reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

alijenka, te wszystkie pływające dziwactwa w moczu to raczej nic złego moim zdaniem, szczególnie u ciężarnej na tym etapie, której różne rzeczy z cipki wypływają - ciągle o tym przecież trąbimy na forum, komu co leci w jakim kolorze i jakiej konsystencji :) ja się dobrze podmyłam przed badaniem, a i tak jakieś dziwne białe fusy pływały w próbce, potem wyszło, że pasma śluzu i pojedyncze nabłonki. akurat też mnie trochę leukocyty zmartwiły, bo mam tak samo 3-5 w polu widzenia, ale moja mama stwierdziła, że to w ogóle luzik, więc wolę się jej słuchać niż zamartwiać. Jutro się dowiem, co te wyniki znaczą.

Mnie to bardziej martwi, że w ciągu 3 tyg. młody wyssał ze mnie mnóstwo żelaza. Do tej pory tak się dziwnie składało, że brałam prenatal classic, w którym jest spora dawka żelaza i z wizyty na wizytę miałam coraz wyższy poziom hemoglobiny, ostatnio to już w ogóle ok. 15! i nagle teraz mam 12,7. Myślicie, że to normalne? czerwone krwinki w środku normy, a HCT (to chyba hematokryt?) lekko poniżej. Ciekawe, czy lekarz coś na to zaleci, czy takie już uroki końca ciąży.

reklama
MsMickey cieszę się, że u was same dobre wieści, oby szybciutko puścili cię do domku

Mnie to bardziej martwi, że w ciągu 3 tyg. młody wyssał ze mnie mnóstwo żelaza. Do tej pory tak się dziwnie składało, że brałam prenatal classic, w którym jest spora dawka żelaza i z wizyty na wizytę miałam coraz wyższy poziom hemoglobiny, ostatnio to już w ogóle ok. 15! i nagle teraz mam 12,7. Myślicie, że to normalne? czerwone krwinki w środku normy, a HCT (to chyba hematokryt?) lekko poniżej. Ciekawe, czy lekarz coś na to zaleci, czy takie już uroki końca ciąży.

wydaje mi się, że tak, bo w ostatnich tygodniach maluszki ponoć dużo żelaza gromadzą w swojej wątrobie

zaza - no to gratulacje Pani Magister :)
Mi tez na poczaku brakowalo uczelin i tego klimatu:tak: Ale wiesz nic straconego zawsze mozesz zaczac nastepne:-D

mickey - oby wszystko bylo ok i jak naj dluzej w dwupaczku:tak:

nanulika - dziewczyny juz chyba napisaly wszystko :(
Nawet nie jestem w stanie znalesc slow ktore wyrazily by to co czuje i jak bardzo ci Wam wspolczuje :( zreszta nie sadze aby takie slowa ktore moga opisac ogrom takiej tragedi wogole istnialy:( Nigdy nie bede w stanie zrozumiec dlaczego to spotyka dobrych ludzi takich jak Wy :(
Wierze z calego serca ze w koncu i Wam sie uda i wiem to napewno ze bedziecie cudownymi rodzicami.
Trzymajcie sie kochani jestesmy z Wami.

Ostatnia edycja:
ja tylko na chwile opowiedzieć o wizycie.
Szyjka krótka miękka powolutku zaczyna się otwierać ale puki co minimalnie. Chociaż tydzien temu byla całkiem zamknięta więc już jakiś postęp jest. Przytyło mi się 0,5 kg w ciągu tygodnia:/ namówiłam ginke na usg. Milan waży 3750 !! główka wielkości 41 tygodnia - jak zwykle większa ale u nas to normalne hehe. wody ok i nie jest opętlony. głowa leży bardzo bardzo nisko. za tydzien znow na wizyte mam sie zjawic

Ale mnie plecy bolą :eek: Przetarłam dzisiaj kilka szyb, powiesiłam pranie (drugie sie robi) i leżę...padnięta :baffled:

Czytam tak o tych szczepieniach i powiem Wam, ze w pierwszej ciąży też miałam duże obawy. Duuuzo czytałam, nie chciałam ale zaszczepiłam.

