reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Witam

U mnie dalej super pogoda :) własnie dopijam herbatkę, idę się szykować i robię wypad do firmy zanieść zwolnienie, ale pewnie jak zwykle posiedzę tam parę godzin na plotkach ;-)

Carla współczuję remontu...

Lena mnie ostatnio też mdli czasami jak za dużo zjem, myślę, że to dlatego, że dzidzia uciska żołądek

Zastanawiaja mnie takie szybciutkie ruchy wrazenie jest jakby sie trzesla a nie tylko kopala. Macie takie?

mój synuś czasami tak drga szybciutko jak piesek który wychodzi z kąpieli - przezabawne uczucie

Aga duży synuś :) Gratuluję!!!!

Powodzenia na dzisiejszych wizytach&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Troche się przeraziłam bo poczytałam o problemach wątrobowych w ciaży... kilka objawów mi sie zgadza.. np silne bóle brzucha biegunki nudności i swędzenie skóry :/ kurde.. a jak badania potwierdzą to wszystko to trzeba jak najszybciej zakończyć ciążę bo jest to zagrożenie życia dla matki bardzo duże i dla dziecka też :/ :/ :/ kurde ... poco ja głupia to czytałam :/

Witam i ja..............
Zastanawiaja mnie takie szybciutkie ruchy wrazenie jest jakby sie trzesla a nie tylko kopala. Macie takie?

Potem przyjezdze moj siostrzeniec na lekcje i troche relaksu po. Wiec zajrze po piludniu.
Milego dnia:-)

Dokładnie takie cos odczuwam i też się zastanawiałam czy to normalne, ale nic znaleźć w necie nie mogłam, a ginki jakoś tak głupio mi się było zapytać.....
Teraz juz wiem, że wszystko w normie :-).

hej!
ja drgawki tez odczuwam od paru tygodni. na poczatku sie przestraszylam i zazelam czytac o tym ale jedyne co znalazlam to ze to normalnie bo uklad nerwowy jezzce jest niedojrzaly. wiec sie nie martwie:-)
aga ty masz taki talent do dzieci ze po prostu nie mogl sie marnowac:-) gratuluje wizyty.
kamila super ze wiktor z sam zalapal :-)

mysle ze nie ma co sicilmaltretowac na pewno maja duzo nerwow... jak bedzie miala ochote to napisze.

carla u mnie tez remont pelna para....
ja wczoraj kupilam lozeczko i regal, biale ciuszki sie susza a kolorowe czekajawkolejce. ppza tym dzis wyjezdzam nad morze wiec odmeldowuje sie. do zobaczenia w srode!

Ale Ci zazdraszczam tego wyjazdu. Miłego wypoczynku życzę. Porób koniecznie zdjęcia i je wstaw. Brak mi widoku morza i gór.....

Powróciłam usg co prawda 10min, ale lepsze niż nic dokładne miałam w szpitalu w zeszłym tyg.
Jajka na dzień dobry pokazał :D waga ok 2100 i termin z 24czerwca na 5 :) ale powiedziała, ze trzeba sobie wypośrodkować :)
No nic idę się spełniać jako ciocia :)

Gratulacje!!!!!! Synuś dorodny :-). A jak Twoje ciśnienie????

U mnie też rano była mgła, że ulicy poprzecznej, która jest 50m od mojego domu, nie widziałam. Ale po dosłownie 15 minutach wyszło piękne słoneczko. I aż żałuję, że na noc prania rzeczy maleństwa nie wstawiłam, bo super by wszystko schło na dworzu dzisiaj. Już teraz jest 15 stopni.

Humor mam super bo remont jutro będzie zakończony!!!!!!!! Właśnie jest malowany sufit, a jutro ściany. No dawno tak się nie cieszyłam. Nawet sprzątanie mnie wcale nie przeraża - marzę po prostu o tym, aby wreszcie mój dom był czysty.

Powodzenia na wizytach dzisiejszych &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&.

Troche się przeraziłam bo poczytałam o problemach wątrobowych w ciaży... kilka objawów mi sie zgadza.. np silne bóle brzucha biegunki nudności i swędzenie skóry :/ kurde.. a jak badania potwierdzą to wszystko to trzeba jak najszybciej zakończyć ciążę bo jest to zagrożenie życia dla matki bardzo duże i dla dziecka też :/ :/ :/ kurde ... poco ja głupia to czytałam :/

Dokładnie! Nie powinnaś nic czytać! A kiedy masz wyniki? Długo będziesz jeszcze w niepewności?

