reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

josie to jakaś kpina, że cię odprawili:no: brak słów dosłownie

aga bidulko, niech ból głowy i mdłości przechodzą jak najszybciej!

dorota gratuluję udanej wizyty!

esperanza koniecznie nam się pochwal później i autograf poproszę :-D

a właśnie carla miała się wywiadem pochwalić
czy ona ma jeszcze remont? czy tylko mi się wydaje, że się nie odzywała ostatnio? :confused:

chyba już schizuję, bo to już lada moment będziemy się sypać jedna po drugiej:-D

Kamila zdrówka!!! mam nadzieję, że to co na recepcie ci pomoże:tak:

Jak to dobrze, że niedługo koniec bo naprawdę zaczyna mi chwilami brakować sił. Na pocztę dolazłam zasapana tak jakbym Monteverest zdobyła normalnie. Wszyscy patrzyli się na mnie, ale nikt nie przepuścił w kolejce,nawet nikt miejsca siedzącego nie odstąpił i paczkę adresowałam na stojąco.

hmm skądś to znam :confused2:

reklama
Ja też ostatnio miewam często mdłości. Sądzę, że powodem tego jest to iż mój synek napiera na żołądek. Wczoraj zjadłam tylko dwa posiłki - 9:30 i 12:30. Potem na siłę o 18:30 wypiłam kubek maślanki. I naprawdę nie jestem głodna tylko wciąż czuję, że za moment haftnę. I strasznie mi ciężko na żołądku przy tym. Dzisiaj nawet zupę spróbowałam zjeść, ale nawet pół miseczki nie dałam rady.

Jak to dobrze, że niedługo koniec bo naprawdę zaczyna mi chwilami brakować sił. Na pocztę dolazłam zasapana tak jakbym Monteverest zdobyła normalnie. Wszyscy patrzyli się na mnie, ale nikt nie przepuścił w kolejce,nawet nikt miejsca siedzącego nie odstąpił i paczkę adresowałam na stojąco.

Mam być może głupie pytanie - jak wygląda sprawa urlopu macierzyńskiego? Teraz mam wizytę 22 maja i sądzę, że ginka wystawi mi zwolnienie do dnia cc czyli do 29 maja. A co potem? Muszę dzwonić do szefa i informować go, że urodziłam, wysyłać akt urodzenia czy jak?

DOKŁADNIE tak jak december napisała. 30 maja zaczynasz macierzynski.

Macierzyński zacznie się w dniu porodu czyli cesarki, czyli 29 maja.
Zwolnienie bedzie do 28 maja, chyba że cesarke zrobia później

Hej, ja po usg- dwóch:)

Mała wazy 2800 i jest nisko, łózysko II stopień. Widziałam jej buzię- na usg wygląda jakby miała ogromne oczy i bardzo pełne usta:)

usg piersi tez ok- nie ma juz tej litej zmiany.

Morfologia dobra:)- hemoglobina 13, 2, tylko białe krwinki 13:)- ale tak bywa w ciaży.... za to magnez tragiczny- jeszcze tak niskiego nie miałam.

dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!

Miki a Ty jak sie czujesz wogole?bo juz 36 tydzien Ci leci a w blizniaczej ciazy to juz jest chyba uznawane za donoszona nie?daja Ci spac chlopaki w nocy?

AVO - super!!! kawał baby już z niej :) a cycuchy wiedzialam ze bedą zdrowiuśkie :))
duże oczy mówisz - sama masz boskie duze oczy ktorych Ci zazdroszcze:) dostalas fotke buziuchny malej ??:)) Gratuluje raz jeszcze :)

reklama
Dziewczyny miałam dziś usg i tak jakoś nie wiem czy sie bardzo martwić czy tylko trochę i wyluzować.

A więc:
ogólnie ok w sensie łożysko i córcia. Wg różnych sposobów mierzenia waży ok prawie 1700 lub 1900g.
Organy ok.

Ale:
ilość płynu owodniowego dolna granica normy:(::(:(
Lekarz od usg jest dobrym ginem i mówił, że on by zalecił pobyt na patologii i dalsze badania.
Wizytę mam w piątek powiedział, że ok żeby nie panikować.

No i hipotrofia foetus /-1.5 hbd/

Czyli dziecko jest "trochę mniejsze niż rówieśnicy". :szok:
Swoją drogą, nogi ma na 34 tydzień;):-D

P mówi, że też był drobny gdy się urodził do tej pory jest wysoki ale szczuplaczek i drobnokościsty.

Więc to może taka uroda.

Wymiary:
BPD 31W6D
AC 30W4D
FL 34W1D :cool2:

Najbardziej martwi mnie ta dolna granica wód. Pamiętam ,że niejedna z Was to miała możecie mi przypomnieć, co wam zalecano? Bo się wścieknę przecież do piątku:no:

Do góry