reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
A Paulina juz sie rozsypala?

Mamina - pewnie gdybym byla w polsce to na IP bym pojechala ale ze to szkocja I az 3godz jazdy w jedna strone do glasgow a tam musze rodzic to jednak wole nieryzykowac odeslania mnie z kwitkiem.

December - ja nie wiem jak mogłam o Tobie zapomnieć ! :*
No fakt, Paulinka jeszcze!
Za krótko z Wami jestem chyba, żeby ogarnąć wszystkich :baffled: przepraszam!

Iwon - trzymamy kciuki!!!!! :D

Ostatnia edycja:
Czesc:)
Nam nocka minela średnio dobrze. Pierwsze karmienie o 23:30 potem 3 do 4:30 jestem nie wyspana, a mialam isc na pobranie krwi dzis rano bo jakos nie wyraznie sie czuje, jakby mi slabo bylo... nieraz nie moge skupic wzroku na jednym obiekcie bo wokol wszystko wiruje. Podobniez to normalne po cc ale czy az tak? Ja tez nie mam czucia na ranie... nawet wczoraj mezowi mowilam ze moglabym sobie igielke wkladac a pewnie by nie bolalo. A tak w zwiazku z tym to chcialam spytac czy wy uzywacie jakis pasow wyszczuplajacych badz czegos podobnego? Ja mam taki gorset i nawet kupilam sobie majtki modelujce sylwetke, majtki zakladam ale gorsetu nie. Pytalam ginki czy mozna i mi nie pozwolila a jak to jest u was? Ja wczoraj mialam polozna i dzis mamy pierwsza wizyte, ciekawe ile maly przybral na wadze. Polozna byla u nas chyba z poltorej godziny... Kurcze przy pierwszym dziecku plozna byla 5 minut a przy drugim tlumaczyla mi takie rzeczy ktore juz dawno wiem... :sorry2: Jakbym jakas nie madra byla, np" zeby czesto zmieniac pieluszke bo wie Pani dziecku moze sie pupa odparzyc" :-)

stokrotka, to wszystko zalezy od położnej :)
u mnie przy pierwszym była 2 razy dość krótko, a my tacy spanikowani byliśmy przy Ali, ze o matko.
A teraz była już 3 razy, bo pępek oglądała i jeszcze raz ma przyjśc zobaczyc odpanięty :)

Dziewczyny, mam pytanie. Mój Wojtek jest w porównaniu z Alicją baaardzo spokojnym człowiekiem, jak jest najedzony i nie boli go brzuch to przewaznie śpi, okresy aktywnosci ma bardzo krókie na razie. Ale 2 razy na dobę, tak popołudniu po 15.00 i w nocy między 2 a 4 ma fazę "szamotania".
To znaczy budzi się, zje i zaczyna się złościć, machac rękami i nogami, cycka łapie i wypluwa, albo wcale nie chce. Czasem łapki ssie ale smoka nie chce. Próbuję odbeknąć, nie zawsze sie uda, ale nawet jak się uda to on dalej się szamocze. Noszenie, lulanie, karmienie piersią na leżąco w łóżku też nie pomaga. Jakieś pomysły o co kamon ?
Nic go raczej nie boli, bo przy bólu inaczej płacze.

No to mamy
Rysica , December, Zaza , mamina, karamija, siula, Paulina , Elisabeth, gkvip :tak:

przypominam jeszcze o mojej skromnej osobie.
ja wczoraj też jakieś delikatne skurczyki, coś jakby z krzyża i biegunka mnie dopadła. no ale jak na razie nic.nawet naleśniki usmażyłam...
pozdrawiam z bardzo upalnego Podkarpacia

no a ja dziś mam w jelitach mi lata ,głowa boli i jeszcze do pracy musze jechać szkoda że samochód m wziął
jak się położyłam bo chciałam pospać to młoda przez te gre jelit tak się kręciła że myślałam że pęknę :-D
teraz piję kawkę zaraz głowę umyje i lecę na ploty do dziewczyn
gkvip a ja już ci zazdrościłam no ale dobrze że z kuchnią się ruszyło
iwon kciukasy
bąblik dawaj tu tą pogodę bo u mnie ponuro i zimno:-(

Ja też od wczoraj coś biegunkowego mam ale ostatnio takie dziwne jedzenia mieszam że ciężko powiedzieć od czego jelita sie buntują.Brzuch cały czas się stawia, czop po trochu odchodzi ale tak ogólnie to na razie nic konkretnego.

reklama
Do góry