reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witam:)

m@dz1@
witaj i gratuluję.

butterfly na gardło możesz brać tantum verde w aerozolu no i czosnek,miód, mleko,cebulka i łóżeczko:) Wracaj szybko do zdrowia:)

Co do apapu to ja słyszałam żeby jak najbardziej wystrzegać się przeciwbólowych w 1 trymestrze, że paracetamol można od 2 trym.

miki
jak wchodzisz w czerwcówki to masz tam wszystkie nasze tematy.

Pola jaki uroczy Twój synek hehe i jak fajnie przebrany:)

reklama
A tak przy okazji to dobrze wiedzieć dziewczyny, że jak będę chodział prywatnie do gina to badań nie będę mogła robić na NFZ.

No ja właśnie o tym nie wiedziałam. Poszłam na badania do swojej przychodni, żeby było za friko, a pani mi oznajmia, że skoro mam skierowane od prywatnego gina, z którym oni nie mają umowy, to badania są płatne :baffled:. Trudno, lekarza na pewno nie zmienię - prowadził moją pierwszą ciążę i nie wyobrażam sobie nikogo innego.

Ja zrezygnowałam z kawy zupełnie. Przed ciążą piłam 2-3 dziennie, a teraz jedyne co to INKA, chociaż ostatnio jak czuję jej zapach to zbiera mi się na wymioty.

Mi też jest okropnie zimno - wieczorami siedzę w dresie, ciepłych skarpetach i z termoforem, a mój ukochany w krótkich spodenkach i dziwnie się na mnie patrzy, bo w domu mamy dosyc ciepło 20-21 stopni.

Ja też odstawiłam kawę całkowicie, przynajmniej do początku II trymestru. Wcześniej piłam dwie filiżanki dziennie słabej kawy z mlekiem. Brakuje mi jej :sorry2:

Mi też jest non stop zimno, właśnie miałam Was pytać, czy to normalne. Najgorsze, że ciepłe kąpiele nie są wskazane, nad czym bardzo ubolewam - pluskanie się w gorącej wodzie to dla mnie jeden z ważniejszych rytuałów w jesienno-zimowe wieczory ;-)

Karamija , ja tez mam ochote na same niezdrowe rzeczy do jedzenia...słodycze, chipsy, oliwki, ogórki konserwowe...

Ja też, ja też! Kebaby arabskie, białe pieczywo, cola (tej ostatniej nie piję, ale marzenia pozostają ;-))

Ja też nie mam żadnych bolących piersi, mdłości, a brzuch naprawdę ostatnio bardzo rzadko daję o sobie znać. Strasznie się tym denerwuję, a do wizyty jeszcze tydzień. Może ktoś wie, czy ma boleć cały czas, czy nie? A może to indywidualna sprawa każdej z nas - niektóre boli, a niektóre nie?!

Josevina
, ja też nie mam mdłości, piersi nie bolą, tylko są powiedziałabym tkliwe i nabrzmiałe (zwłaszcza w nocy). Matwiłam się podobnie jak Ty, ale czytałam, że wiele kobiet przechodzi ciążę niemal bezobjawowo. Ja w sumie sama przy I dziecku wymiotowałam tylko raz i to dlatego, że teściowa we mnie wmusiła drugi obiad, w dodatku z sosem pieczarkowym :baffled: Także głowa do góry :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ViolaPop wiesz, ja biorę tantum verde w tabletkach do ssania, myślisz, że może być...? Ja sobie robię sok z cebuli i cukru, ale na samą myśl, że muszę to wypić zbiera mnie na mdłości;/

Myśę że może bo tantum verde jest lekiem homeopatycznym z tym że słyszałam że w aerozolu jest skuteczniejszy ale to już pewnie indywidualna sprawa.

Polecam naprawde czosnek działa jak antybiotyk:)

butterfly

ja kilka dni temu strasznie się przeziębiłam, nie mogłam w ogóle przełykać, piłam 3 razy dziennie gorące mleko z miodem masłem i sporą ilością czosnku (ze 4 ząbki na kubek), chodziłam dzień i noc z owiniętą szyją, dużo leżałam pod kołdrą i po 3 dniach gardło się wyleczyło, wracaj szybko do zdrowia! A i jeszcze wyłączam ogrzewanie na noc w sypialni i kładę się pod 2 kołdrami, jest mi ciepło a powietrze nie jest takie suche

Czosnek działa jak antybiotyk i jest na pewno zdrowszy od tych wszystkich tabsów ;)

A moja ciąża objawia się na razie tylko bolącymi piersiami i to do tego stopnia, że w nocy czasem aż jęknę z bólu jak się na bok obracam i to jest dziwne że tylko jedna pierś mnie tak boli, drugiej prawie nie czuję heh :) no i stanik musiałam kupić o rozmiar większy a to dopiero początek, nie wiem gdzie ja pod koniec ciąży znajdę na siebie miseczkę bo już noszę E! :) Będę takie babcine kupować :D

Dzięki Dziewczynki:) No ja właśnie mam tak samo jak Ty Karamija... tez nie mogę przełykać śliny bo tak mnie boli:( Wczoraj byłam u lekarza, powiedziałam, ze jestem w ciąży... a ten zapisał mi takie leki, że farmaceutka w aptece się za głowę złapała, że lekarz wiedząc że jestem w ciąży takie leki mi zapisał.... ehh...

Czosnek działa jak antybiotyk i jest na pewno zdrowszy od tych wszystkich tabsów ;)

A moja ciąża objawia się na razie tylko bolącymi piersiami i to do tego stopnia, że w nocy czasem aż jęknę z bólu jak się na bok obracam i to jest dziwne że tylko jedna pierś mnie tak boli, drugiej prawie nie czuję heh :) no i stanik musiałam kupić o rozmiar większy a to dopiero początek, nie wiem gdzie ja pod koniec ciąży znajdę na siebie miseczkę bo już noszę E! :) Będę takie babcine kupować :D
hehe no ja mam tak samo, nie dość, że noszę bardzo dużą miseczkę, to teraz to już w ogóle nie wiem gdzie będę się w takie rozmiary zaopatrywać;p Czuje, się jakbym nosiła przed sobą dwa ciężarki;p i po co komu siłownia;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No i znowu tyle czytania że nie pamiętam wszystkiego co pisałyscie :)
Objawami lub brakiem objawów nie ma się co martwic, każda ciąza wygląda inaczej. Ja w pierwszej miałam lekkie mdłości a pozniej pamiętam tylko ze pasek od spodni zaczał mi przeszkadzac. Piersi bolały duzo pozniej.

W tej ciąży mam wsyztsko co możliwe, cycki zaczeły rosnąc i przerazliwie bolec jak jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciązy. Teraz jak rano wstaje to sobie je podnosze na rekach, bo inaczej bolą jak diabli. Dotknac mocniej ich nie moge, wiec pieszczoty odpadaja :D Ale ja sie ciesze, bo przy moim malym rozmiarze, teraz w koncu zyskały fajne ksztalty :)
Brzuch juz mi urósł, tzn.w sumie tkanka tłuszczowa głównie, a wcale wiecej nie jem. Podobno to taka "osłonka" dla płodu..( w poprzedniej ciązy tego nei zaobserwowałam). Jestem głodna..a jak zjem, to mam wrazenie ze pekne. Czesciej latam do toalety (a w poprzedniej ciazy do porodu przesypiałam cała noc i nie musialam wstawac siusiu).

Witam nową mamę :) też nowa mama :)

reklama
Do góry