Mi także nie podoba się fakt, iż szczepią te biedne maluszki w pierwszej dobie (a cięzarna nawet kropel do nosa wziąć nie może:eek: bo szkodliwe dla dziecka) szczepionkami z rtęcią.

Ja zdecydowałam się na obowiązkowe szczepienia i to te darmowe rozwleczone w czasie i teraz też tak zrobię. Dziecko popłacze chwilę i tyle, a jednorazowa dawka szczepień skondensowanych mnie po prostu przeraża :szok:

Kamila - no to super ze Milan taki duzi duzi :tak: no ze juz cos tam sie zaczyna, Boziu ja juz nie moge sie doczekac kiedy go zobacze:tak:

Ruda - u mnie to samo te skurcze to nie zla jazda :(

Wróciłam od fryzjera:-):-) od razu lepsze samopoczucie!!!

alijenka, te wszystkie pływające dziwactwa w moczu to raczej nic złego moim zdaniem, szczególnie u ciężarnej na tym etapie, której różne rzeczy z cipki wypływają - ciągle o tym przecież trąbimy na forum, komu co leci w jakim kolorze i jakiej konsystencji :) ja się dobrze podmyłam przed badaniem, a i tak jakieś dziwne białe fusy pływały w próbce, potem wyszło, że pasma śluzu i pojedyncze nabłonki. akurat też mnie trochę leukocyty zmartwiły, bo mam tak samo 3-5 w polu widzenia, ale moja mama stwierdziła, że to w ogóle luzik, więc wolę się jej słuchać niż zamartwiać. Jutro się dowiem, co te wyniki znaczą.

Hemoglobine póki co i tak masz w normie, więc nie ma się co martwić, ale prawda jest taka, że w ostatnim trymestrze maluszek gromadzi dużo żelaza, dlatego nam tak ostro spada. Mi też spadło (poniżej normy) i od razu dostałam, żelazo. A hematokryt spada często razem z hemoglobiną.

ja tylko na chwile opowiedzieć o wizycie.
Szyjka krótka miękka powolutku zaczyna się otwierać ale puki co minimalnie. Chociaż tydzien temu byla całkiem zamknięta więc już jakiś postęp jest. Przytyło mi się 0,5 kg w ciągu tygodnia:/ namówiłam ginke na usg. Milan waży 3750 !! główka wielkości 41 tygodnia - jak zwykle większa ale u nas to normalne hehe. wody ok i nie jest opętlony. głowa leży bardzo bardzo nisko. za tydzien znow na wizyte mam sie zjawic

Ciekawe czy faktycznie tyle waży, bo te pomiary teraz są tak bardzo niedokładne. No, ale najważniejsze, że nic złego się nie dzieje :-)

gkvip - super, że już w domku:-)

gkvip ja już mam delikatnego wku....wa,bo wieczorem się coś zaczyna,ładnie postępuje tak do 12-1 w nocy i potem3 godziny spokoju i znowu :angry::angry::angry: i bądź tu mądry!!!
a tak sobie myślę,że jak ja mam większość bóli z krzyża to przecie ktg ich nie wykaże nie?to jak pójdę do porodu to rozwarcie na 10 i najlepiej parte,żebym się nie musiała wracać!!!!

reklama
K​amila gratuluję udanej wizyty! Milan kawał chłopa ;-)

no kamila cos sie zaczyna
ja dzisiaj spacerujac z corka myslalam ze usiade na srodku chodnika tak mnie cos zlapalo w podbrzuszu,ale po dluzszej chwili puscilo...
Dzisiaj mam zaplanowany gwalt na mezu wiec moze cos ruszy do przodu.

Powodzenia :-D:-D

Do góry