reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Mamina ja jadłam i brokuła i kalafior i młody zaakceptował.Z tym czosnkiem to sama nie wiem-w szpitalu chyba z 4 razy była zupa czosnkowa i młodemu nic nie było;w domku już zrobiłam spaghetti i też dałam czosnek do mięcha i spoko.Z owoców jedynie po truskawkach miał lekką wysypkę,ale nie próbowałam jeszcze cytrusów.Nabiał jem normalnie,smażone mięsko też i póki co jest dobrze.
Jedyne czego pilnuję,to żeby nie było piekielnie ostre i jak coś nowego jem to staram się rano.

Buziolku,Kamilka kg same uciekną i znowu będziesz seksi laska:tak:

Kami a ty już chcesz zacząć ćwiczyć?Nie za wcześnie po cc?

Addiena - no naprawde rosnie jak na drozdzach a jest tylko na moim mleku..no ale musial nadrobic troszke ;))

Ja do lekarza poszlam raz na profilaktyka bo u nas trzeba...a tak to bede chodzic tylko na szczepienia...bo moja tesciowa ma przeciez tez specjalizacje pediatra...wiec wszystkie skierownia na bioderka czy recepty i inne ona mi wypisuje bo i tak malego zapisalam do poradni tam gdzie ona pracuje ;)

Co do kupek pierwszy tydzien mielismy do 16 kup dziennie... teraz jest ok 3.
Co chwila za to meczy go czkawka taka z cofaniem mleczka i wymiotuje mi na boki;///

i wiem ze to dziwnie zabrzmi ale mam wrazenie, ze nasz maly wydaje dziwne dzwieki...nie slyszalam nigdy zeby niemowlak takie wydawal.... takie ni to mocne odchrzakiwanie, charczenie... dziwne....a z wieloma niemowlakami mialam stycznosc....moze uda mi sie go nagrac?;/

Łebek fajnie trzyma,na brzuszku też.W ogóle to on bardzo lubi leżeć na brzuszku!
Blond tak długo pępuszek się trzyma?:szok:My od 6 doby już bez:tak:

U na:tak:robi się rutynowo usg bioderek,do 6 tygodnia.I badanie słuchu też standardowo.

Esperanza nam też szpital tak namieszał z papierami,że szok!!!I teraz:tak: nie możemy nic zrobić dopóki nie dostarczymy przetłumaczonych aktów urodzenia i małżeństwa.

Dorotka Jasiek też wydaje dziwne dźwięki!Ja się śmieję,że ludzie pierwotni się tak porozumiewali...ni to jęk,ni to stęk,ni to charczenie...

Ostatnia edycja:
Mamina ja jadłam i brokuła i kalafior i młody zaakceptował.Z tym czosnkiem to sama nie wiem-w szpitalu chyba z 4 razy była zupa czosnkowa i młodemu nic nie było;w domku już zrobiłam spaghetti i też dałam czosnek do mięcha i spoko.Z owoców jedynie po truskawkach miał lekką wysypkę,ale nie próbowałam jeszcze cytrusów.Nabiał jem normalnie,smażone mięsko też i póki co jest dobrze.
Jedyne czego pilnuję,to żeby nie było piekielnie ostre i jak coś nowego jem to staram się rano.

Buziolku,Kamilka kg same uciekną i znowu będziesz seksi laska:tak:

Kami a ty już chcesz zacząć ćwiczyć?Nie za wcześnie po cc?

planuje zacząć ćwiczenia za 2 tygodnie czyli po zakończonym połogu , oczywiście na początku takie bardzo bardzo delikatne zeby sobie krzywdy nie zrobić.. ;-) ale denerwuje mnie moja bezsilność, czuje ze moje mięśnie brzucha i rąk są tak sflaczałe że nie mam siły czasem nawet wstać z łóżka :p jak próbuję napiąć mięśnie brzucha to za cholere nie moge

Kamilka tylko ostrożnie ja Cię proszę!!!Nie zapomnij,że miałaś dziurę w brzuchu i to 2 razy!!!!
A mnie tak brzuch nie denerwuje jak doopa:wściekła/y:Niby wchodzę we wszystkie dżiny sprzed ciąży,ale jakoś tak mi sie wydaje większa:angry::szok::angry:M. stwierdził,że taka się fajna,zaokrąglona zrobiła:angry::no::no::no:

reklama
mnie sie tez ten watek bardzo podoba :)))

nam pepek brutalnie oderwala polozna w srode :szok: nie wiem czy to dobrze bo lekarka cos krecila nosem ze brzydko sie goi....
a do lekarza poszlam tylko dlatego ze polozna kazala. normalnie to w 4 tygodniu gdzies sie idzie tak mowila.

kasia.natka na usg bioder wypisze ci skierowanie pediatra na patronazowej wizycie. nie ma pospiechu z tym, chyba przed 12 tygodniem sie to robi.

widze ze wiecej mam dokarmia butla. nie martwicie sie tym? ja wiem ze to wygoda, tez lubie jak spi 4 godziny po butli ale w koncu mleko mamy jest najlepsze... ja sie boje ze strace pokarm przez ta butle. i tak mam go strasznie malo... dzis pediatra nam powiedziala zeby kontynuowac dokarmianie do przyszlego tygodnia. przybral niby 200g od srody, choc po wizycie zrobil taka mega kupe ze mysle ze te 200g wylecialo :baffled: no i ogolnie z tego zmartwienia kupilam sobie wlasnie zestaw SNS do dokarmiania. zeby troche ta laktacje rozpedzic... bo mam straszne wyrzuty sumienia :-(

moj sie tez uparcie z boku przewrca na plecy. a na brzuchu to jest taka histeria ze prawie raczkuje :) glowa rzuca na wszystkie strony, nogami wierzga, pompki robi jak jakis marines :-D:-D

Do góry