Dokładnie! Nie powinnaś nic czytać! A kiedy masz wyniki? Długo będziesz jeszcze w niepewności?

Najpierw badania muszę zrobić ale zrobie chyba dopiero 28 kwietnia bo tylko wtedy mam mozliwosc pojechania do przychodni bez dziecka :/ do tej pory niemam z kim go zostawic :/ do gin i tak dopiero 7 maja mam sie zglosic z wynikami zeby oceniła co i jak ... :/ aj juz wiecej nie bede nic sie doszukiwac w necie bo zawsze czlowieka zdoluje heh

Witam i ja,
Oczywiscie trzymam kciuki za wizyty:-) tez ide ma byc krotka raczej po zwolnienie ale jakas ma byc. Zobacze czy przytylam i zapytam o te wieczorne twardnienia.

Mala M rozpoczela dzien od gimnastyki cyrkowej na pepowinie gdy tylko otworzylam oczy. Czy ona ma jakis radar?;-) Napiernicza w lozko bo leze na lewym boku. Zastanawiaja mnie takie szybciutkie ruchy wrazenie jest jakby sie trzesla a nie tylko kopala. Macie takie?

Potem przyjezdze moj siostrzeniec na lekcje i troche relaksu po. Wiec zajrze po piludniu.
Milego dnia:-)

Też tak mam, na pzemian z takimi mocnymi kopniakami przewaznie własnie jak na lewym boku leże.

Ciuszki we wszelkich odcieniach blekitu juz wyprałam wczoraj, schną bo niestety balkon mam w remoncie gwarancyjnym i nie moge na zewnatrz wystawic (a szkoda bo wczoraj w 2 godziny by wyschły) Dzis planuje nastwaic kolejna partie - róż. A blekit moze zdarzę poprasowac jak moje dziewczynki zaciazone pójda. Bo wpadają na poranną (koło11) kawe :)

a ile miał Twój Kuba jak go babcia oduczała siusiać w pieluszkę?:))
W wakacje zeszłe, czyli 2 lata i jakies 3 m-ce. Na naszym urlopie jeszcze zdarzyło mu się zsikać w nocy kilka razy, potem zakładałam jeszcze pieluchomajtki tak na wszelki, ale suche były, więc przestałam.
A i moja mam powiedziała, ze brat mój oduczył się sikania jak poszedł do przedszkola, gdzie mu się małe kibelki spodobały, więc to jest metoda też...

Ide na drzemkę...łeb mi pęka...wczoraj się narobiłam, ale dziś się nie nadaję przez katar,gardło i głowę....
Kuba będzie zadowolony, bo bajki włączam

Ostatnia edycja:
Najpierw badania muszę zrobić ale zrobie chyba dopiero 28 kwietnia bo tylko wtedy mam mozliwosc pojechania do przychodni bez dziecka :/ do tej pory niemam z kim go zostawic :/ do gin i tak dopiero 7 maja mam sie zglosic z wynikami zeby oceniła co i jak ... :/ aj juz wiecej nie bede nic sie doszukiwac w necie bo zawsze czlowieka zdoluje heh

Kami twoje problemy z wątrobą to cholestaza ciężarnych? Bo jak tak, to faktycznie wcześniej wywołają poród, ale to nic strasznego. Twój mały duży i silny już jest, więc nie martw się :-)
Mnie też tak swędziało w pierwszej ciąży, i dla dobra dziecka szybciej wywołali poród...Mały jest silny i zdrowy :tak:

reklama
Hejka!

Ale miałam ciężką nockę...bóle na szczęście nie wróciły, ale za to brzuszek co chwilę się napinał a młoda szalała jak dzika! nieczęsto jej się to zdarza i trochę mnie to niepokoiło. Czy Wy też tak macie, że przychodzi czas, że dzidzia znacznie się uaktywnia???
moja z reguły się przewala, czasem kopnie, ale w nocy po prostu wariactwo. Dziś od rana też długo tak szalała, ale mam wrażenie, że trochę zmieniłam pozycję od wczoraj.
Czy zawsze musi być tak, że coś takiego dzieje się po wizycie a nie przed?? wczoraj mówiłam swojej gin, że brzuchol od wyjścia ze szpitala praktycznie mi się nie napina i jest wsio oki, a tu taka akcja po powrocie!!!:wściekła/y::angry:

ja mogę troszkę oddać, pierwszy raz od kilku dni mam energię, nie zasypiam:)
I...Zostaliśmy zakwalifikowani do przyjęcia DO PRZEDSZKOLA !!!
Co prawda nie tego najbliżej, ale takiego na 7 miejscu. Dobrze, że w ogóle :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Super, że się udało :biggrin2:

