reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam wszystkich
U mnie to samo - piersi bola nieprzecietnie, moj M ma nawet zakaz patrzenia na nie tak mnie bola. Wczoraj brzuch mnie bolal i to tak dziwnie szczegolnie po prawej stronie, przestraszylam sie troche ze cos jest nie tak, ale polozylam sie i jakos udalo mi sie zasnoc. Dzis rano ciagle mnie boli ale juz nie tak mocno mam nadzieje ze to nic powaznego tylko taki urok ciazy:tak:. Przy pierwszej ciazy nic mi nie bylo, zadnych mdlosci, boli zachcianek itp.
Ja rowniez polecam czosnek nie ma nic lepszego na przeziebienie, bolace gardlo itp.:tak:

reklama
A na ból głowy polecam nawet małą słaba kawkę...wiele kobiet w ciąży ma poprostu bardzo niskie cisnienie i stad ten ból głowy.

Natulinko kochana trzymaj sie dzielnie.

Ja od rana zaliczylam już wizytę u lekarza. Dostałam skierowanie na kupę badań, i dopiero przy kolejnej wizycie zaloza mi kartę ciąży. Moja waga poleciała do dołu o 1 kg.

Każdy przechodzi ciążę inaczej i nie należy przejmować sie brakiem objawów ( wiem, łatwo powiedzieć - teraz przejmujemy sie tym, a zaraz będziemy czekać na pierwsze kopniaki i zastanawiać sie czy nie jest ich za mało ).
Nie wiem czemu ale tak chce mi sie spac w ciagu dnia, a w nocy nic a nic ( mam nadzieje ze to nie jakaś zapowiedź nowego rozkładu dnia)
Uciekam ogarnąć troche - trzymajcie sie cieplutko

Ariada...ja usypiam w pracy na siedzaco...wlasnie teraz tak oczy mi leca,ze nie moge sobie dac rady..Zazdroszcze wagi do dolu,,,ja mam juz prawie 2kg na plusie i tez sobie tłumacze jak któras z dziewczyn, ze to woda i dodatkowa krew :D

Ja mam to samo też cierpie na senność dzienną a nie nocną najgorzej jest popołudniu po pracy. W pierwszej ciąży o 4 rano wstawałam z łózka bo nie mogłam spać a o 19 już byłam padnięta

Mnie na szczęście ten problem nie dopadł jeszcze :) Może dlatego, że jestem ogólnie wieeeelkim spiochem :) noce przesypiam bez problemu kładąc się około 23 a wstaję koło 10 :) w dzień może trochę jestem senna no ale niestety nie mam czasu na drzemkę :)

Ciekawe jak nanulika się trzyma, biedactwo... :( myślicie, że wróci dzisiaj jeszcze do domu?

Witam, podczytuję Was już jakiś czas, choć ciągle boje się dołączyć żeby nie zapeszyć...;-)To moja pierwsza ciąża, długo wyczekiwana, niestety zagrożona, od trzech tygodni jestem za zwolnieniu, mam krwiaka i jak nie leżę zaraz mam plamienia.Boję się strasznie i ciągle odliczam od wizyty do wizyty, aby tylko usłyszeć, że nie dzieje się nic złego... teraz czekam do 17 listopada:-)

Witam:-)

jeju dziewczyny jeśli chodzi o spanie to ja rano nie mogę wstać z łożka:no: masakra, zasypiam dopiero gdzieś po 24 (wcześniej nie dam rady), jak nie byłam jeszcze w ciąży to chodziłam spać 2, 3 w nocy:tak: teraz trochę wcześniej ale chciałabym zasnąć już koło 22, 23 ale się nie da:no:
Idę do łóżka i wiercę się jak nie wiem co:wściekła/y:
Dzisiaj synek obudził mnie o 8, dałam mu śniadanko, tata wrócił z pracy, zajął sie Nim a ja poszlam dalej spać:zawstydzona/y: wstałam o 12.
I jestem nieprzytomna dosłownie:-(

butterfly zdrówka:tak:

Ja ogólnie nie lubię mleka a co dopiero cieple z czosnkiem i miodem, fujj.
Mąż jak tak się leczy jak jest chory to nie może się do mnie zblizać zanim ten "zapach" nie wywietrzeje:-D

m@dz1@ witaj w naszym gronie;-)

josevina wydaje mi się, że indywidualna sprawa każdej z nas:tak:
Mnie w pierwszej ciąży niestety bolał brzuch i to bardzo często:-(
Teraz jak na razie tylko czasami go czuję:tak:

reklama
Do góry