A tak przy okazji to dobrze wiedzieć dziewczyny, że jak będę chodział prywatnie do gina to badań nie będę mogła robić na NFZ.
No ja właśnie o tym nie wiedziałam. Poszłam na badania do swojej przychodni, żeby było za friko, a pani mi oznajmia, że skoro mam skierowane od prywatnego gina, z którym oni nie mają umowy, to badania są płatne
. Trudno, lekarza na pewno nie zmienię - prowadził moją pierwszą ciążę i nie wyobrażam sobie nikogo innego.
Ja zrezygnowałam z kawy zupełnie. Przed ciążą piłam 2-3 dziennie, a teraz jedyne co to INKA, chociaż ostatnio jak czuję jej zapach to zbiera mi się na wymioty.
Mi też jest okropnie zimno - wieczorami siedzę w dresie, ciepłych skarpetach i z termoforem, a mój ukochany w krótkich spodenkach i dziwnie się na mnie patrzy, bo w domu mamy dosyc ciepło 20-21 stopni.
Ja też odstawiłam kawę całkowicie, przynajmniej do początku II trymestru. Wcześniej piłam dwie filiżanki dziennie słabej kawy z mlekiem. Brakuje mi jej
Mi też jest non stop zimno, właśnie miałam Was pytać, czy to normalne. Najgorsze, że ciepłe kąpiele nie są wskazane, nad czym bardzo ubolewam - pluskanie się w gorącej wodzie to dla mnie jeden z ważniejszych rytuałów w jesienno-zimowe wieczory ;-)
Karamija , ja tez mam ochote na same niezdrowe rzeczy do jedzenia...słodycze, chipsy, oliwki, ogórki konserwowe...
Ja też, ja też! Kebaby arabskie, białe pieczywo, cola (tej ostatniej nie piję, ale marzenia pozostają ;-))
Ja też nie mam żadnych bolących piersi, mdłości, a brzuch naprawdę ostatnio bardzo rzadko daję o sobie znać. Strasznie się tym denerwuję, a do wizyty jeszcze tydzień. Może ktoś wie, czy ma boleć cały czas, czy nie? A może to indywidualna sprawa każdej z nas - niektóre boli, a niektóre nie?!
Josevina, ja też nie mam mdłości, piersi nie bolą, tylko są powiedziałabym tkliwe i nabrzmiałe (zwłaszcza w nocy). Matwiłam się podobnie jak Ty, ale czytałam, że wiele kobiet przechodzi ciążę niemal bezobjawowo. Ja w sumie sama przy I dziecku wymiotowałam tylko raz i to dlatego, że teściowa we mnie wmusiła drugi obiad, w dodatku z sosem pieczarkowym
Także głowa do góry