reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

WOW!!!! GRATULACJE DLA MADZI, DOROTY I BLANECZKI, KTÓRA TAK DZIELNIE ZDAWAŁA RELACJE NA FORUM! :-)

Ja też już myślę, że nie urodzę...najpierw szpital i zahamowanie skurczów, a teraz nic...kompletnie.... - "skutecznie" je zatrzymali te kilka tygodni temu :no: ;-)

Mam w ogóle stracha, że Mały się przekręcił...kopał wczoraj zupełnie gdzie indziej i tak jakbym głowkę czuła pod piersiami...no to byłby numer...od 20 któregoś tygodnia leżał sobie glówką w dół, a teraz zmienił zdanie...? Jutro ktg, więc może przy okazji poproszę o sprawdzenie, jak teraz leży :///

Ja dziś manicure i pedicure...zastanawiam się nad kolorkiem paznokci u stóp, bo na dole wolę takie odważne - oczojeb...ne...;-) M. powiedział, ze chciałby turkusowy kolorek, ale w cale nie jestem pewna, że on wie, jaki to jest...;-)

Ja też muszę umyć autko - dzięki za inspiracje December, tylko że u mnie wnętrze wymaga szybkiej interwencji...może podjadę dziś też na myjnie :tak:

Mlodak, &&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
hej

wpadłam zobaczyć na szybki jak tam Blaneczka,a tu jeszcze Madzia się wcisnęła :-D

Dorota jak ty to zrobiłaś z tym kroczem, pozazdroscić pewnie masaż był na calego;-)

mnie się już śni tylko poród, moje maleństwo albo dyskusje na BB, że ktoś właśnie zaczyna rodzić:-D i chyba już tak do samego porodu zostanie;-)

Witam :)
Dorotka
- Blaneczka- M@gdzia -GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!

Ja już po wizycie u gina i mało znowu nie wylądowałam w szpitalu, cały czas to ciśnienie, ale udało mi się wprosić, ze jeszcze nie w końcu mam siostrzeńca do jutra :) ale w przyszły wtorek wizyta i powiedziała, ze skieruje mnie już do szpitala na rozpakowanie, bo to ciśnienie zagraża już mi :( fajnie jakby akcja sama się rozkręciła, a tu młody wysoko, wszystko pozamykane. A i posiewy wszystkie negatywne.

Gratulacje dziewczyny!!!!! Już macie maluszki przy sobie . Ale wam dobrze. Nanulinka - dzielna z ciebie kobieta. Naprawdę. Dla ciebie na pewno już wkrótce wyjdzie słoneczko. Trzymam kciuki mocno!!!

Witam rano. Nocka taka z przerwami, ale nie jest źle.

Blaneczka gratulacje! To chyba najszybszy i najłagodniejszy poród o jakim wiem - wnioskuję po tym jak pisałaś do nas. Najpierw przeczucie, że to dziś a później wszystko tak sprawnie poszło! Szok! Życzę Nam wszystkim takich akcji!

Dorota dla Ciebie również ogromne gratulacje! :-)

To dziś pospałam - do 7!!! Szok! Już dawno tyle nie spałam :-D
A ja wczoraj zaliczyłam z M. dwa długie spacery i prócz okropnego bólu stóp - żadnych objawów porodowych! :wściekła/y:
Także ja już czekam na wizytę w przyszły piątek i skierowanie do szpitala na wywołanie! Wiem, że to niemożliwe, ale dziś jak rano myłam zęby to pomyślałam: ja to chyba nie urodzę nigdy!!! Głupie, ale jakoś tak mi się samo zrobiło!

Za wizytujące - kciuki zaciśnięte!!!

BMR masz jeszcze ponad tydzień, ale życzę żeby albo się rozkręciło i po sprawie albo jak nie to spokój i dobre samopoczucie.

Dorota, Blaneczka i Madzia gratulacje.

Blaneczka tgeż chcę takiego szybkiego porodu.

