reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Avo Trzymam kciuki byś szybko doszła do siebie. Ja raczej chcę sama rodzić, bo właśnie po cesarce ciężko mi było cokolwiek robić przez kilka dni przez szew. Laski rodzące SN zaraz mogły wstać, umyć się itd, a ja miałam problem by się podnieść...Błagałam o ketonal przez jakiś czas, to jedynie mi przynosiło ulgę. Jedna położna tylko mi dawała,inne jakieś apapy co gucio pomagają.
U mnie dziś na ktg mała spała, jak ja :-Draz tylko skurcz.
Okazuje się, że mam skurcze, nawet nie wiedziałam,że to to, pielęgniarka mi pokazała moment. Ja odczuwam to tak:
Brzuch się napina, po chwili ból w dole brzucha jak przy okresie, za chwilę puszcza...
Wczoraj miałam to dosyć często, momentami co 12 min, ale nie cały dzień.
Dziś rzadziej...
Dr w przychodni dziś skierował mnie na oddział. Stwierdził, że nic się nie zmieniło, że nie widać porodu.
Potem rozmawiałam z położną. Nie będziemy już mieszać, skoro dr ze szpitala mnie skierował, nie idę dziś, tylko jutro o 10 mam się zgłosić na oddział. I że zaczniemy w niedzielę akcję, założymy cewnik. Albo już jutro podłączymy oxy, jeśli się uda(nie wiem co to znaczy: "jeśli będzie możliwość").
Mam nie zaczynać dziś, bo mecz:-).
Zobaczymy, może wytrwam...
W każdym razie weekend...

Witam. Nie podczytalam was dziewczynki i niewiem co sie dzieje, zdazylam tylko dostrzec ze Avo urodzila- GRATULUJE!!! Szkoda ze tak zle znioslas cc.
Eksepranza i Klusia moze bedziesz miala dzidziusia na Euro :) Ja tak liczylam ze na rozpoczecie Euro bedzie i dziecko pamietna date urodzin bedzie mialo ale na 11 bedzie to tez nie jest zle :)
Ja bylam dzis na KTG i skurczy brak dziecko aktywne ze cho..cho... cisnienie i wogole wszystko ok. W poniedzialek mam sie zglosic na cc do szpitala, maluszek sie niestety nie obrucil... mam stresa ze niewiem, ale coz przezyc porod i tak trzeba czy to bedzie cc czy sn. Trzymajcie kciuki za mnie zeby nie bylo to takie straszne jak sobie wyobrazam... Oby stare przyslowie "strach ma wielkie oczy" i w tym przypadku bylo prawda :)

Ostatnia edycja:
DzIeKi. Nie mam sily nawet pisac. W slrocie cc przezylam fatalnie:( darlam sie z bolu doslownie:( teraz tez masakra puls mi skacze, bola miesnie brzucha tak ze nie moge oddychac..... Nie wiem jak zcisnieniem.... Nadal wglowie mam najcArniejsze scenariusze:( takzeprosze o modlitwy. Mala jest cudna..... Pikna - jutro jak bede wstanie dodam fotke.......
Życzę dużo siły:)

zajadam truskawki i czereśnie no i czekam na mecz.

Iwon - co będziesz sprzątać - daruj sobie! Faceci i tak nie zauważą, a taki bałagan sami pewnie zrobią, że ręce Ci opadną. Niech mąż po imprezie sam sprząta! :D

Racja :tak: Ale te koreczki mu jednak zrobiłam :rolleyes2: Niech zna moje dobre serce ;-)

Chłopy już się powoli schodzą, a ja za kwadrans zmykam do kumpeli :tak:

Polaa zazdroszczę tych pierogów, mniam :-p

AVO trzymaj się dzielnie kochana, na pewno ciśnienie się unormuje :tak: Masz już córcię! :rofl2:

Życzę dużo siły:)

zajadam truskawki i czereśnie no i czekam na mecz.

