reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Hejka
Aga trzymam kciuki żebyś szybko wróciła do domku ja też mam problemy z ciśnieniem a do tego nogi mi puchną jak balony a wczoraj na dodatek jeszcze randkowałam z wc
Trzymam kciuki za wizytujące a teraz zmykam na zkupy miłego dnia :-)

reklama
Z tymi ruchami to super sprawa - pierwsze czułam dokładnie w Wigilię Bożego Narodzenia - 16 tydzień! Czyli w 36 urodzę - czyli tak jak cały czas czuję! Jestem w 100% pewna, że mały wyjdzie właśnie w tym tygodniu - nie wiem skąd.
Wszyscy mi dookoła mówią abym się nie nastawiała, ale ja swoje wiem.
Tak samo było z tym, że mały będzie chłopcem - od samego początku ( 6 tyg) obstawiałam, że będzie chłop no i bardzo szybko Mały się ujawnił na USG Panu DR.
Także ja wiem swoje :-)
A jeśli będzie dłużej - to na zdrowie!

Ja wizyt miałam już baaardzo dużo - przez problemy z początku ciąży. Wtedy były nawet co tydzień lub dwa razy w tygodniu. Ale nie wpisywał ich do Karty.

My mamy wizytę jutro - Mąż już dziś wyjechał więc do soboty jesteśmy sami - ale staramy się być dzielni!
Wizyty miałam do tej pory co 3 tyg, a ta jutrzejsza jest po dwóch - zobaczymy jak będzie dalej.

dzień dobry!

Drogie Panie - czy Wy też miewacie teraz takie cudne sny? Ja od erotycznych po podróżnicze :) Aż żal się budzić! I wysypiam się doskonale :)

Mam dziś wizytę na 11, lekarz mnie ochrzani bo nie zrobiłam badań krwi i moczu :( PRzyczyna jest prozaiczna - budzę się rano GŁODNA jak wilk i MUSZĘ coś wrzucić na ruszt, bo inaczej mnie mdli potwornie. I jak ja mam w takich warunkach lecieć przez pół Trójmiasta do laba na pobranie? Puszczę pawia w połowie drogi :(

Miłego dnia wszystkim!

Mi sie nie śni już od ponad tyg... ale wcześniej miałam takie sny że wstyd było o nich opowiadać:-p ja dziś wstałam o 8 żeby jechać na pobranie krwi i siski do badania oddać, wrociłam o 8:30 i za jedzenie:-D a wizytę mam w poniedziełek pytałam się wieczorem sobie wyniki mogę sama wydrukować:-p

Kam 34 tydzień :) Super!

No nie mogę...znów czkawka...Mała czka min 2/3 razy dziennie...ciekawe czy po porodzie taż tak będzie?

mi rano i wieczorem mała czka:-D

Tylko ze ja ze skierowaniem kochana na cesarke... wiec termin juz stały:)

Co nie zmienia faktu ze woalalbym planowo 12.06 bo mi sie jeszcze jedna wyplata wliczy do zusu o wiele wyzsza niz to co mi da zus... no i macierzynski niby tylko tydzien roznicy ale wlasnie dla mnie to bedzie istotna data;pp

kurcze, szkoda że przez miednice nie możesz sn... Ja mimo że się wymordowałam to zadowolona byłam z tym że Ala ważyła 2700g:-p

Ja wróciłam od lekarza i zamiast, ze skierowaniem do neurologa to mam szpitala
new_sad.gif
przedwczoraj się tak broniłam, a dziś ciśnienie 160/110
new_sad.gif
ale pójdę dopiero około południa.

Nie martw się kochana, zobaczysz w szpitalu powinni opanować sytuacje;*
Mnie matka ściga i codziennie spr cisnienie:sorry:

A ja muszę jechać z mama do miasta.... M był u notariusza i kicha.... Chcieli od niego 5800zl ze zajmą się sprawa!!!!!!! Posrało ich chyba... Jadę u nas do notariusza.... zdziercy pierdzieleni.... Aż w szoku byłam..

Witam!
JA do tej pory miałam wizyty co 3-4 tygodnie, tylko na samym początku w międzyczasie chodziłam na samo usg sprawdzić, czy z fasolką wszytsko w porządku. Teraz pomiędzy kolejnymi wizytami mam niecałe 2 tyg.