Maćku może by tak uzupełnić wątek "Lista rozpakowanych czerwcówek"

Co tu się dzieje, niedługo sama zostanę nierozpakowana a termin mam dopiero na 23 czerwca i znając moje szczęście to dotrwałam a i przenoszę ( a znów zapowiadają falę upałów)

Dzisiaj na badania ale chyba bez usg , zobaczymy czy jakieś objawy zbliżające do porodu.

Blaneczka gratulacje! To chyba najszybszy i najłagodniejszy poród o jakim wiem - wnioskuję po tym jak pisałaś do nas. Najpierw przeczucie, że to dziś a później wszystko tak sprawnie poszło! Szok! Życzę Nam wszystkim takich akcji!

Dorota dla Ciebie również ogromne gratulacje! :-)

To dziś pospałam - do 7!!! Szok! Już dawno tyle nie spałam :-D
A ja wczoraj zaliczyłam z M. dwa długie spacery i prócz okropnego bólu stóp - żadnych objawów porodowych! :wściekła/y:
Także ja już czekam na wizytę w przyszły piątek i skierowanie do szpitala na wywołanie! Wiem, że to niemożliwe, ale dziś jak rano myłam zęby to pomyślałam: ja to chyba nie urodzę nigdy!!! Głupie, ale jakoś tak mi się samo zrobiło!

Za wizytujące - kciuki zaciśnięte!!!

Kochana ty w tym tygodniu co ja. I co prawda jestesmy zaliczone jako donoszone, ale w sumie do terminu to jeszcze 2 tygodnie mamy :)

W sumie ja z tych co chcą do terminu donosić. Ale powklejałam wam wczoraj sposoby na wywolanie - a nuż któras bedzie chciała spróbowac???

Tylko dajcie znać czy na którąs cos zadzialalo :) Bo za 2 tyg moze mi sie odmienic i ja tez już urodzic będe chciala :)

hehe ja tez nie widziałam :)

Ale na razie chlopcy w wiekszości, i cesarki wygrywają.

Dobra ide umyć się, a potem mycie i malowanie lóżeczka :)

Miłego dnia, i ciekawa jestem co dzis nas zaskoczy. A czerwca jeszcze nie ma :)

Dziewczyny WIELKIE GRATULACJE!!!!!:-):-):-):-):-)

Palec pod budkę, kto zostaje w dwupaku przynajmniej do połowy czerwca? Bo ja mam termin na 30. a każdy następne usg pokazuje na początek lipca... ale Mała jest mała więc to pewnie dlatego. Wprawdzie chcę donosic ale...

Ktoras z Was kiedyś podawała link do ćwiczeń na przekrecenie dziecka, możecie jeszcze raz, please ?:-) Wolałabym, żeby się przekrecila i spróbować naturalnie. Szczególnie po opowieściach Doroty;-)

Miłego dnia:-)

reklama
hejo!!

Ale ekipa maluszków nam się pojawiła:-D:-D cudowne są takie wieści, a jeszcze przed chwilą dostałam smska od mojej kumpeli, że właśnie odeszły jej wody!! Normalnie babyboom na całego!!!
A u mnie?? nic się nie dzieje, hehe. Wczoraj połaziłam sporo, dziś znów spałam jak dziecko z przerwami na siku. Ciekawe co w czwartek dowiem się na USG.

Wizytującym życzę jak najlepszych wieści!!:-)

Witam :)
Dorotka
- Blaneczka- M@gdzia -GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!

Ja już po wizycie u gina i mało znowu nie wylądowałam w szpitalu, cały czas to ciśnienie, ale udało mi się wprosić, ze jeszcze nie w końcu mam siostrzeńca do jutra :) ale w przyszły wtorek wizyta i powiedziała, ze skieruje mnie już do szpitala na rozpakowanie, bo to ciśnienie zagraża już mi :( fajnie jakby akcja sama się rozkręciła, a tu młody wysoko, wszystko pozamykane. A i posiewy wszystkie negatywne.

Oby to ciśnienie w końcu przestało szaleć i akcja rozpoczęła się samoistnie.

Do góry