reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Jeśli chodzi o witaminki to biorę Femibion z jodem na razie ten do końca 12 tygodnia.

A mnie mdłości na razie nie towarzyszą czy któraś z was też tak ma? U mnie to 8 tc. Owszem często siusiam, trochę brzuch mnie pobolewa oraz piersi - także są nabrzmiałe, mięso tylko mi nie podchodzi a tak to wszystko wcinam i na razie tyle.

PS. KamilaLublin również głosik oddałam - słodkiego chłopaczka macie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też zagłosowałam:) Hej Dziewczynki, również witam nowe czerwcóweczki:) Ja nadal chora... głosu jeszcze nie odzyskałam...:( nie mam humoru i z byle powodu płacze... już mam dość!:-(

Cześć Dziewczyny!
Zgłaszam się jako kolejna czerwcowa mama:tak:
Podczytywałam Was już od jakiegoś czasu, ale dopiero dzisiaj, gdy zobaczyłam bijące serduszko dzidzi postanowiłam do Was dołączyć.
Jest to moja pierwsza ciąża, o którą staraliśmy się prawie 3 lata. I jak to często bywa fasolka pojawiła się w najmniej oczekiwanym momencie :sorry2:

moj gin powiedział, ze najwazniejszy jest folik, witaminy moge brac moge nie brac jesli jem owoce i warzywa. niby jem, ale dodatkowo biore i witaminy bo mam wrazenie, ze wszystkiego nie zjem, ze to za mało..

cały dzien szczypia mnie oczy :wściekła/y:

Natulinko, dobrze ze już jesteś. Myślami jestem z Tobą

Witam wszystkie nowe czerwcowki

U nas nic ciekawego. Dziś pierwszy dzień bez mdłości, od razu lepiej sie czuje. Upieklysmy nawet z moim maluchem ciasteczka w rożnych śmiesznych kształtach.

Co do boli brzucha, to pamietam z pierwszej ciąży ze przez kilka pierwszych miesięcy miałam bóle jak przed @. Lekarz kazał brać mi wtedy nospe, najczęściej po 2 dniach mijalo. Podobno to normalne

Moje piersi nie za bardzo rosną (poprzednio tez tak było) ale pamietam ze 2 dnia po porodzie jak weszlam rano do łazienki, to wydawało mi sie ze ktoś mi dokleil cudzą cześć ciała ( nagle miałam arbuzy). Ale przyznam ze czasami marze o takiej miseczce e bardziej na stałe :-)

Serdecznie gratuluje maćku.
My również czekamy na dzidzie 3 rok - jestem po 2 poronieniach.
Moja teraźniejsza ciąża to ciąża podwyższonego ryzyka ale wierzę, że tym razem zakończy się pozytywnie. Na ostatnim usg również słyszałam bijące serduszko a maluszek miał 7mm w 7tc i 6d.

Cześć Dziewczyny!
Zgłaszam się jako kolejna czerwcowa mama:tak:
Podczytywałam Was już od jakiegoś czasu, ale dopiero dzisiaj, gdy zobaczyłam bijące serduszko dzidzi postanowiłam do Was dołączyć.
Jest to moja pierwsza ciąża, o którą staraliśmy się prawie 3 lata. I jak to często bywa fasolka pojawiła się w najmniej oczekiwanym momencie :sorry2:
gratulacje !!!

No to sie naczytalam zaległosci...a teraz pisze :)
Alijenka…widzisz ja tez tak miałam, byłam w związku 7 lat i jakos nam dziecko nie chcialo się trafic… po tym jak się rozstaliśmy poznałam tatusia mojego dziecka J od razu wiedziałam, ze to będzie ojciec moich dzieci…nie wiem skad się bierze to przeczucie? Instynkt? Po pół roku związku byłam w ciązy…teraz we wrzesniu zdecydowaliśmy się na drugie dziecko i przestaliśmy się zabezpieczac, w pierwszym cyklu się udało.

Heee Pola…historia jak moja, ja tez w lutym zaszłam w tamta ciąże J tylko rok wczesniej

Gkvip2505 moja kumpela będzie miala niedługo In vitro…strasznie trzymam za nia kciuki, ma niedrozny jeden jajnik i stad problemy…Pewnie się lepiej orientujesz, jakie są szanse? Jakiemu procentowi udaje się za 1 razem?

Katee ja biore kwas foliowy i witaminki dla kobiet w ciąży, nie pamiętam nazwy…w poprzedniej ciązy brałam prenantal.

Mamina mysle ze nasze mamy wiele rzeczy robiły inaczej, ale wg mnie wtedy warzywa i owoce miały więcej wartości odżywczych, a mniej chemii, wiec na pewno nie zaszkodzi wspomagac się witaminami. A jeśli wzmagaja ci mdłości, proponuje brać je na noc.

Siula mam to samo z cyckami...ale chyba jakos musimy ten ból przetrwac…pozniej będzie jeszcze bardziej bolec, jak się nazbiera w nich mleczka za duzo (np. w nocy, a dziecko spi i nie chce odciągnąć :D )

Kamila Lublin…oby tylko te wieksze cycki takie zostały i nei zmalały po karmieniu :) mnie niestety po pierwszej ciazy zmalały :(

Witam xtynkę i gratuluje serdecznie!
A co do mdłości, to zauważyłam ze po niektórych pokarmach się nasilaja….u mnie np. pieczarki i sok greifrutowy, wiec musze tego unikac.

Agaundpestka…smiejesz się, jeśli ja przy moim małym C, po urodzeniu miałam cycka większego od glówki Bartosza, to mysle ze u was , mamusiek z dużym biustem ta różnica będzie kolosalna :D

Waris ja tez mam obrzydzenie do miesa…ale za to rybki wcinam jak nigdy i jabłka, jak w poprzedniej ciazy. Nie ma reguły na mdłości, mnie teraz duzo bardziej mdli niż w poprzedniej.

Macku, ciebie tez witam serdecznie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witam nowe koleżanki!

b_margot ma rację, moje wyjściowe średnie c było 2xwiększe od główki mojego noworodka który do najmniejszych wcale nie należał, więc te które mają teraz F mogą sobie wyobrazić co będzie później:tak:

A ja dziś byłam na spacerze pierwszy raz od 3 tygodni, cudowne uczucie tym bardziej, że typowa piękna polska chciałoby się powiedzieć (choć w Niemczech) złota jesień

zaszłam do apteki po zestaw witamin, który polecił mi mój doktor i zdębiałam, za 30 tabletek chcą 25 euro, ile płacicie za ten Febidin czy inne zestawy bo się zastanawiam czy nie lepiej jak mi mama z Polski wyśle..

Do góry