reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Nanulinka przesyłąm trochę siły :*

Byłam na wymazach i nie było tak najgorzej. W czwartek wyniki więc zobaczymy czy są jakieś bakterie czy też nie.
Poszłam z P. na te targi Mother & Baby i jesteśmy troche rozczarowani. Tłumy ludzi, alejki tak wąskie, że zatorowane zupełnie wózkami, więc nawet nie było szans dopchać się do konkretnych stoisk. Bałam się, że zaraz mnie ktoś w brzuch walnie więc się zmyliśmy. Było kilka fajnych gadzetów ale ciezko w takich warunkach robić zakupy. Dlatego też schroniliśmy się w pysznej włoskiej knajpce. Niebo w gębie. A teraz mam zamiar przez resztę dnia leżeć i oglądać filmy. Brzuch dziś twardy jak skała więc muszę trochę odpocząć. Ja już chce urodzić :/

reklama
Dziewczyny!!!
Czop jak podejrzewałam odchodził mi już od jakiegoś czasu. Przed chwilą na wkładce zobaczyłam śluz podbarwiony na brązowo i na papierze mały skrzep krwi. czy to może być reszta czopu? Co to oznacza??

BMR - całkiem możliwe, zadzwoń lepiej do swojego gina.

Ja też byłam wczoraj na wizycie i dowiedziałam sie że Mała waży już 3300 g i jest dojrzała jak na 38/39 tydz a nie końcówkę 35... Całkiem mozliwe że urodze nawet za 2 tyg - nawet jak mnie koleżanka widziała to mówiła ze mi brzuch opadł od naszego ostatniego widzenia sie (1,5tyg). Jeśli Ola urośnie do 4,5kg to czeka mnie CC.... :(

KTG wyszło mi bardzo dobre:) wymaz mi pobrała i wyniki na następnej wizycie pewnie:/

esperanza tez bylam na tych targach jak juz zaczynalo padac wiec nie bylo az tak duzo ludzi, ale w sumie nic ciekawego. pobralam sobie ulotki o laktatorach ale ceny to mieli z kosmosu, na allegro 250 a u nich 320

ja wlasnie zrobilam ciasto rabarbarowe - natchnelyscie mnie :) a na 17 ide do hinduskiej restauracji - w szpitalu ogladalysmy gessler i wlasnie robila jakas hinduska knajpe, tak mnie naszlo ze nie odpuscilam i idziemy :)

Nanulika - naprawdę bardzo mi przykro, cały czas o Was myślę i przesyłam dużo sił :*

BMR - ja bym raczej dzwoniła do gin.

ja wlasnie zrobilam ciasto rabarbarowe - natchnelyscie mnie :) a na 17 ide do hinduskiej restauracji - w szpitalu ogladalysmy gessler i wlasnie robila jakas hinduska knajpe, tak mnie naszlo ze nie odpuscilam i idziemy :)

Ja też się napaliłam na tą kuchnię, bo wyglądała apetycznie i chcę wyciągnąć męża. Nie wiem tylko gdzie jest najlepsza w Wawie.

BMR - całkiem możliwe, zadzwoń lepiej do swojego gina.

Ja też byłam wczoraj na wizycie i dowiedziałam sie że Mała waży już 3300 g i jest dojrzała jak na 38/39 tydz a nie końcówkę 35... Całkiem mozliwe że urodze nawet za 2 tyg - nawet jak mnie koleżanka widziała to mówiła ze mi brzuch opadł od naszego ostatniego widzenia sie (1,5tyg). Jeśli Ola urośnie do 4,5kg to czeka mnie CC.... :(

KTG wyszło mi bardzo dobre:) wymaz mi pobrała i wyniki na następnej wizycie pewnie:/

Może to znów błąd w pomiarze i mała wcale nie jest taka duża. Fajno, że KTG oki :-)

ja już po drzemce.. :p

BMR muszę To powiedzieć: Twój dzidziuś może wyskoczyć w każdej chwili - krew to już coś:D zadzwoń do gina i pewnie powinnaś pojechać na badanie bo czop na 100% Ci polecial a jak leci czop to i rozwarcie moze szybko pojsc :) z rozwarciem wody a za wodami dzidziuś :) ciesz sie kobieto :p

.... w szpitalu oczywiście nic nie mówią i wszystko dzieje się tak strasznie przedmiotowo... nie dość że najpierw 2h trzeba latać między skrzydłami szpitala (a jest wielki) bo nikt nie potrafi dobrze pokierować i tylko odsyłają z miejsca na miejsce.... to potem widać jak lekarce ciśnie się na usta po co Pani tu przyszła?
trzymajcie kciuki za mnie we wtorek, potwornie się boję!!!

