reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Niestety....
Mialam wam tego nie pisac zeby was nie martwic ale jak nie napisze to i tak bedziecie sie glowic czemu nie pisze.
Dzidzia cala zdrowa wzorowo, serce bijepoza tym ze brak jej kosci nosowej i kosci pokrywy czaszki,mozg rosnie poki co na zewnatrz,z czasem zaniknie:(

Zrobili usg prenatalne, stwierdzili : exencephalia/acrania (czyli to co napisalam wyzej). Wytlumaczyli ze takie dziecko jesli nawet dotrwa do konca ciazy to i tak nie ma szans na zycie poza macica,ze oczywiscie moge chciec kontynuowac ciaze ale to zagraza mojemu zyciu.....
Ponoc ze wzgledu na to ze wszystko inne jest prawidlowe to badania biochemiczne jak test pappa czy amniopunkcja nie maja sensu bo nic konkretnego nie wykaza-ponoc nie jest to wada chromosonalna (gdyby byla to moznaby robic badania po to zeby dowiedziec sie na przyszlosc w czym jest problem).
We wtorek o 8 rano mam sie zglosic na oddzial celem zakonczenia ciazy.....
Po wszystkkim skieruja nas do genetykow,moze oni wykaza w czym jest blad. Nie wiem wiec czy kiedykolwiek uda nam sie miec dzieciatko....

Wylalam juz tyle lez....

Nie wiem co ze soba zrobic,jutro rano jeszcze jade do swojej gin po L4 i omowic jak to wszystko bedzie wygladac.... tak bardzo sie boje!

Przepraszam kochane! Nie martwcie sie,cieszcie sie swoimi maluszkami,lada dzien bedziecie je miec przy sobie....
Ja 3mam kciuki za was wszystkie! Moze zajrze czasem jak juz dojde do siebie...
Kiedys.....

tule cie bardzo mocno - tak mi przykro

reklama
tak tak na fejsie juz o tym głośno. w głowie mi się to nie mieści, najchętniej bym zabrała to dzieciątko i nigdy tej kobiecie nie oddała... aż płakać się chce i dziwi mnie to, że taki filmik jest w necie i nikt sie tym nie zają - i tą psychopatką..
Ja wlasnie na fejsie to znalazlam..... dla mnie to tragedia bo to takie malutkie dziecko... zamiast przytulic i ukoic zeby przestalo plakac to ona go leje....debilka.!

Dla zainteresowanych wrocławianek...
http://szkolnystart.pl/pl/show/szafing-dzieciecy-we-wroclawiu-zostan-eko-rodzicem

Ostatnia edycja:
BMR ja tez bym chciala miec jakies skurcze chociaż przepowiadające a u mnie cisza... nospę też odstawiłam i nic.

To ja chętnie oddam! Prześlę: przez PW, mailem, pocztą, kurierem? Wybierz rodzaj przesyłki!!! Miałam 30 min względnego spokoju, a teraz mimo, że siedzę to zaczynają się skurcze! Kurde no! Idę się położyć z dupą do góry to może odpuści!!! - siostra poleciła aby główka nie naciskała na szyjkę! Niestety - jeśli poród naprawdę się zacznie to ani dupa do góry, ani no-spa ani kąpiele gorące nie pomogą!!!

Także Kamila zabieraj te skurcze! :-)

przynajmniej Twoje ciało będzie dobrze przygotowane do porodu - tak że wiesz nie ma tego złego :)

ja mam dzisiaj jakos bardzo duzo upławów:/ czy to ma cos wspolego z porodem?:D:D

tialana u nas tak samo Kuba w zeszłym roku czekał na córeczke jego siostry i trzymał wszystko dla niej, ale jak się urodziła to jego siostra (18l starsza) już nie była tylko jego i się zazdrość ukazała, dlatego teraz chcę inaczej do niego podejść. Choć teraz się świetnie opiekuje Ewcią, ale zazdrosny często jest.
No i odnośnie dzieci dziś juwenalia namawiali mnie abym szła, ale mam gości i brak chęci- siły więc zaproponowałam siostrze, aby synka mi dała i sama poszła i tak samo siostrzenicy :) więc będę miała 3,5latka i roczniaka na nocke :)

Dzień Dobry
Witam przy mannej z jabłuszkiem.
Wczoraj była koleżanka, dziś spałam z Kuba do prawie 10 i dzień przez to będzie krótki.
Dziś służba T, więc może coś na spokojnie porobię.
Wklejam ładne ofertę ładnych ciuszków
limango - klub zakupowy

Macie jakiś pomysł na spędzenie niedzieli z dziećmi??? (Dwójka 3 latków i jedno pół roku) w Warszawie lub okolicach. Prawdopodobnie będzie taka pogoda jak dziś, więc nie mamy pomysłu, musi być coś wewnątrz :-(

reklama
Cześć Dziewczyny... Obudziłam się a tu takie cudowne powietrze! Wiatr, deszcz - ale odżyłam!!! Rano było na termometrze za oknem 9 stopni. Zamknęłam okno i dalej poszłam spać ;P spałam do 9 a i tak mi się oczy kleją. Idę sobie zrobić kawę!
Mąż w pracy do 23ciej, ale zaraz przyjadą moi rodzice. Mama zostanie z Szymkiem a tata mnie zawiezie na USG :) TRZYMAJCIE KCIUKI !!!
A i mama zostanie na noc a wieczorem zrobi nam moje ulubione kluski leniwe :D

Do góry