reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam:)

m@dz1@
witaj i gratuluję.

butterfly na gardło możesz brać tantum verde w aerozolu no i czosnek,miód, mleko,cebulka i łóżeczko:) Wracaj szybko do zdrowia:)

Co do apapu to ja słyszałam żeby jak najbardziej wystrzegać się przeciwbólowych w 1 trymestrze, że paracetamol można od 2 trym.

miki
jak wchodzisz w czerwcówki to masz tam wszystkie nasze tematy.

Pola jaki uroczy Twój synek hehe i jak fajnie przebrany:)

reklama
A tak przy okazji to dobrze wiedzieć dziewczyny, że jak będę chodział prywatnie do gina to badań nie będę mogła robić na NFZ.

No ja właśnie o tym nie wiedziałam. Poszłam na badania do swojej przychodni, żeby było za friko, a pani mi oznajmia, że skoro mam skierowane od prywatnego gina, z którym oni nie mają umowy, to badania są płatne :baffled:. Trudno, lekarza na pewno nie zmienię - prowadził moją pierwszą ciążę i nie wyobrażam sobie nikogo innego.

Ja zrezygnowałam z kawy zupełnie. Przed ciążą piłam 2-3 dziennie, a teraz jedyne co to INKA, chociaż ostatnio jak czuję jej zapach to zbiera mi się na wymioty.

Mi też jest okropnie zimno - wieczorami siedzę w dresie, ciepłych skarpetach i z termoforem, a mój ukochany w krótkich spodenkach i dziwnie się na mnie patrzy, bo w domu mamy dosyc ciepło 20-21 stopni.

Ja też odstawiłam kawę całkowicie, przynajmniej do początku II trymestru. Wcześniej piłam dwie filiżanki dziennie słabej kawy z mlekiem. Brakuje mi jej :sorry2:

Mi też jest non stop zimno, właśnie miałam Was pytać, czy to normalne. Najgorsze, że ciepłe kąpiele nie są wskazane, nad czym bardzo ubolewam - pluskanie się w gorącej wodzie to dla mnie jeden z ważniejszych rytuałów w jesienno-zimowe wieczory ;-)

Karamija , ja tez mam ochote na same niezdrowe rzeczy do jedzenia...słodycze, chipsy, oliwki, ogórki konserwowe...

Ja też, ja też! Kebaby arabskie, białe pieczywo, cola (tej ostatniej nie piję, ale marzenia pozostają ;-))

Ja też nie mam żadnych bolących piersi, mdłości, a brzuch naprawdę ostatnio bardzo rzadko daję o sobie znać. Strasznie się tym denerwuję, a do wizyty jeszcze tydzień. Może ktoś wie, czy ma boleć cały czas, czy nie? A może to indywidualna sprawa każdej z nas - niektóre boli, a niektóre nie?!

Josevina
, ja też nie mam mdłości, piersi nie bolą, tylko są powiedziałabym tkliwe i nabrzmiałe (zwłaszcza w nocy). Matwiłam się podobnie jak Ty, ale czytałam, że wiele kobiet przechodzi ciążę niemal bezobjawowo. Ja w sumie sama przy I dziecku wymiotowałam tylko raz i to dlatego, że teściowa we mnie wmusiła drugi obiad, w dodatku z sosem pieczarkowym :baffled: Także głowa do góry :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ViolaPop wiesz, ja biorę tantum verde w tabletkach do ssania, myślisz, że może być...? Ja sobie robię sok z cebuli i cukru, ale na samą myśl, że muszę to wypić zbiera mnie na mdłości;/

Myśę że może bo tantum verde jest lekiem homeopatycznym z tym że słyszałam że w aerozolu jest skuteczniejszy ale to już pewnie indywidualna sprawa.

Polecam naprawde czosnek działa jak antybiotyk:)

butterfly

ja kilka dni temu strasznie się przeziębiłam, nie mogłam w ogóle przełykać, piłam 3 razy dziennie gorące mleko z miodem masłem i sporą ilością czosnku (ze 4 ząbki na kubek), chodziłam dzień i noc z owiniętą szyją, dużo leżałam pod kołdrą i po 3 dniach gardło się wyleczyło, wracaj szybko do zdrowia! A i jeszcze wyłączam ogrzewanie na noc w sypialni i kładę się pod 2 kołdrami, jest mi ciepło a powietrze nie jest takie suche

Czosnek działa jak antybiotyk i jest na pewno zdrowszy od tych wszystkich tabsów ;)

A moja ciąża objawia się na razie tylko bolącymi piersiami i to do tego stopnia, że w nocy czasem aż jęknę z bólu jak się na bok obracam i to jest dziwne że tylko jedna pierś mnie tak boli, drugiej prawie nie czuję heh :) no i stanik musiałam kupić o rozmiar większy a to dopiero początek, nie wiem gdzie ja pod koniec ciąży znajdę na siebie miseczkę bo już noszę E! :) Będę takie babcine kupować :D

Dzięki Dziewczynki:) No ja właśnie mam tak samo jak Ty Karamija... tez nie mogę przełykać śliny bo tak mnie boli:( Wczoraj byłam u lekarza, powiedziałam, ze jestem w ciąży... a ten zapisał mi takie leki, że farmaceutka w aptece się za głowę złapała, że lekarz wiedząc że jestem w ciąży takie leki mi zapisał.... ehh...

Czosnek działa jak antybiotyk i jest na pewno zdrowszy od tych wszystkich tabsów ;)

A moja ciąża objawia się na razie tylko bolącymi piersiami i to do tego stopnia, że w nocy czasem aż jęknę z bólu jak się na bok obracam i to jest dziwne że tylko jedna pierś mnie tak boli, drugiej prawie nie czuję heh :) no i stanik musiałam kupić o rozmiar większy a to dopiero początek, nie wiem gdzie ja pod koniec ciąży znajdę na siebie miseczkę bo już noszę E! :) Będę takie babcine kupować :D
hehe no ja mam tak samo, nie dość, że noszę bardzo dużą miseczkę, to teraz to już w ogóle nie wiem gdzie będę się w takie rozmiary zaopatrywać;p Czuje, się jakbym nosiła przed sobą dwa ciężarki;p i po co komu siłownia;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No i znowu tyle czytania że nie pamiętam wszystkiego co pisałyscie :)
Objawami lub brakiem objawów nie ma się co martwic, każda ciąza wygląda inaczej. Ja w pierwszej miałam lekkie mdłości a pozniej pamiętam tylko ze pasek od spodni zaczał mi przeszkadzac. Piersi bolały duzo pozniej.

W tej ciąży mam wsyztsko co możliwe, cycki zaczeły rosnąc i przerazliwie bolec jak jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciązy. Teraz jak rano wstaje to sobie je podnosze na rekach, bo inaczej bolą jak diabli. Dotknac mocniej ich nie moge, wiec pieszczoty odpadaja :D Ale ja sie ciesze, bo przy moim malym rozmiarze, teraz w koncu zyskały fajne ksztalty :)
Brzuch juz mi urósł, tzn.w sumie tkanka tłuszczowa głównie, a wcale wiecej nie jem. Podobno to taka "osłonka" dla płodu..( w poprzedniej ciązy tego nei zaobserwowałam). Jestem głodna..a jak zjem, to mam wrazenie ze pekne. Czesciej latam do toalety (a w poprzedniej ciazy do porodu przesypiałam cała noc i nie musialam wstawac siusiu).

Witam nową mamę :) też nowa mama :)

reklama
Do góry