O kurcze! 5 tonowe dziecko ;-):-D

Mnie też nie bolą ani biodra, ani pachwiny. Ale ogólnie w tyłku sporo przytyłam, więc mam nadzieję, że dam radę. Ale mi lekarz nigdy nic na ten temat nie mówił...

Ale Was ciągnie do tych szpitali! ;-)

Trudno - trzeba to trzeba. Zbadają Was dokładnie i za niedługo wrócisz :tak: Powodzenia!

hahaha- rozerwałoby mi nie tylko biodra i cipulindkę- hahahahahahah

Dzien doberek ;D

Dzień doberek
Kolejne majówki się rozpakowały.....czas przyspiesza.
Ja swoja wizyte mam dopiero 17 maja niewidzą potrzeby wczesniej i to jest 36 tydzień.
Co ciekawe jakiś uczony powiedział że pierworódka rodzi 20 tyg. po tym jak pierwszy raz poczuła ruchy dziecka....Mnie to nie pociesza jeśli w 16 tygodniu już czułam bo wypada że to w nastepną wizytę......urodzę.
U siostry sie sprawdziło w 20 tyg. poczuła i 40 urodziła. Nawet babcia przyszła mi mówi że 20 maja będzie po wszystkim ciekawe skąd ta pewność i na 21 kwietnia wybrała dzień Baby shower....no jedyna imprezka w ciąży Mnie czeka....
Nerka ma się lepiej ale boli i jeszcze mój maluszek zaparty na prawą strone i nogi w żebra wsadza........uroki ciąży.
Narzekałam ostanio że coś mało się rusza i tak od tamtej pory o każdej godzinie daje mi znaki.....więcej już niebęde sie stresować tymi ruchami.
Gratuluje udanych wizyt.
Dorota jaki duży twój maluszek:-)........mój 1758g a twój już ponad 2 kg a mamy dzień różnicy chyba..........to pewnie dobrze sie odżywia...:eek:
najważniejsze że dzieciaczki zdrowe.
Czyli jeszcze z 5tygodni pochodze bo ruchy w 17tygodni. :) hmm zobaczymy. ;D

dzień dobry!

Drogie Panie - czy Wy też miewacie teraz takie cudne sny? Ja od erotycznych po podróżnicze :) Aż żal się budzić! I wysypiam się doskonale :)

Mam dziś wizytę na 11, lekarz mnie ochrzani bo nie zrobiłam badań krwi i moczu :( PRzyczyna jest prozaiczna - budzę się rano GŁODNA jak wilk i MUSZĘ coś wrzucić na ruszt, bo inaczej mnie mdli potwornie. I jak ja mam w takich warunkach lecieć przez pół Trójmiasta do laba na pobranie? Puszczę pawia w połowie drogi :(

Miłego dnia wszystkim!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

new_sad.gif
new_sad.gif
Aga trzymam &&&&&&&&&&& i wracaj szybko do domku ale w dwupaku &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witam. Od rana trochę ogarnęłam mieszkanko, a teraz do pracy odezwę się później, oj jak mnie się nie chce.

Agaudpestka trzymam kciuki , moze faktycznie tylko leki i do domu. Pozdrawiam

Witam sie i ja.

Wlasnie w DDTV jest nasza ulubiona Reni i temat o wczesniakach. Oczywiście ma najwiecej do powiedzenia na ten temat i ciagle przerywa swojej wspołmowczyni. Jak ona mnie drazni.

new_sad.gif
new_sad.gif

Bądź dzielna!!! I staraj się nie denerwować bo to nie pomoże!

Dziewczyny napiszcie do Mamy Naszych Kwietniowych bo jakoś tak cicho! :shocked2:

Dzisiaj mam dzien pytajacy- czemu i dlaczego;p tak wiec i tu zadam glupie pewnie pytanie.
Pytanie przede wszystkim do mam ktore juz maja pociechy mysle.

Jak wyglada taki rozklad dnia dziecka- ja wiem ze u kazdego inaczej ale taki ramowy, szablon.

Powiedzmy ze wstaje sobie o 8 dziecko daje mu jesc... przewijam...i znowu klade spac?? jak sie obudzi dajmy na to 2 h pozniej znowu karmie przewijam... ide na spacer... po spacerze kolejne 2 h karmie przewijam i co.... znowu klade spac....badz czyms zajmuje dziecko?!?!potem znowu karmienie,kapanie, przewijanie, spanie i w nocy karmienie i spanie ?:D:D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry