reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Josie ja tam staram sie wymacac pieluszke jak jest miekka i widze ze bardzo napakowana to najpierw przewijam;-) ale zalezy to od tego czy maly placze po przebudzeniu, jak bardzo placze to najpierw cyc, to go uspokaja pozniej identycznie jak Ty robisz, cyc, przewijanie i cyc... :-D Ja witaminki podaje juz od pierwszego tyg wit KiD taka w dozowniku po dwie kropelki dziennie wciskam tuz przed karmieniem

reklama
Witam juz z domku :-)

Troszke nas przetrzymali w szpitalu bo Aurelka zrobila kupke w srodku a ja dostalam goraczki i dopiero wczoraj po 17 bylysmy w domku. Dzis juz po wizycie poloznej. Mala stracila na wadze ale w granicach normy. Teraz spi juz prawie trzecia godzinke po karmieniu :tak: wiec pewnie zaraz sie wybudzi maly ssaker :-D
Dni sa znosne a nocki masakra potrafi ssac cyca 2-3h i zasnac miedzy czasie a jak tylko przenosze do lozeczka zaraz sie budzi i tak cala noc.
Suty bola jak cholerka!!!
Ale ogolnie kochany z niej dzieciak, jak na razie bezproblemowy :tak:

Oczywiscie dziekujemy za kciukasy.
Polaa- dzia za przekazanie wiadomosci
Carla- widze, ze nasze male sie zgadaly ze soba hehhe

Wrzucilam fotki malej :-)

słyszałam wczoraj u położnej, że na opiekę po porodzie dają szpitale po CC, nie SN (w 3mieście). Też nie wiem czy niemąż się załapie :) chętnie się dowiem co i jak jesli ktoś coś wie :)

Jutro dopytam jak będe w szpitalu jak to wygląda:) ale czy oni są dobrze poinformowani?:/ sama nie wiem:/ mozę napisze do kadrowej z pracy - ciekawe co ona mi powie:/

Josie- u nas jest podobny problem z odbijaniem tzn nie zawsze po chce sie odbic, raczej na pozycje nie narzeka ale mimo wszytsko probuje kilku zeby jej ulzyc i nic. dzis byla u nas polozna i powiedziala, ze skoro sie nie odbija to znaczy, ze pewnie nie ma wiatrow w brzuszku i nie potrzeba.

My po przebudzeniu przewijamy bo jak sie budzi to nie placze tylko marudzi a jak juz placze to tez najpierw karmienie na uspokojenie.

Witamine K dostala od razu w zastrzyku po urodzeniu tutaj tak robia.

Josie ja najpierw przewijam,potem karmię.Tak w szpitalu praktykowałam i młodemu ten system odpowiada.Zresztą pielęgniarki mówiły,że tak jest lepiej dla dziecka,bo przy karmieniu się uspokoi albo zaśnie,a jak się je przebiera to wiadomo...Z odbijaniem nie mamy problemu,bo Jasiek beka jak stary chłop:-)

AVO mi mrowieją stopy i łydki,teraz już coraz rzadziej,ale na początku bardzo często.

Ostatnia edycja:
Josie ja najpierw przewijam,potem karmię.Tak w szpitalu praktykowałam i młodemu ten system odpowiada.Zresztą pielęgniarki mówiły,że tak jest lepiej dla dziecka,bo przy karmieniu się uspokoi albo zaśnie,a jak się je przebiera to wiadomo...Z odbijaniem nie mamy problemu,bo Jasiek beka jak stary chłop:-)

AVO mi mrowieją stopy i łydki,teraz już coraz rzadziej,ale na początku bardzo często.

Ruda wielkie dzięki:) Rozumiem ,że ich nie uciskasz a one mrowieją?

a jeszcze jedno pytanko macie takie zgrubienia spore pod blizną po cc. Ja mam tak gulę doslownie po jednej stronie....

reklama
Do góry