Opis Kobiety w stanie Błogosławionym! A niech się wszyscy Ci co mówią, że to najpiękniejszy czas w życiu Kobiety w d... pocałują! Aż starch się bać co to będzie za np. 4 tygodnie: Słonica wstała, posapała i padła. Postękała i znów wstała bo przecież całe 10 min temu siku była - posapała, złapała równowagę i trzymając się za krok bo z bólu ledwo idzie - poszła do WC. Usiadła, zrobiła co miała ( kap, kap a chciało się jakby 2 litry miała wylać) i ..... tak moi Państwo już nie wstała bo rady nie dała! Męża zawołała i przy jego pomocy sapiąc powstała! Ach ta ciąża!!! :-p:biggrin2::-D

heheh, niezłe!!:biggrin2:

Witajcie wróciłam od gina.
Na twardnienia brzucha mam przepisana luteinę, ale szyjka długa i twarda, więc się zastanawiam czy ja brać.
z takiego szybkiego usg wynika,że Natulek waży około 2300:)
Gin mnie wkurzył, bo wziął 200 zł za wizytę( jak zwykle) i 50 zł za wypisanie zwolnienia!!!!!Wyobrażacie sobie!
Do tego jeszcze posiew, z pipy i pupy( nie jestem pewna czy ten drugi w ogóle jest niezbędny zwłaszcza przy cc) 80 zł czyli zostawiłam u niego 330 zł plus 100 zł szybkie usg plus taksówka 80 zł.....wróciłam goł i wesoła....

Jeśli gin przepisał Ci luteinę to myślę, że powinnaś brać. Ja aplikuję sobie od 24 tygodnia ciąży, a nawet nie miałam wtedy skurczy ani twardnienia brzucha. Moja ginka zapisałam mi dla poprawy kondycji szyjki i póki co nie odstawia.
Płacisz niezłą kasę, ale niestety w Wawie takie ceny, no i uzależnione są od tego do kogo się chodzi. Ale w innych miastach niektórzy lekarze też tyle biorą. Moja siorka płaciła dużo w Poznaniu, ale była super zadowolona i powiedziała, że każde pieniądze by mu zapłaciła za taką opiekę.

A i my tez przyjete do przedszkola i to tego na 1 miejscu:) a na Ursynowie jest mega cięzko- mnóstwo dzieci

Rewelka!:biggrin2:

a te posiew to obowiazkowe badanie w ciazy?bo ja nie pamietam w sumie czy mialam w poprzedniej a teraz mialam 2 cytologie ale o posiewie poki co cisza, i nie wiem czy mam sie dopominac w razie czego czy nie.i do czego to ma sluzyc. mozecie cos wiecej powiedziec?

z tego co mi wiadomo to posiew jest obowiązkowy i robiony w okolicy 34 tygodnia ciąży. Przede wszystkim trzeba sprawdzić czy przypadkiem nie ma w pochwie paciorkowca (streptococcus agalactiae). Jeśli jest, to kobiecie rodzącej podaje się antybiotyk, żeby dzidziuś się tym nie zaraził gdy się rodzi.
Ja mam wizytę za 3 tygodnie i ginka powiedziała mi, że pobiorą mi materiał do posiewu.

właśnie wsunełam arbuza i truskawki.......pękam.....

gdzie kupiłaś arbuza!!!??:biggrin2: ja mam wielką ochotę od dawna, ale jeszcze nigdzie nie spotkałam.

Witam i ja,
Mala M rozpoczela dzien od gimnastyki cyrkowej na pepowinie gdy tylko otworzylam oczy. Czy ona ma jakis radar?;-) Napiernicza w lozko bo leze na lewym boku. Zastanawiaja mnie takie szybciutkie ruchy wrazenie jest jakby sie trzesla a nie tylko kopala. Macie takie?

Też coś takiego czasem czuję.

Do góry