reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Jak tu dzisiaj cicho! co to wszyscy rodzą? ;P

ja nie rodzę :( a już tak bardzo chcę! Dzisiaj Monika się tak wierci, że zaraz pępkiem wyjdzie... Już miałam nadzieję, że od tego wiercenia się pęknie pęcherz płodowy i wody pójdą, i lipa... Jak nic będę miała wywoływany :/

reklama
klusiaM fajna ta lista i przyda się :tak:
co do staników do karmienia to ja w domu noszę bo wygodniej do karmienia ale poza domem to przy takiej pogodzie (gorąco) nie da się tego monstrum ukryć :baffled: a poza tym piersi w tym maszkaronie nie prezentują się najlepiej :dry:
a co do płaczu poza domem to ja cały czas się tego obawiam :eek: póki co chodzimy tylko na spacerki na powietrze i nie zbyt daleko żeby w razie czego móc wrócić do domu...

December, ale jak ma się coś rozkręcić jak NIC się nie dzieje ? :-D nawet pół skurczybyka. Jedynie odejście wód mnie ratuje, ale tak jak dzisiaj się Monika wierciła i nie udało jej się rozpracować pęcherza płodowego, tak już na to nie liczę....

Espania mui bien! ;)

Dziewczyny czy Was tez tak brodawko bolały? Niby przykładam malego dobrze nie mam pokaleczonych itp., ale masakra taki bol :(mam nadzieje ze przetrwam, bo dzis duzo nie brakowało abym kupila sztuczne mleko.

A moze od wiercenia peknac pecherz z wodami?
Moja wieczorami daje czadu nie powiem, czasem az sie boje czy wszystko gra. Mop sie nam zlamal i sypialnia nie dokonczona....pokrzyzowalo mi to wicie gniazda :))) jak tu rodzic no. Fajnie by bylo gdyby na mnie padlo mimo ze mam cykora.

Lista fajna. Ale ja i tak wszystko jem i wole obserwować - reakcje alergiczna i tak zapamietam po czym miała.
Dziś w ramach testów - czeresnie. Zjadlam rano 2 garście... miała być jedna ale ja uzalezniona i opanować sie nie mogłam. Na razie reakcji zero....

Karmienie cycem - najbardziej wyjścia wlasnie mnie stresują.... Kurde nie mam przekonania do karmienia w miejscach publicznych. Jakoś tak dziwnie piersiami swiecić.

Muńka - ja nic nie słyszałam ze jak nie leci do do szpitala - po co?? Przeciez w koncu ma przestać lecieć :)
Ja juz sie cieszyłam ze na wkładki przejde, załozylam dziś... i kurka krew mnie zalała. Dobrze ze w domu a nie na spacerze. Zresztą dziś mi taki skrzep wyleciał. Normalne to??

A niunia dziś do południa marudziła masakrycznie. Po raz pierwszy. Nie wiadomo o co jej chodziło. Za to jak padła o 14 to spi do tej pory z 2 przerwami na kupe i papu. Boje się ze sie wyspi i w nocy mi nie da...

no włąsnie nam pepek nie odpadł jeszcze i mocno się trzyma- jak mocniej go obrabiam to leci krew i nie wiem czy tak byc powinno:(
Mamy, kórych dzieciom pępek odpadł szybko ...mam do Was pytanko....czym przmywalyście ten pępek?

reklama
avo- nam opdpadł równo po 3 tyg. krewka tez na patyczkach byla. ja przemywalam roztworem spirytusu. 1 kieliszek na 2 kieliszki przegotowanej wody. Ladnie sie zagoiło.

Do góry