reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

BMR - odszedł Ci czop śluzowy, może to oznaczać, że niedługo urodzisz, ale bywa dość często i tak, że jeszcze i 2 tyg. dziewczyny potrafiły chodzić, zanim się coś zaczęło dziać.
Jedynie jak Kamila pisała musisz uważać na infekcje, bo bariery ochronnej już się pozbyłaś. Powodzenia!!!

reklama
esperanza tez bylam na tych targach jak juz zaczynalo padac wiec nie bylo az tak duzo ludzi, ale w sumie nic ciekawego. pobralam sobie ulotki o laktatorach ale ceny to mieli z kosmosu, na allegro 250 a u nich 320

ja wlasnie zrobilam ciasto rabarbarowe - natchnelyscie mnie :) a na 17 ide do hinduskiej restauracji - w szpitalu ogladalysmy gessler i wlasnie robila jakas hinduska knajpe, tak mnie naszlo ze nie odpuscilam i idziemy :)

No to smacznego!! Na Kazimierzu na Szerokiej jest taka fajna knajpka hinduska. Niestety ceny dość wysokie więc raczej raz na jakiś czas można sobie pozwolić. Polecam ta Włoską na Cichym Kąciku gdzie dziś jedliśmy - piękny wystrój i genialne jedzenie!

BMR - fajnie Ci jak jesteś już blisko. Ja się boję, że moja będzie przetrzymana. Zero skurczy, upławów itd. A chciałabym tak z 2 tyg wcześniej

Ostatnia edycja:
BMR zaczynasz wizyty w kibelku? biegunka czy siusiu? biegunka też często występuje tuż przed porodem :-D oj sypiesz się sypiesz:))

witam sobotnio.

Wczoraj naszło mni na porządki na biblioteczce, powyciągałam wszystkie książki i powycierałam z kurzu ale nie miałamm siły na układanie. I tak leżą na podłodze i stole do dzisiaj. Jakoś kiepsko się czuję, boli mnie brzuch i biodra... :baffled: No ale muszę zabrać się za skończenie, bo wnerwia mnie ten bałagan.

nanulinka mocno przytulam! Wierzę, że będziecie cieszyli się bobaskiem. :tak: Wiesz ja 3 razy poroniłam i nie wierzyłam że kiedykolwiek się uda... Ale cuda zdarzają się.
I u Was tak będzie!

klusia my jak chłopcy byli młodsi to przy brzydkiej pogodzie jeździliśmy do BUWu. Ale nie wiem jak tam jest w niedziele.

Poza tym mało kobiet w takich sytuacjach jest informowanych o tym, że mają prawo (od 2007r.) np. w przypadku ciąży pozamacicznej, pochować nawet kilkutygodniowego dzidziusia. Dostać ze szpitala wszystkie potrzebne papiery i świadczenia takie same jakie przysługują po zmarłej osobie, a kobieta ma prawo potem do 8 tygodniowego urlopu macierzyńskiego. Jednak wiele szpitali o tym nie mówi pacjentkom, bo to dla nich dodatkowe papierkowe sprawy, albo umowa z Zusem, który chce uniknąć dodatkowych kosztów.
Ja wiem, że to jest sprawa indywidualna, jak kto chce to załatwić, ale moja kumpela, która niedawno straciła ciążę, bo okazała się ciążą pozamaciczną dochodziła swoich praw i chce normalny pochówek dla maleństwa, bo wtedy poczuje się lepiej psychicznie. Nawet oddali kosmówkę do badań,żeby powiedziano im, czy to był chłopiec czy dziewczynka.

Nie wiem co ja bym w takim przypadku zrobiła i mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała stawać w takiej sytuacji, ale myślę, że podejście do takich sytuacji powinno się zmienić...

&&&&&&&&&&&&&&&&&
O widzisz, ja nie słyszałam o tym, poroniłam w 2003, wtedy takiego prawa nie było...

Miśki2
"klusia my jak chłopcy byli młodsi to przy brzydkiej pogodzie jeździliśmy do BUWu. Ale nie wiem jak tam jest w niedziele."
Dzięki, A co tam mogą robić takie maluchy?:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Witam Was wszystkie
Josie nie wiem czy wiesz ale pikantne, ostre jedzonko może też wywołać poród ;-) a poza tym smacznego życzę.
BMR na SR położna mówiła że jak są skurcze regularne co 10min. to wtedy należy pojechać do szpitala nawet jeśli wody nie odeszły a ty masz co 5min, tak?
Muńka masz absolutną rację co do traktowania kobiet z tzw. patologią ciąży. Mnie też nikt o niczym nie poinformował, dali papiery do podpisania więc podpisałam, nawet nie widziałam co bo w sumie oczy zapłakane, spuchnięte no i zero wyjaśnień ze strony lekarzy z oddziału co i jak będzie przebiegało na czym zabieg polega a o tym że przysługuje urlop macierzyński to też doczytałam już po w necie jak zaczęłam szukać info na temat poronień. Też uważam że od razu potrzebna jest opieka psychologa aby nie popaść w coraz większą depresję. A nie, kobiety pozostawiane są same sobie....
Nanulika przepraszam za bezpośrednie pytanie jeśli nie chcesz nie odp ale to nie będziesz miała zabiegu w znieczuleniu ogólnym tylko będą Ci wywoływać i będziesz normalnie rodziła?

BMR - też mi się wydaje, że to czop... Ale jak odszedł, to możesz urodzić w każdej chwili ale i musisz uważać na infekcje, bo wtedy nie ma żadnej bariery chroniącej szyjkę macicy i pęcherz płodowy.

a ja się pochwaliłam USG na "wizytach" ale chyba nikt nie zauważył hehe

reklama
klusia no tak napisałam że szkoda słów :sorry2:. Na poziomie -1 jest sala zabaw dla dzieci do lat 6 Hula Kula. Dla 3 - 4 latków idealna :tak:. Dla bobasów jest taki duży basen z kulkami do którego może wejść także mama.
My spotykaliśmy się na ogół w tygodniu i nie było za dużo dzieci. Nie wiem jak jest w weekend.

Ostatnia edycja:
Do góry