reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Siula jak krew jest krwista to jedz na wszelki.

Ja mam takie uczucie ze mnie np zarwie na sekunde. Poki co sluzu wiecej nie ma. Ide do wyra. Bejbe sie rusza wiec to chyba nie porod. Zostaje jeszcze jutro obys Asik miala racje

reklama
Witajcie czerwcówki witamy was z domciu . Wypuścili nas po 16h od porodu < opisałam go w wątku porodowym>.
Mam mleko karmię "jem co chcem" położna powiedziała żadnych diet Ethan zna smak z 9 miesięcy więc nic mu nie będzie i nie jest. Nawet imbir jadłam już jogurt ciemne pieczywo dynie kurczak itp. więc na razie jest w porządku ....
Bolą piersi jeden sutek pęknoł więc zmieniliśmy pozycje karmiącą z krzyżowej na footbolową i pomaga...sam szuka cyca ...2 dni a zaskakuje bardzo nas

siula pewnie tulisz już maleństwo :tak:

mamina trzymam kciuki aby samo się zaczęło!

zresztą za wszystkie w dwu paku także :tak:
Ale mało już was zostało.

paulina to błyskawicznie Was wypuszczają :szok:

A co u nas?
Nadal walczymy z żółtaczką :-(. W piątek robiliśmy badanie na poziom bilirubiny i niestety poziom wzrósł do ponad 14 (na wyjściu ze szpitala było niecałe 10). Jesteśmy po konsultacjach ze Szpitalem Bielańskim i 2 pediatrami. Opinie są zgodne: w poniedziałek robimy ponownie badanie z krwi oraz kontrolujemy przyrost wagi. Jeżeli badanie wykaże wzrost do poziomu 20 to wtedy mamy zgłosić się do szpitala (od 20 dopiero robi się naświetlania). Mam nadzieję, że nie zobaczymy takiego wyniku...

Ostatnia edycja:
dobry!!! :)

jest mały postęp, zaczął odchodzić mi czop :-D

siula mamina trzymam kciuki - oby to było dziś ;-):tak:

Paulina fajnie, że możesz jeść wszystko, też mam taki zamiar. Współczuję pękniętego sutka

Miśki trzymam kciuki za dobre wyniki

Wstalam i wodnisto bialo czerwona ciecz ze mnie wyleciala na podloge. Czy to sa wody? Wezme prysznic i zjem sniadanie potem pojade do szpitala.
mam uczucie jakby okres mi sie zaczynal

nas w szspitalu tez babka opieprzyla jak przed kapiela karmilysmy dziecko, wlasnie dlatego ze moze potem wymiotowac.

a co do tego czy leci czy nie leci to w szpitalu tez mowili ze jak nie bedzie leciec to lekarzowi powiedziec ale to chodzilo chyba tylko o te pierwsze dni bo mi na 2 dzien nic nie lecialo i dopiero jak lekarz nacisnal mi na brzuch:baffled: to sie chyba cos odetkalo i chlusnelo. ale po kilku ttyg to wiadomo ze przestaje hehe,na szczescie bo ile mozna chodzic z czyms w majtkach:dry:

reklama
Jestem po wizycie położnej w domu . Ethanowi pobrano krew z nóżki sprawdzono czy nie jest za żółty taką maszynką dotykają pod rzeberkami skóry i ona robi pomiar< pierwszy raz coś takiego widziałam>. Został zwarzony spadł na 3800 ale podobno to w normie.
Położna już naprowadziła Mnie co jest nie tak że brodawka pęka i wyszło że za płytko łapie troszkę poćwiczyliśmy i już jest lepiej.
Podobno trzecia doba jest najgorsza w nocy że dziecko budzi się co godzinę i trzeba przeżyć i dziś Mnie czeka. Jak narazie kupki pokrywają sie z kolorami i wyglądem z instrukcją książkową jaka w kolejnych dniach od porodu się pojawi. Jemy co 3-4h .
Mam założone 3 szwy rozpuszczalne i mały bąbelek jak się okazuje nie jest to hemoroid i zaniknie niedługo powiedziała położna ze jak na 2 dni po porodzie to szybko się goi wszystko.Nie mam opuchnięć.
Mam zalecone noszenie pasa i spodni z ciąży aby mięśnie brzucha wróciły na swoje miejsce bo mam dobre 3 cm rozjechane na boki
P1070462.jpgP1070465.jpg a brzuszek malutki taki jest a na zdjęciu jest duży wygląda na taki??
i brakuje kopniaków.
Więc powoli wracam do siebie .Pozdrawiam was serdecznie i trzymam kciuki za was cały czas za wszystkie .Nigdy bardziej szczęśliwa nie byłam i życzę wam tego samego!!!!!!!!:-)

Do góry