reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej
szybciutko piszę bo natychmiast mam się zjawić w szpitalu, zagrożenie stanem przedrzucawkowym więc pewnie mnie jeszcze dziś potną albo będą wywoływać, nie wiem, ręce mi się trzęsą, trzymajcie kciuki!!!!

reklama
Muńka, BMR - poskakałam trochę na piłce i pomogło. Może rzeczywiście to krzyże, tylko tak dziwnie bolą.
Karamija - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Może ktoś polecic jakiegoś niedrogiego kuriera na terenie Polski? Muszę nadac przesyłkę z Krakowa do Szczecina

karamija - &&&&&& pewnie rozwiążą ciążę &&&&

esperanza - ponapinane jesteśmy i stąd te bóle, a piłka to super sprawa.

karamija - trzymam kciuki!!! Penwie szybko będziesz miała maluszka przy sobie :)

tialana - no właśnie... dlatego nie wiem, czy jest sens próbować, ale tak słyszałam o tym olejku rycynowym...

Carla - oby się rozpoczęło na dobre!!!

Muńka - masz rację, już nie ma co kombinować z okulistą. Ale fajnie, że będziesz miała malucha ze sobą lada moment :D
Esperanza - współczuję bóli!!! Ale mnie też ostatnio wszystko boli, jak nie jedno to drugie.

zaza - ho ho ;] fajnie, że się udało! może zadziała z opóźnieniem, albo mąż się rozochoci ;)

Hej dziewczyny :)

Ja też dzisiaj po raz pierwszy budziłam się w nocy z bólu - brzuch bolał jak na okres, do tego ręcę z odrętwienia, aż się obudziłam prawie z płaczem ... może i u mnie coś się zaczyna dziać :confused:

Rysica wrzuć jakieś swoje zdjęcie w odświeżonym kolorku, a nie nam tutaj siebie na raty serwujesz :-D (ostatnio widziałam tylko piękne oczy :sorry2:)

Zaza ja też nie wiedziałam kim jest Edyta :sorry2: Nie miałam odwagi spytać :-p

Tialana
dzisiaj idziesz na wywyołanie? Pisałaś coś o 11-tym!

AVO, Verita fajnie, że jesteście w domu z maluszkami, zadrdoszczę! :-)

December
ja też panikuję przed porodem, a już przez to przechodziłam :sorry2:

Co do lewatywy, to mi robiono w łazience, raz dwa i po krzyku ;-)

druga faza jest nieprzyjemna bo to dokłądnie takie parcie na kupę, ale ejst do wytrzymania.

Dla mnie odwrotnie, druga faza to czysta przyjemność :tak:

Jeśli chodzi o wody, to mi też nie odeszły, dopiero na porodówce przebili mi pęcherz. I szczerze mówiąc teraz też wolałabym, żeby to nie od wód się zaczęło, bo jak odejdą to trzeba w miarę szybko jechać do szpitala, a ja chciałabym jak najwięcej czasu "na skurczach" przeczekać w domu ...

Iwon - kolorek po prostu ciemny, nic specjalnego, na dodatek fryzura fatalna, bo mnie koleżanka-fryzjerka OPITOLIŁA 2 m-ce temu o 15 cm za krótko i beznadziejnie mi zrobiła i kompletnie mi się nie podoba i nie daje się ułożyć! W dodatku jestem spuchnięta i nos mam jak kartofel :/

ale jakieś foto chyba wrzuciłam na Brzuszki - kolorek prawie taki jak teraz, tyle że odświeżony, ciut ciemniejszy...

Witam I ja
GRATULACJE dla nowych mamus.
Kciukaski za te co w szpitalach I za te ktore tam sie dzisiaj wybieraja.

My ciagle w 2w1 wiec norma. O samopoczuciu pisac nie bede bo przeciez wszyscy tu wiedza jak czuje sie ciezarna - poprostu bosko szczegolnie na tym etapie :-D

W weekand bylismy na wyjezdzie, to byl czas samych przyjemnosci dla wszystkich, do tego masa zakupkow :tak:jednym slowem udany weekend.

Ide was nadrobic kobitki.

Tak sobie popatrzyłam na listę czerwcówek i wynika z niej, że jeszcze w kolejce na porodókę zostały: Carla, Tialana, Asik, Matkams, BMR, PaulionaMaria, Waris, Muńka, alijenka, ninuszka, Pola, december, karamija, maćku, niezapominajka, zaza, agaundpestka, siula, gkvip, rysica, ja, msmickey, miśki2... kogoś pomięnłam? ;-)

No i nie uwzględniałam dziewczyn spoza listy, sorrki ... :sorry2:

reklama
Monika20078, MsMickey powodzenia na wizytach

carla81 kciuki zaciśnięte

karamija na pewno wszystko będzie dobrze, powodzenia

Rysica wiesz u mnie nie podziałało ale może u ciebie akurat da dobry skutek

Iwon
zgadza się, dziś lub jutro mam się zgłosić na wywołanie, zadzwoniłam do ginki no i jedziemy jutro z rana. popołudniami "robią" rzeczy pilne więc mogłabym czekać aż do rana aż ktoś się mną zajmie a rano już będę wpisana w plan i oszczędzę sobie czekania. Mój D oczywiście nie dostał na jutro wolnego i przyjedzie do nas dopiero popołudniu, z jednej strony mi smutno z tego powodu ale może akurat wstrzeli się w idealnym momencie.

Do góry