popij jeszcze mlekiem i możesz nie tylko na mecz czekać :-D:-D:-D

Iwona - i dobrze, że nie sprzątałaś :) syzyfowa praca sprzątać przed męską imprezą ;P
a z tymi koreczkami - no masz dobre serce :D

a mi mąż kupił truskawki :D Jutro mama kupi nutellę i będą naleśniczki :D

PROŚBA DO DZIEWCZYN KTÓRE URODZIŁY

aby przesłały mi na PW dane: NICK/IMIĘ DZIECKA/ DATA I GODZ PORODU/ CC czy SN bo uzupełniam listę z tego co piszecie, ale na głównym wątku łatwo przeoczyć to raz, a poza tym podajecie niepełne dane :-)

Czuję się dziś jakaś pominięta na forum... :-( ;-)

Avo - fajnie,ze masz juz malutka przy sobie. Badz dzielna,niedlugo wszystko minie i bedzie lepiej. Ja sie przyzwyczailam juz do mysli ze czeka mnie cc i wierze,ze bedzie ok.

Ostatnia edycja:
Rysica- to jutro nalesniki mowisz :-D:-D:-D
Avo- przykro mi ze tak zle znosisz cc trzymam kciuki i modlitwa rowniesz bedzie :tak:
Polaa- oszzz Ty pierogi z jagodami :confused2:
Iwon- dobrze, ze nie sprzatalas, ja dla mojego tez zawsze robie koreczki jak kumple przychodza, uwielbiaja je :-D
Klusia - to juz jutro mozesz tulic malenstwo albo w niedziele ale SUPER!!!
A te skurcze to ja tez tak czuje jak Ty opisalas, a nie wiedzialam, ze to juz takie przedporodowe... dzis to mnie boli dosc czesto a o kosci ogonowej nie wspomne tak mnie napier.....
Munka- najwidoczniej tak musialo byc, ja to zawsze mowie, ze nic sie nie dzieje bez przyczyny :tak: tak jak piszesz najwazniejsze, zeby corcia byla zdrowa. Masz racje sprobuj jeszcze w tej przychodni okulistycznej i zobacz co powiedza.

A moje dziecie uparcie siedzi, nie moge nigdzie dostac oleju rycynowego :-( a herbaty z lisci malin, co za kraj a to jedyne rzeczy jakich nie sprobowalam, zeby wywolac porod :-(

Ehhhh te hormony dzis znowu czuje sie cudownie i pozytywnie nastawiona w przeciwienstwie do poprzednich 2 dni:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Czuję się dziś jakaś pominięta na forum... :-( ;-)

Avo - fajnie,ze masz juz malutka przy sobie. Badz dzielna,niedlugo wszystko minie i bedzie lepiej. Ja sie przyzwyczailam juz do mysli ze czeka mnie cc i wierze,ze bedzie ok.
Ja często się tak czuję a raczej na początku tak się czułam bardziej :-D ale ja może dlatego, że nowa jestem ;P
Muńka - Ja też bym chyba szukała jeszcze jednego lekarza, który potwierdzi albo zaneguje konieczność CC...
Rysica- to jutro nalesniki mowisz :-D:-D:-D
Munka- najwidoczniej tak musialo byc, ja to zawsze mowie, ze nic sie nie dzieje bez przyczyny :tak: tak jak piszesz najwazniejsze, zeby corcia byla zdrowa. Masz racje sprobuj jeszcze w tej przychodni okulistycznej i zobacz co powiedza.

A moje dziecie uparcie siedzi, nie moge nigdzie dostac oleju rycynowego :-( a herbaty z lisci malin, co za kraj a to jedyne rzeczy jakich nie sprobowalam, zeby wywolac porod :-(

Ehhhh te hormony dzis znowu czuje sie cudownie i pozytywnie nastawiona w przeciwienstwie do poprzednich 2 dni:-D

ano mówię :-D naleśniki jutro ;)
ja też nie wiem gdzie można herbatkę z liści malin dostać.......... olej rycynowy to w aptece chyba?

Do góry