reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Dzień Dobry! Ja od 7 już na nogach, nawet zdążyłam być z psami na spacerze - brrr.

Xdorotaa ja też odliczam dni do 12 tygodnia i za każdym razem jak jestem w toalecie mam podobne objawy, jak Ty. Cyce póki co przestały boleć, jedynie brzuch lekko pobolewa (od czasu do czasu), szczególnie po jakimś wysiłku.

reklama
No ja za to o 4 byłam na siku.:-)U mnie jest tak ze muszę coś zjeść bo tak ssie w brzuchu ze aż mnie mdli.Jak zjem przechodzi. Za pól godziny znowu ssie. Oszalec można:no:Nic nie robię tylko jem.:confused:Piersi bolą najbardziej wieczorem i w nocy jak się przekrecam. Rano tylko trochę.A w brzuchu mnie tez ciągnie ale jak np szybko wstaje albo zmieniam nagle pozycje.No i z kichaniem trzeba uważać bo wczoraj kichnelam i tak mnie zabolalo ze az się zwinelam.Innych objawów nie mam.Za to 1,5 kg na wadze wiecej.Wmawiam sobie ze to od zwiększonej objętości krwi oraz wody :-)

Idę się wykąpać i kładę się spać kochane....

jutro ciężki dzień....

trzymajcie się zdrowo!*
Trzymaj się . Wszystko będzie dobrze :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam
Ja za to dzisiaj pospałam troszke dłużej i wstałam o 7:50. Mi jak narazie wróciły mdłości przez cały dzień i nie wiem jak soboie z nimi poradzić. Młego dzionka życze.

Witam
Ja też się szykuję na czerwcową mamusię widzę że wątek już tętni życiem :-) bardzo się cieszę.
Może trochę o mnie na początek będę mamusią po raz drugi, niestety ta ciąża przebiega u mnie gorzej mam mdłości i brak apetytu. Byłam tez już chora na zapalenie oskrzeli i tchawicy, brałam antybiotyk i strasznie się martwię czy z dzidzią będzie wszystko dobrze. Widzę że już większości dolegliwości przechodzą:-D, mam nadzieję że niedługo już was bliżej poznam :)

quote_icon.png
Napisał nanulika
Idę się wykąpać i kładę się spać kochane....

jutro ciężki dzień....

trzymajcie się zdrowo!*

Nanulka myślami jestem z Tobą

dziewczyny ostatnio któraś z was pisała że załorzyła nowy wątek odnośnie kupowania ubranek jeśli możecie podeślijcie linka do tej stronki.

nanulika
trzymaj się, mam nadzieję, że wszystko gładko pójdzie!

xdorota
dla mnie też każde spojrzenie w gacie to stan przedzawałowy, będzie czysto czy nie?! Dziś na szczęście ok. Po południu mam wizytę kontrolną.
oczywiście schiza jest bo jakoś piersi mnie mniej bolą ale chyba one nie mają boleć cały czas i tak samo mocno? Jak jest u was? Mdłości brak, w brzuchu też bez bólu. Jak bolało to się martwiłam, jak nie boli to się oczywiście też martwię. Zwariować można.

goldenlucy
ja dokładnie tak miałam w poprzedniej ciąży, nawet w nocy miałam przygotowanego banana, bo ani chwilki nie mogłam mieć pustego żołądka, przytyłam prawie 20 kg hehe ale już 3 miesiące po porodzie miałam starą wagę więc nie było tragicznie

witaj m@dz1@!

No mnie też cycuchy szczegolnie od wieczora i w nocy bolą, ale nie jest to ból nie do zniesienia. Za bardzo, szczerze powiedziawszy nie widze zeby urosly bo zawsze byly duze...jedyne co to sutki sie powiekszyly i dostaly takie "krostki" na powierzchni.
Mdłości miałam dziwne... bo jednocześnie mnie mdliło i ssało z głodu, a przy tym wszystkim czułam pełność w brzuchu... Nienormalne a prawdziwe;)

No i marze o powrocie do pracy w koncu... mam dosc siedzenia w domu....

Waga startowa powiekszyla sie tylko 100g :D Szał ;p Dziwne bo jem naprawde więcej i mniej sie ruszam.
Chyba nie doczekam sie szybko brzucha... :)

m@dz1@ - witam w gronie czerwcowych mamusiek!

Ja też nie mam żadnych bolących piersi, mdłości, a brzuch naprawdę ostatnio bardzo rzadko daję o sobie znać. Strasznie się tym denerwuję, a do wizyty jeszcze tydzień. Może ktoś wie, czy ma boleć cały czas, czy nie? A może to indywidualna sprawa każdej z nas - niektóre boli, a niektóre nie?!

reklama
josevina - mnie tak jak mowilam nie to ze boli ale tak lekko ciagnie i czuje ze cos tam sie wyprawia ;) i raczej codziennie czuje brzuch...ale nie tak ze caly dzien ;)

Do góry