia mniej więcej ma podobne godziny snu. Wiem kiedy jest najspokojniejsza a kiedy zaczyna się czas marudzenia. Co do czasu to w dzień śpi ok 2 godz potem ma kilka godzin kiedy karmie, przewijam, kiedy sobie czuwa. I znowu zasypia na 2-3 godz. No i oczywiscie przysypia troche przy cycu więc to też sie liczy

Ostatnia edycja:
hi hi :-) dostałam telefon z przychodni że dzieciaki będą miały za free szczepionkę na ospę ;))) bo ona jest podobno b. droga a nam załatwili za darmo z sanepidu ;-) z uwagi na to że w mieszkaniu sa dwa przedszkolaki i mój mały Milan który ma zakaz chorowania ze wzgl. na chorą nereczke załatwili nam szczepionki dla każdego !! hurra

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wy na remonty nazekacie. A ja mieszkam na nowym osiedlu. Jeszcze 10 bloków maja wybudowac. A na budowie sie nie konczy. Bo potem ludzie sie wprowadzaja. I przy tym budowa to pikus. Bo robotnicy sa od 7 do 17 i tyle. A ciecie plytek na balkonach czasem do polnocy....

Dziewczyny co z tymi wit k i d?
Pamiętam, że k mam dać w 8 dobie życia a d to nie wiem.

)
\\

Ja mam razem w zestawie wiec daje od 12 doby tak jak polozna kazała.

dziewczyny mam pytanie odnośnie laktaotrów ja mam taki zwykły ale nie ściąga mi pokarmu to już wiecej sciagna sama ręką no i tak myśle czy nie kupic elektrycznego medeli ale boje sie ze to nie ma roznicy bo w sumie te laktaotry to podobne sa jak to u was sie sprawdza ściaga wam to coś czy nie bo nie wiem czy inwestowac taka kase

Ja mam ameda elektryczny. Sciaga b. dobrze. I mozna ustawic rózne prędkości i moc zasysu...

Addiena , Agrafka , Ruda wspolczuje tych remontow. tutaj tez ciagle ktos remontowal( a ludzie podobno tak kasy nie maja:rofl2:) ale narazie sie cicho zrobilo w miare. ja to zamiast rremontow to walcze z imprezami pod drzwiami, ale ostatnio nie mam na to sily bo padam w nocy i nie slysze a maly sie nie budzi od tego na szczescie.

wiecie co mam wrazenie ze nam sie tu ogolny przeniosl :D ze tu przyszly wszystkie co urodzily, a tam brzuchatki, tyle ze zostaly tylko 2 :rofl2: i tu sie nagle zaczelo wiecej dziac. moze pora przeniesc sie tam ?:)

ja niewyspana, maly tak ladnie spal do tej pory, budzil sie tylko raz na karmienie o 4, a ostatnie 2 noce cos mu sie odwidzialo...wczoraj od 1 nie spalismy wogole do 13:/malego brzuszek bolal, strasznie plakal,kupilam Infacol ale chyba po nim jeszcze gorzej wiec dzisiaj boje sie go dac:(, a dzisiaj wstalismy przed 5, czyli niby lepiej ale teraz dopiero zasnal, ale tez plakal kilka godzin i to przez sen w sumie . widac ze umeczony i mu cos przeszkadza:(tak wiec od nowa zaczyna diete matki karmiacej bo jadlam wszystko juz a teraz nie wiem co mu zaszkodzilo i wole dmuchac na zimne. ale jak przeczytalam ze nabial moze powodowac kolki to sie zalamalam...bo ja uwielbiam sery, mleko jogurty. ja wlasciwie glownie tym zyje...wiec dzisiaj zamiast inki z mlekiem herbata owocowa, zamiast jogurtu kanapka i wafle ryzowe...tyle ze mimo wszystko plakal dalej.
ide gotowac botwinke na obiad poki spi...

aaaaa a co do smoczka to moj ma dni ze ssie caly czas a inne jakby ten smoczek wogole nie pasowal do niego i sie nim krztusi:D mamy normalny z canpola...ale wiem ze niemowlakom bardziej pasuja te okragle smoczki niz te plaskie. moze kupie jeszcze okragly i lepij go zalapie.

Witam was :tak:

No co wy kobitki ja dalej w dwupaku:tak:. Zobaczycie ze ja dopiero w lipcu sie sypne. My juz tez wszystko wyprobowalismy I nic:wściekła/y: jedynie olejku nie bo go tu kupic nie moge:wściekła/y: a tak schody, sex, ostre jedzonko, herbata i z lisci malin, mycie okien I pranie firan :no: Nic nie dziala :wściekła/y:. Jeszcze troche a sama se cesarke zrobie:-D.

Rysica - jutro beda tobie wywolywac :tak:a mnie najwczesniej za 12 dni:angry: takie cholerne standardy tu maja:wściekła/y:.
Ajj zalamka na calej lini, juz mam dosc wszystkiego psychicznie wysiadam, deprecha jak ...uj

Ostatnia edycja:
reklama
esperanza, ja po pierwszej ciazy sypnęłam się po 3 mesiacach dopiero, strasznie mi zaczęły włozy wypadać, skóra przesuszona, zmęczenie na twarzy - no to był najgorszy moment jeśli chodzi o wygląd.
Teraz mam krótsze włosy więc mam nadzieję, ze chociaż tych łysin tak nie bedzie widać. A cały czas brałam witaminy, wiec nie ma na to rady :/

Rzeczywiście, pobuszowałam teraz w necie i włosy zaczynają wypadać od 3 miesiąca :/ Nie chce się nakręcać, bo przed rozstępami też drżalam, a nie zrobił się ani jeden, ale włosów to akurat nigdy gęstych nie miałam, więc martwie się, że może sie to źle dla nich skończyć... No nic będę brać witaminy i zobaczymy...

Mała śpi już 3 godzinę. Widać, że wirówka w pralce dobrze na nią działa:-)

Do góry