reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Carla- baw sie dobrze :-D:tak: i pokaz ze mozna byc seksi mamuska zaraz po porodzie :tak:
Esperanza- u nas kupki sa dosc czesto praktycznie za kazdym razem jak przebieram ale za to siusi ciezko mi zauwazyc, chyba dopiero ze 2 pieluchy zmienilam gdzie bylo tylko siusiu. A pampersy rozchodza sie jak cieple buleczki :-D

U nas na razie ze spaniem i karmieniem nie moge narzekac dzis w nocy spala po 1,5h ale o 4 zasnela i spala do 8 wiec i ja sie zdrzemnelam.

Addiena, Josie- moja tez najlepiej przy cycu zasypia, czesto sie zdarza, ze po 15min karmienia juz mi spi i tak jak w ciagu dnia to stram sie ja budzi ale w nocy pozwalam jej spac i tez sie boje ze tylko tak sie nauczy zasypiac :-(
Addiena- to mnie nastraszylas ze teraz jest grzeczna a pozniej sie to zmieni... oby jak najdluzej bylo tak jak teraz :tak:

Co do brzucha to moj wyglada jakbym byla w 3m-cu i ogolnie przypomina sflaczala pilke i wisi tak jak flaczek i robi daszek :-D plus do tego skora na brzuchu zrobila sie taka pomarszczona :-( ogolnie zalamka.....:zawstydzona/y:

Dziewczyny czy wy wszystkie tak do lekarzy latacie????

Ja mam pierwsza wizyte dopiero 25 lipca. Od razu ze szczepieniem. Pediatra powiedziała ze nie ma sensu wczesniej jezeli dziecko jest zdrowe - bo tylko od niej moge coś przez przypadek "załapac'. Połozna to potwierdziła...

Wiec nie wiem ile moja przybrała i ile urosła :)

Carla- super filmik :tak: jak ogladalam to tak jakbym widziala swoja taj samo sie budzi slodziak :-D
Zaza, Bablik- jeszcze troszke i samo wyjdzie :tak: kto wie moze to juz dzis :-)
Mamaina- mozliwe ze w tym stadium moze sie cos zaczac skoro czop odpadl, u mnie nie bylo widac czopa chyba schodzic czesciowo :dry:
Ja odbijam po kazdym karmieniu jak tego nie zrobie, tylko poloze mala spac to sie zaraz obudzi bo gazy nie daja jej zasnac ale jak juz sobie odbije to jest luzik i jest szczesliwa.
Polozna kazala karmic raz jedna piersia, odbic, i dac druga piers i znowu odbic.

Siula- mi tez sie wydawalo, ze brzuch mi nie opadl i urodzilam :tak: niektorzy mowili ze opadl ale ja tam tego nie widzialam

Do nas przychodzi polozna co 2 dni i wazy mala. Moja stracila 9% wagi urodzeniowej ale w dwa dni przybrala 70g niby malo ale polozna powiedzial, ze najwazniejsze, ze przybiera na wadze. Teraz nasza perelka wazy 2860 a jak sie urodzila wazyla 3035.

23 lipca mam wizyte u lekarza zeby sprawdzic swoje krocze ale od wczoraj co mnie tam piecze :-( polozna zajrzala i powiedziala, ze chyba cos mi tam zle zszyli bo mi dzyndzelek wystaje ale zapalenia nie ma ani zadnej infekcji wiec w poniedzielek ide do lekarza to sprawdzic.

Sunshine- to nie tak, ze jest niegrzeczna, ale już tyle nie spi. ma coraz dłuższe okresy czuwania i aktywnosci, no i w nocy przesypiala 6 h, a teraz budzi sie na papu co 3,5. Najgorsze jest jednak to uzaleznienie od mojego sutka żeby zasnac, a na poczatku karmiłam, odkladałam i byl spokoj.

Aylin- ja nie latam do lekarza :p, moja pediatra jak byla na wizycie patronazowej zostawiła mi wage. mam oddac jak przyjade na szczepienie:-)

Moj brzuch tez jeszcze wystaje i ogolnie waga stoi w miejscu, na szczescie nie jest pomarszczony, skora ladnie napieta.

Czopy, śluzy...a mi się chce skurczybyków takich że hej...Jedna laska dzisiaj na IP przyjechała w ostatnim stadium porodu - aż ją wykręcało, a mnie skręcało z zazdrości :>

W poniedziałek na czczo mam się stawić na 8 rano na oddział...będzie się działo :)) A w Sobotę i Niedzielę KTG w szpitalu. Jest więc jakaś ostatnia nadzieja heh

December to tak jak ja :0 pytanie czemu na czczo? Bedzie cc? Ja slyszalam ze lepiej dobrze sie najesc. Mam plan na jajecznice na bekonie ;)
Nie ukrywam ze chce sama zaczac rodzic wczesniej

Sunshine- to nie tak, ze jest niegrzeczna, ale już tyle nie spi. ma coraz dłuższe okresy czuwania i aktywnosci, no i w nocy przesypiala 6 h, a teraz budzi sie na papu co 3,5. Najgorsze jest jednak to uzaleznienie od mojego sutka żeby zasnac, a na poczatku karmiłam, odkladałam i byl spokoj.

To moze oszukaj maleństwo smoczkiem? Bo wykończyć się można usypiając tylko przy piersi ...

Ja na początku strasznie narzekałam na mojego Milana , co chwile sie budził marudził ciągle chciał jeść... natomiast od paru dni jest tak że w nocy wstaje tylko 5 razy na karmienie ( a wstawał po 11 razy ) , od 19 do 23 ma okres czuwania, wcale nie chce spać i najchętniej by się tylko przytulał i słuchał jak się do niego mowi bo w przeciwnym wypadku jest krzyk i drugi okres czuwania jest tak od 4 nad ranem do ok. 5 :) w dzień bardzo mało śpi . Jednym słowem rośnie mi mały pieszczoch uwielbia jak go lulam, wtedy głęboko wpatruje mi się w oczy :)

Ja na wadze mam 2 kg mniej niż przed ciążą ale brzuch mam bardzo brzydki, nie przejmuję się tym bo on był już taki brzydki po pierwszej ciąży i niestety nie wrócił nigdy do normy i podejrzewam , że już nie wróci :) Skóra jest wisząca, bardzo wisząca -( do tego stopnia że ja muszę ją podnosić do góry żeby zobaczyć swój wzgórek łonowy :p) cały jest pomarszczony i miękki jak galareta. Jeszcze 2 tygodnie i zacznę robić brzuszki, troche mięśnie wrócą do formy ale na pewno tej skóry się nie pozbędę niestety.

Ja idę do przychodni z Milanem w następnym tygodniu na kontrolę wagi i wzrostu :) A za dwa tygodnie na szczepienia, będziemy wykupować szczepionkę tą 5w1 ... Ale jeszcze nie wiem którą dokładnie , a jest ich troche do wyboru :)
Muszę też zapisać się do ortopedy z nim na kontrolę ale chyba pójdziemy prywatnie bo w tych kolejkach na nfz to pare tygodni można czekać... to zależy kiedy mi becikowe przyjdzie :-D czekam niecierpliwie ! :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry