reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

buziak z lysty to mam 12 litrów browca i polewę karmelową-na początek styknie,a resztę się zorganizuje w trakcie;-):-D

mamuśki trzymać się,jeszcze trochę zostało a nie jakieś skurcze i nie wiadomo!!!!Przynajmniej do połowy maja!!!

I bardzo proszę mi tu nie wyjeżdżać z tekstami o codziennym seksie;-)bo się zazdrosna robię a mój męż się na kanapie rozwala i mogę mu "krzywdę" zrobić!

reklama
buziak z lysty to mam 12 litrów browca i polewę karmelową-na początek styknie,a resztę się zorganizuje w trakcie;-):-D

ja to sie zastanawiam nad jakas dobra piksą albo amfą na porod hehe to bedzie zawsze jakis dodatkowy powerek nie??? :-):-D

rurka - super wiesci!!

Ostatnia edycja:
Zdrzemnęłam się jednak, ale nic to nie dało. Oby Wam się nie trafiło takie dziecko. No dziś to przechodzi samego siebie, nie wiem czy coś wisi w powietrzu, czy ma jakiegoś doła??? Po raz 3 dziś kładzie się do łóżka, mówi, że ma wszystkiego dość, jeść nie chce(od 9 nic nie jadł), a jeśli już wstanie to tylko psoci, np. przed chwilą wylał swój mocz, żebym chyba się nie nudziła. A mnie od tego wszystkiego wyć się chce :growl:
Mam nadzieję, że u Was lepsze nastroje

Buziak jak będziesz coś załatwiać, to ja chętnie, i to nawet dziś

Klusia wspolczuje:/ mlody te ma takie momenty( a wlasciwie miesiace)ze nie da sie z nim wytrzymac:( teraz jest akurat ten lepszy czas i nie narzekam, ale tez potrafil wyciagnac z lodowki majonez i z usmiechem na twarzy i prosto w oczy patrzac rozwalic sloik o kafelki,,,albo zrobic kupe do nocnika i rozmazac po panelach i lozku...i oczywiscie siedziec cicho poki mama nie poczuje w drugim pokoju:wściekła/y: no i co zrobisz, w piwnicy nie zamkniesz, nie zabijesz, klapsa mozesz dac ale i tak skutek odwrotny wiec po co, wychodzisz z siebie i albo krzyczec albo plakac sie chce. nie bee pisac zebys wyluzowala bo wiem jak to wyprowaza z roznowagi, tymbardziej w ciazy, ja to mam wrazenie ze rafal mi specjalnie na zlosc robi.

M@dzia widze ze jestescie na etapie opowiesci Złomka :D bo bujdy na resorach hihihi.
a co do zgagi to tez mialam w tamtej ciazy i maly mial jakies tam wloski ale nie jakos duzo, taka rzadzizna:)

Witam,

dzięki Kochane za troskę, uważam na siebie ale wczoraj tak niefortunnie stanlem ze stalo co sie stalo, az mi sie goraco zrobilo, noga boli do teraz ale pol biedy noga, wazne zze brzuch nie boli i sie w niego nie uderzyłam:tak:

klusia, blond moj dzisiaj tak daje popalić ze brak słów.
Patrzy na mnie i mowi, ze nie chce siku a leje w majty:wściekła/y: i kilka razy tak dzisiaj, masakra:szok:

Kamila czy Twoj Wiktorek juz calkowicie odpieluchowany? Czy np. na noce zakladasz mu jeszcze pampersa??
Sorry ze tak Ciebie pytam ale nasze dzieci ten sam wiek:-)

Teraz Urwis spi, zobaczymy co bedzie pozniej ale ja juz "wysiadam"

madzia u mnie odwrotnie, zero zgagi a glowka pelna wloskow :)

rurka super wieści:tak:

No wreszcie pozytywne informacje od rurki :-):-):-). Od razu mi się gęba ucieszyła.

Edit - spojrzałam na swój suwaczek. Do porodu zostało 58 dni (a jeszcze niedawno było ponad 100!!!!), czyli wychodzi 1 miesiąc i 28 dni.
Kiedy to minęło może ktoś mi powie ??????? decydowanie najwyższy czas pakować torbę.

Ostatnia edycja:
Klusia:( a moze jemu spac sie chce, moj przed chwila tez za\czal wychodzic z siebie to powiedzialam zeby poszedl spac i poszedl sam bez protestow. a jak bylo naprawde zle , ostatnio w przedszkolu zazwyczaj jest gorzej niz w domu to tez juz placzac zapytalam czy o lubi jak mama tak placze, bo pani w przedszkolu krzyczy na mame ze rafal jest niegrzeczny, a mama bardzo kocha rafala i jest smutna jak jest niegrzeczny i jak pani krzyczy, to tak zaczal plakac ze az mi glupio bylo ale od tamtej pory ani razu w przedszkolu nie wywinal nic tfu tfu tfu...chociaz wczoraj jak wracalismy z przedszkola to mu sie w polowie drogi przypomnialo ze zapomnial swojego rysunku i zaczal mi uciekac spowrotem:/co ja sie naszarpalam z nim....w histerie wpadl doslownie. ale wrzasnelam na niego az sie ludzie w oknach pojawili i sie uspokol. nie cierpie tego jak musze na niego w miejsach publicznych krzyknac bo inaczej mysli ze przy ludiach to juz mu wszystko wolno.
a Ty Klusia idz do wanny, zamknij sie w lazience, wlacz muzyke i sie wylacz na chwile od malego.

reklama
Klusia trzymaj sie!!! Pewnie najgorsze te momenty bezsilnosci...
Ja nie mam zadnego doswiadczenia, ale strasznie podoba mi sie ksiazka "Nie z milosci" Jespera Juula i "Twoje kompetentne dziecko" tego samego autora. Mnistwo realnych przykladow i realne podejscie. Gosc jest ze Skandynawii.
Powtarzam, nie mam doswiadczenia z wlasnymi dziecmi ale mam z dziecmi dwoch siostr no i z pracy. Aha, pozyczylam mojej siostrze, jej corka ma w tej chwili 10 lat a A zawsze eufemistycznie nazywala ja "indywidualistka". Ja uzywalam okreslenoa rozpuszc ax ona jak dziadowski bicz;-) W kazdym razie byla zachwycona i potwierdzila, ze to dziala jesli wprowadzac konsekekwentnie. Naprawde dziala.
Moze warto sprobowac?

Milego wieczora ja ide na imieninowa nasiadowe do mamy. Uwielbiam;-)

Do góry