Wiecie co... traktowanie kobiet w takiej sytuacji jest po prostu dramatyczne!!! nie potrafię powstrzymać w sobie złości jak coś takiego słyszę. Jak kobieta poroni, czy ciąża okazuje się pozamaciczna lub dzieje się coś takiego co przytrafiło się naszej Nanu, to dla personelu medycznego i wielu innych ludzi jest to coś "naturalnego", taki chleb powszedni, bo dużo takich przypadków i generalnie najlepiej zostawić taką kobietę i niech sobie radzi, po co pomoc psychologa, który powinien być dla takiej kobiety dostępny 24/h. Wielu myśli: ... to przecież jeszcze nie człowiek ... Ale jak kobieta chce usunąć ciążę z różnych względów to jest morderczynią, jest potępiana - no bo jak ona może zabić człowieka - nagle dla tych wszystkich ludzi to maleństwo, które wcześniej uważali za "nic", nazywają człowiekiem!!!
Ehh....musiałam się wygadać...

Poza tym mało kobiet w takich sytuacjach jest informowanych o tym, że mają prawo (od 2007r.) np. w przypadku ciąży pozamacicznej, pochować nawet kilkutygodniowego dzidziusia. Dostać ze szpitala wszystkie potrzebne papiery i świadczenia takie same jakie przysługują po zmarłej osobie, a kobieta ma prawo potem do 8 tygodniowego urlopu macierzyńskiego. Jednak wiele szpitali o tym nie mówi pacjentkom, bo to dla nich dodatkowe papierkowe sprawy, albo umowa z Zusem, który chce uniknąć dodatkowych kosztów.
Ja wiem, że to jest sprawa indywidualna, jak kto chce to załatwić, ale moja kumpela, która niedawno straciła ciążę, bo okazała się ciążą pozamaciczną dochodziła swoich praw i chce normalny pochówek dla maleństwa, bo wtedy poczuje się lepiej psychicznie. Nawet oddali kosmówkę do badań,żeby powiedziano im, czy to był chłopiec czy dziewczynka.

Nie wiem co ja bym w takim przypadku zrobiła i mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała stawać w takiej sytuacji, ale myślę, że podejście do takich sytuacji powinno się zmienić...

&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej,

my pospaliśmy z Mlodym tradycyjnie do 9:zawstydzona/y:
pogoda wreszcie jakaś normalna wiec pojechalismy do parku, pozniej powrot na obiad i teraz spokoj bo Kuba śpi:tak:

aga fajne te ksiazeczki, ze tez wczesniej o czyms takim nie pomyslalam, poproszę mame to mi kupi w Polsce i przywiezie dzien przed cesarka to jeszcze poczytam z Kubą:tak:

stokrotka
no na fb glosno o tym filmie ale ja szczerze nawet Go nie wlaczalam, nawet nie chce ogladac, ciekawość mnie zzera ale nie ryzykuje nawet. Mogę się tylko domyślec co sie tam dzieje po komentarzach znajomych.

nanuilka 3maj sie Kochana

wlasnie piorą się ciuszki dla Malego, wreszcie sie za to wzielam:tak:
w szafie zrobilam wczoraj porządek, i pozniej tylko wyprasowac i poukladac ladnie:-) część rzeczy juz ulozona od linijki jak to moj mąż się śmieje:-D

reklama
ja już po drzemce.. :p

BMR muszę To powiedzieć: Twój dzidziuś może wyskoczyć w każdej chwili - krew to już coś:D zadzwoń do gina i pewnie powinnaś pojechać na badanie bo czop na 100% Ci polecial a jak leci czop to i rozwarcie moze szybko pojsc :) z rozwarciem wody a za wodami dzidziuś :) ciesz sie kobieto :p

Ty to potrafisz pocieszyć! Nigdzie nie jadę na ten moment. Wystarczy, że raz byłam z fałszywym alarmem. Jak pójdą wody lub zaczną się skurcze regularne co 5 min i ponad 30 sek to jadę. W innym przypadku nie ruszam się!!!
No a Mały ma nie wyłazić do jutra bo ja chce Rodziców na Śniadaniu mieć!!!

Zobaczymy co się dalej wydarzy. Na ten moment brzuch czuję jakby miał pęknąć, dodatkowo uczucie jak na okres wszech czasów, plus zaczynam chyba wizyty na kibelku.
Będę się obserwować bo już raz miałam falstart, a drugi raz tego nie przeżyję chyba!!!

Do góry