reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny, czy gdzie się wszystkie z nas teraz podziewają?Czy to jest wątek poporodowy? Mam tyle wątpliwości czasami co do małej jak płacze, się preży, jak ją ubrać, kiedy na spacer i nie wiem gdzie mam zajrzeć. U mnie dziś ładna pogoda i zastanawiam się czy nie wyjść na spacer? Kiedy można wyjsc na pierwszy spacer, jak ubrac dziecko? Czy najpierw stosowalyscie tzw. werandowanie, czyli potrzymac przy otwartym balkonie lub na w wozku zanim sie wyjdzie???
Moja mała strasznie marudzi w nocy, juz czasami nie wiem co jej jest.Tez sie prezy jak na kupe, jak u ciebie dorotka, ale nie idzie kupa. Wczoraj dalam jej smoczka czego bardzo chcialam uniknac, ale niestety sie nie dalo inaczej. Przeciez nie bede jej wiecznie trzymac na cycu.Tez sie nauczyla ciamkac do spania, teraz ssie smoczka,moze to i lepiej juz sama nie wiem.... czy oprocz cycka podajecie jakies herbatki? Co z witamina d3?
Ja mam nawal pokarmu, cyce juz pod pachy twarde jak kamienie. Przykladam kapuste i sciagam pokarm.Mam nadzieje,ze minie.
A co do spania to od porodu jeszcze chyba nie spalam ;-)hehe takiem mam wrazenie, czasami jak karmie to usypiam na siedzaco. Do tego mam strasznie poharatana pi...ke... i kazda wizyta na siusiu konczy sie u mnie placzek... ahhhh.... uroki macierzynstwa..

Tak to jest wątek poporodowy ;-)

W lecie nie trzeba werandować dzidziolka, od razu można spokojnie wyjść na długi spacer ( nasz pierwszy trwał ok 3 godziny ) pamiętaj o zasadzie ubierania : o jedną warstwę więcej niż sama masz na sobie :) My w upały ostatnio spacerowaliśmy w samych bodziakach z krótkim rękawkiem i bez nogawek, bez żadnych spodenek :) jak jest ciepło to nie ma co przegrzewać maluszka a dotykając karku możesz sprawdzić czy jest mu za gorąco czy za zimno.. Nie martw się o nic.
Smoczek to nic złego - w końcu po coś je produkują prawda?
Witaminę d3 podaję codziennie tak samo jak witaminę K i Witaminę C :)

na bóle brzuszka i problemy ze zrobieniem kupki i puszczeniem bąka daję Bobotic - działa rewelacyjnie.

reklama
Asik my wyszliśmy ze szpitala w 10 dobie i od razu zaliczyliśmy spacerek.I tak codziennie 2-3 godziny spędzamy na dworze.Tyle,że Jasiek nienawidzi wózka i albo chusta albo ręce,ewentualnie jak idziemy do ogrodu kosz.
Co do ubierania zasada jest taka,że jedna warstwa więcej niż ty masz.

Buziak a ty naprawdę siedziałaś i wody ci wtedy odeszły szok

Doczekałam swojej kolejki i poproszono mnie na badanie.
Najpierw zaliczyłam połozne i wypełniłysmy papiery odnosnie połozenia mnie na patolgie.
Po chwili przyszła moda lekareczaka ktora wypełniła ze mna papiery dotyczace porodu i tłumaczac mi ze inukcje zrobimy jednak jutro a dzis tylko probe indukcji.
Spytałm jaka jest roznica i rozbierajac sie zeby zasiasc na fotel poczułam ze mi scos po nodze poleciało i niepewnie pwiedziałam je ze to chyba wody mi odchodza:szok: odsuneła parawan a w tejchwili jak poszło tak juz zadna z nas nie miała watpliwosci:-)

Mały sam zadecydował ze jednak nie jutro:happy: W sumie bylismy umowieni na porod to na porod ;))

KAMILA a po co vit C?????

nam kazali tylko D i K. I nawet D jezeli chodzimy na spacery w sloneczne dni to co 2 dzień, tak samo jezeli dokarmiam. A w sumie to zapomniałam wczoraj podać kluseczce.

Dziewczyny podobno witaminy na recepte sa za ok 4 zł. Kturaś z was kupowała? czy dajecie te w kapsułkach wyciskane?

Aylin ja daje te wyciskane tylko ze one drogie jak cholera bo ponad 40 zl:/a z malympamietam ze mialam najpierw wyciskane a potem juz w kropelkach i to pare zl kosztowalo i straczylo na rok, tylko wtedy podawalam juz sama wit D bo szybko przestalam karmic mlodego a tylko przy piersi daje sie K.

Ruda no wlasnie moj tez sie tak przekreca z boku na plecki i odwrotnie...ale to chyba bardziej przez przypadek, on jak podkurczy nozki to sie kulka z niego robi hehe i tak mu jakos wychodzi. to jeszcze nie jest chyba to swiadome przekrecanie.

No wlasnie Kamila po co witamine C??? mi to kazali dawac tylko wtedy przy Rafale jak byl przeziebiony...

reklama
Heh, to będziemy razem wyginać śmiało ciało :) Czemu na czczo? Nie wiem, w sumie nie chcemy cesarki - my w sensie lekarz i ja, ale różnie może być. Zauważyłam, że do szpitala to najczęściej proszą na czczo. Może leki lepiej działają? Trudno orzec. W razie niemca D będzie dostarczał catering (gdy jestem głodna zbyt długo to straszliwie mnie mdli).

na pewno będą pobierać krew i robić Ci badania, najlepiej weź ze sobą jakąś kanapkę

ja po obiedzie mam lenia strasznego... a powinnam się szykować do wyjścia :sorry2:

napiszę później co na KTG się pokazalo

Do góry