KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
Dziewczyny, czy gdzie się wszystkie z nas teraz podziewają?Czy to jest wątek poporodowy? Mam tyle wątpliwości czasami co do małej jak płacze, się preży, jak ją ubrać, kiedy na spacer i nie wiem gdzie mam zajrzeć. U mnie dziś ładna pogoda i zastanawiam się czy nie wyjść na spacer? Kiedy można wyjsc na pierwszy spacer, jak ubrac dziecko? Czy najpierw stosowalyscie tzw. werandowanie, czyli potrzymac przy otwartym balkonie lub na w wozku zanim sie wyjdzie???
Moja mała strasznie marudzi w nocy, juz czasami nie wiem co jej jest.Tez sie prezy jak na kupe, jak u ciebie dorotka, ale nie idzie kupa. Wczoraj dalam jej smoczka czego bardzo chcialam uniknac, ale niestety sie nie dalo inaczej. Przeciez nie bede jej wiecznie trzymac na cycu.Tez sie nauczyla ciamkac do spania, teraz ssie smoczka,moze to i lepiej juz sama nie wiem.... czy oprocz cycka podajecie jakies herbatki? Co z witamina d3?
Ja mam nawal pokarmu, cyce juz pod pachy twarde jak kamienie. Przykladam kapuste i sciagam pokarm.Mam nadzieje,ze minie.
A co do spania to od porodu jeszcze chyba nie spalam ;-)hehe takiem mam wrazenie, czasami jak karmie to usypiam na siedzaco. Do tego mam strasznie poharatana pi...ke... i kazda wizyta na siusiu konczy sie u mnie placzek... ahhhh.... uroki macierzynstwa..
Tak to jest wątek poporodowy ;-)
W lecie nie trzeba werandować dzidziolka, od razu można spokojnie wyjść na długi spacer ( nasz pierwszy trwał ok 3 godziny ) pamiętaj o zasadzie ubierania : o jedną warstwę więcej niż sama masz na sobie
Smoczek to nic złego - w końcu po coś je produkują prawda?
Witaminę d3 podaję codziennie tak samo jak witaminę K i Witaminę C
na bóle brzuszka i problemy ze zrobieniem kupki i puszczeniem bąka daję Bobotic - działa rewelacyjnie.