reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Właśnie byłam na 30 min spacerze, małą zostawiłam z moja babcią. Strasznie się zmęczyłam, czułam się jakbym wyszła pierwszy dzień po grypie. Było mi duszno i słabo. Muszę się jeszcze oszczędzać jak widać. Dziś w nocy obudzilam się cała zlana własnym mlekiem. Chyba spałam jakoś na piersi. W ogóle pojawiło mi się sporo pokarmu, mam nadzieję, że mała się najada. W każdym razie apetyt ma duży a jak widzi cyca to przysysa się jak mały glonojad. Zawesze umieramy ze śmiechu na jej minę. Dziś ma być położna i ją oglądnie.

Ja kolejne pół kg w dół. To chyba jednak te kompoty z jabłek mego taty:-)

Aylin - stanik kupiłam u gorseciarki, bo jakoś te tańsze mnie nie przekonywały (choć na codzień nosze takie zwykłe z HM). Dlatego na razie mam tylko jeden bo dałam prawie 200 zl za niego. Ale biust trzyma bardzo dobrze, nie gniecie podczas spania, jest bez fiszbinów. Ja mam biust takiej średniej wielkości więc nie wiem jak by się sprawdzał na dużym biuście. Jak go piorę to przebieram na ciążowy i widzę różnicę w trzymaniu biustu....

Ostatnia edycja:
reklama
Szwy zdjęła mi położna przy okazji wizyty...mąż trzymał za rękę...a ja jęczałam, że wolę rodzić niż ściągać szwy...fuj...nie lubię szczypania...a dodatkowo wczoraj wyczułam jeden szew...i teraz nie wiem, czy położna go przeoczyła, czy to jest już ten rozpuszczalny wewnętrzny?! Fuck!

Ja to się w 2 minuty cała spociłam jak mi zdejmowali szwy z nacięcia, dwóch pierwszych nie czułam ale dwa ostatnie to jakoś strasznie mocno mi lekarz zawiązał że położna nie mogła się do nich dostać.
A jeśli chodzi o wewnętrzne to na wizycie dzin mi zdjął jednego bo się nie rozpuścił ( powiedział że taki szew może sie rozpuszczać nawet 3 miesiące) i wcale nie bolało. Tak więc idź do dzina albo na IP i niech ci go usuną. Nie obawiaj się bólu.

Nanulika cieszę się że widzisz światełko, mocno przytulam i trzymam kciuki

Widzę że ogólnie słabo się kobitki czujemy, ja myślałam że to po transfuzji mnie tak dopadły duszności i zmęczenie ale wiedzę że to "norma". Teraz mniej już mnie łapią w/w dolegliwości ale w szpitalu jak mi podawali oksytocynę na obkurczenie macicy to nie mogłam się wyprostować bo taki ucisk czułam w klatce. Mnie jeszcze wciąż dokucza ból kręgosłupa, staram się go bardzo nie obciążać ale przy dzidziusiu trudno same wiecie najlepiej.

A wy też tak macie że jak z jednej piersi karmicie to leci wam samo mleko też z drugiej?

reklama
Hejka!

Za nami prawie cała nocka przespana, Gabi w nocy naprawdę nieźle sypia i w sumie w dzień też coraz więcej. Póki co płacze tylko jak jest głodna, kolek, czy problemów z brzuszkiem nie ma i może to zasługa diety, bo jest moja mama i mi gotuje naprawdę dietetyczne rzeczy i nie pozwala na jedzenie wszystkiego, choć ciężko się czasem powstrzymać. Nie wyobrażam sobie gdyby Mała ciągle płakała, więc póki co stosuję się do poleceń kulinarnych mamy:-D:-D

Witajcie:)

My dzisiaj cały dzien na dzialce u przyjaciół:)

Josie, a duzo jesz? Jajem dośc mało i pokarmu nie mamtez mega duzo jak przy pierwszej córci. Przy pierwszej sie obżerałam przez 6 miesięcy:)

Jak z Wasza kondycją? Ja się czuję jak na poczatku ciązy czasem- zadyszka przy mówieniu.....

Ja czuję się super, kondycję też mam dobrą. W sumie to czuję się tak, jak przed ciążą, tylko jeszcze nie zaczęłam ćwiczyć, a przy tym pewnie nieźle bym się zmachała.

Po zastanawianiu się, czy Gosia nie robi zbyt luźnych kupek znalazłam taki artykuł w necie:

Kupka noworodka i niemowlaka - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Bo u niej kupka to taki płyn wręcz żółty. A jeszcze dziś wieczorem obudziła się 2 razy z miną do płaczu a raz z płaczem więc a ja od razu "coś musi być nie tak"...
Nie mogę patrzeć gdy się męczy z czymś nawet parę minut z brzuszkiem...:angry:

Dziewczyny,
co robicie na czkawki? Może już pisałyście ale proszę o powtórkę nop i nowe mamy o jakieś sposoby może...

Ja na początku czekam, bo często czkawka przechodzi sama, ale jeśli widzę, że długo już ją męczy to daję cyca. Niektórzy mówią, że czkawka jest od tego, że dziecku chłodno, ale dla mnie to trochę dziwne, bo w końcu w brzuszku maluchy czkają, a zimno nie jest im na pewno.

Kurcze, nie mogę zamieścić żadnego zdjęcia, bo wyskakuje jakiś błąd. Zawsze się udawało... Czy wiecie o co może chodzić??

Jeszcze mam jedno pytanko: czy znacie może jakiś sklep internetowy z fajnymi zegarkami na rękę?? Często chcę sprawdzić jak długo Młoda jadła, czy od której śpi, a w domu zegarków brak.

Ostatnia edycja:
Do góry