reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

No nie chce wlasnie cesarki i chce jeszcze na nastepnej wizycie pogadac z pania dr czy jednak nie da rady normalnie... i pewnie to nie mozliwe ale moze wtedy wywołać wczesniej jak bedzie w miare maly zebym dala rade urodzić naturalnie... ale pani dr mowi ze od poczatku moja miednica ani drgnela na mm .... poza tym waznym czynnikiem jest to ze moja mama kazda ciaze miala cesarke ze wzgledu na waska miednice.... no coz... faktycznie troche chlopska mam budowe bo zero bioder... ale mysle ze i takie babki rodza naturalnie i jest ok.... dlatego no, bede jeszcze dyskutować....

reklama
Dorota, ja tez tak mam:) Pierwszej córci nie dałam rdy urodzić,ze względu na wąską miednicę:), przed ciąża 88 cm,a w czasch chudości 82, w środku ponoć jestem jeszcze węższa) i biodra mneiw ciązy nie bolą, ani pachwiny itp...czyli miednica stoi:) tez mam męska budowę raczej zwąłszcza,że poza ciąża mam jeszcze dosć małe piersi:)

No ja z kolei jak drwal mam sylwetke nogi szczuple biodra waskie za to piersi duze no i meega ramiona.... ale pare lat trenowalam sztuki walki gdzie gownie pracowaly rece i mam bary jak chlop;/// muly juz zamienily sie w wory ;] takze mniamiś ;]];/ No to samo powiedziala mi pani dr -> zwierzchu to jeszcze jakby te biodra byly bo ma pani male boczki ale w srodku to tam juz w ogole nie ma co mierzyc;pp

Ja wróciłam od lekarza i zamiast, ze skierowaniem do neurologa to mam szpitala
new_sad.gif
przedwczoraj się tak broniłam, a dziś ciśnienie 160/110
new_sad.gif
ale pójdę dopiero około południa.

Aguś, a mocz badałaś, puchniesz? Moze dadzą Ci leki i puszczą do domu:)

Dorota, to ja nogi mam takiej średniej budowy, nigdy nie były chude:), ramiona chudziutkie raczej, ręce normalne:)

witam!
paulina to dobre z tymi ruchami... ciekawe czy sie sprawdzi!
december ja tez mam gina dzis i tez ide be badan jakos przez swieta sie nie wyrobilam:-/
dziewczyny z polski macie teraz wizyty co miesiac czy co dwa tyg?

Ja mam nadal co miesiąc...kolejna 28.04...wtedy zobaczymy...jakiegoś paciorkowca chce badać czy jest...

new_sad.gif
new_sad.gif

Ojejku! Kciuki za Ciebie!!! Musi być dobrze!!!

reklama
Witam!
JA do tej pory miałam wizyty co 3-4 tygodnie, tylko na samym początku w międzyczasie chodziłam na samo usg sprawdzić, czy z fasolką wszytsko w porządku. Teraz pomiędzy kolejnymi wizytami mam niecałe 2 tyg.
Dorotka- narazie spokojnie, moja pierwsza córka w 27 tygodniu wazyła 2000 kilo!!!! u super spcjalisty tak wyszło na usg- termin 3 tyg wczesniej:) w 36 znowu wyszła gigantyczna 3600, ale do 41 tygodnia urosła tylko o 400 gram:) i dociągneła do 4 kg, a w 27 tygodniu wrózono mi 5000 kilo co najmniej:) i urodzenie 3 tyg przed terminem, a ja przenosiłam o 8 dni i pewnie jeszcze dłużej bym chodizła w ciązy gdybym nie wymusiła porodu. Także ja na Twoim miesjcu bym narazie oficjlanie terminu porodu nie zmieniała:)
O kurcze! 5 tonowe dziecko ;-):-D
Dorota, ja tez tak mam:) Pierwszej córci nie dałam rdy urodzić,ze względu na wąską miednicę:), przed ciąża 88 cm,a w czasch chudości 82, w środku ponoć jestem jeszcze węższa) i biodra mneiw ciązy nie bolą, ani pachwiny itp...czyli miednica stoi:) tez mam męska budowę raczej zwąłszcza,że poza ciąża mam jeszcze dosć małe piersi:)
Mnie też nie bolą ani biodra, ani pachwiny. Ale ogólnie w tyłku sporo przytyłam, więc mam nadzieję, że dam radę. Ale mi lekarz nigdy nic na ten temat nie mówił...
new_sad.gif
new_sad.gif

Ale Was ciągnie do tych szpitali! ;-)

Trudno - trzeba to trzeba. Zbadają Was dokładnie i za niedługo wrócisz :tak: Powodzenia!

Do góry