reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

eeeeee kwiecień :)

Poza tym ja już prawie czuje że wychodze. Niech spróbuja mnie przetrzymać :) Uciekne oknem chyba (fajnie tylko za na 4 pietrze jestem :()

Na kolacje miałam dzis jajko. I 3 kromki chleba. Jakim cudem ja mam mieć dobry cukier skoro 3 x dziennie dostaje same węglowodany?????

reklama
Z tymi wodami to sie tak nie bójcie, ja w poprzedniej ciąży tez myślałam, że mi się wody sączą, a to była jakaś infekcja o która w ciąży nie trudno. Dlatego przy najbliższej wizycie warto to sprawdzić, ale nie wpadajcie w panikę!!!!

My po wizycie - dzis tylko u połoznej, cisnienie dobre, hemoglobina jak zwykle tez, mocz w porządku, tętno maluszka 158 uderzeń, czyli super - no nie ma się do czego przyczepić!! Good size, czyli wszystko w porządku - pytała tylko czy Alinka sie długa urodziła, bo stwierdziła, że dzidzia jest long... możliwe, ze nastepne małe po tatusiu dłłłługonogie bedzie.

gratki ;D

Dziekuje za wszystkie kciuki:))

My juz po!
Szyja twarda i zamknięta. Infekcji nie ma. na plusie niecale 8 kg. Vitaferr brać na podniesienie zelaza, ale tragedii nie ma.
I teraz pewnie Was zaskocze sama bylam w szoku...moj maluch ma ju 2448...czyli praktycznie 2.5 kg i zapadla decyzja ze 1 czerwca zglaszam sie do szpitala ze skierowankiem na porod... bo maluch bedzie raczej duzym dzieckiem a moja miednica od poczatku ciazy ani drgnela. Z dwojga złego powiedziala ze powinnam sie cieszyc tą wagą bo jakby coś teraz nie daj boze sie wydarzylo ze wyskoczy predzej, to nie bedzie z racji na wage dlugo lezal :)) Poza tym wszstkie pomiary na 2 tygodnie do przodu... od poczatku w sumie oscyluja w okolicach samego poczatku czerwca - pani dr az stwierdzila ze chyba oszukuje z data okresu ;pp i az sama zwatpilam:)

Katrina- gratuluje udanej wizytki!

&&&&&Kama i reszta wizytujacych kciuki dalej zaciskam namietnie!

gratuluje ;D no synek duży ;)

lena
to nie chodzi o obwod brzuszka jak napisala gkvip.
Reką polozna szuka mniej wiecej gdzie sie konczy macica i mierzy do samego dołu:tak: nie wiem jak to inaczej wytlumaczyć:no:
Ale to na pewno nie obwod tylko długość macicy?! i ile ma cm to mniej wiecej ten tydzien ciaży:tak:

Dzisiaj u mnie kolejny dzień lenistwa :zawstydzona/y:
Panowie śpią a ja oczywiscie przed laptopem.
Ale zaraz spadam, idę kuchnię sprzątac, nie ma tak łatwo.

W ogole zaczęłam dość mocno czuć ranę po cesarce:-(
nie swedzi już ale coś pobolewa, muszę to obserwować.

aaaa dziekuje za odpowiedz, ja nie mialam jeszcze nic takiego ;o
a co do rany to lepiej obserwować

Już po wizycie i:
Bez samolocika, bez usg ciśnienie 110/60 na wadze -1kg czy od poczatku przytyłam +11kg ;o położna się śmiała że w szpitalu słabo żywili :-D morfologia : hemoglobina-10,7 hematokryt-30,7 erytrocyty-3,34 <-nadal anemia wyniki ciut lepsze niż ostatnio ale bez rewelacji HBs-antygen ujemny mocz ok następna wizyta za dwa tygodnia-morfologia do powtorzenia gin powiedział, żeby dotrwać do 36tc czyli jeszcze 4tyg.
Jednak mam nadzieję, że wytrwam i dluzej bo aż do czerwca także pozostaje czekać

Mlodak u kogo robilas zakupy na allegro?

Jeśli chodzi o zakupy dla maluszka to rajrodzica-pl , polecała Sicilpol, a majty, podkłady i podpachy u FH-SARA-2010.

eeeeee kwiecień :)

Poza tym ja już prawie czuje że wychodze. Niech spróbuja mnie przetrzymać :) Uciekne oknem chyba (fajnie tylko za na 4 pietrze jestem :()

Na kolacje miałam dzis jajko. I 3 kromki chleba. Jakim cudem ja mam mieć dobry cukier skoro 3 x dziennie dostaje same węglowodany?????

Aż spojrzałam na zegarek jak przeczytałam "kolacja". Widzę, ze nie tylko w szpitalu w Żyrardowie dają ostatni posiłek o 16:00. Beznadzieja totalna. I gdzie tu ciężarna cukrzycowa ma zachować dietę?

Dorota, ale kolosik- super, zwąlszcza,ze Ci wywolają poród, gorzej jakbys miała takiego przenosić 2 tygodnie:) heheheheeh

Lena- ja tez chcę minus 1 kg!

AVO to pewnie tylko tak chwilowo bo 04.04 miałam +12kg a teraz +11kg zobaczymy za 2tygodnie pewnie przytyje tylko zastanawiam sie ile ;o bo ostatnio przez 4tygodnie miałam +4kg

hmm tylko, że mi nie wyskakują okienka, a cały pas po prawej stronie :wściekła/y: i mi się od tego posty kurczą

Też mi to dzisiaj wylazło i za każdym otworzeniem strony muszę to chować. Ale na pewno da się to schować na stałe bo tak wcześniej miałam, tyle że dziś mój ślubny coś grzebał w kompie to i cosik pozmieniał pewnie.

Też miałam tam zamawwiać bo sporo rzeczy ma ale przeczytałam komentarze o tym sprzedającym:/ że do wora wszystko wrzuca - smoczki, butelki itp bez żadnych pudełek/opakowań i jakoś odechciało mi sie u niego kupować:/

Ależ mnie głowa boli... :-(

Też to czytałam, ale jednak odsetek zadowolonych klientów jest większy i nie sugeruję się takimi tekstami. A zresztą kupowałam rzeczy raczej w paczkach, np. butelki czy smoczki, więc mi obojętnie w co to wsadzi. A poza tym i tak się wszystko wyparza przecież.

Ostatnia edycja:
reklama
ja chce do domuuuuuuuuuuuuu. Nuda mnie w tym szpitalu pokona. Albo odlezyny będe miała. Kurde. Poprasowałbym coś, zrobiła, wymysliła. A tu dupa. I jeszcze zgaga mnie meczy :(

wyłaź a co sobie będziesz załowała;-) dzwon do męża żeby Ci jakąś książkę przywiozł, jak się wciągniesz czas szybciej będzie leciał...
Ja też mam taka zgagę że już mam dość jak by mi kwas sam w zoladku siedzial...

rurrrka wychodz w kawałku i niech wody się już nie sączą... kurcze ale my się sypiemy....

ja ostatnio 2kg straciłam.... a teraz mi się wacha i jakoś nie mogę przytyć raz mam 79 raz 80kg... oby nie zaczeło spadać bo ja przez tą zgagę jeśc nic nie mogę....:-( wczoraj nawet po mięcie mnie mordowałaq taka że myślałam że umrę...

aaaaa kupiłam sobie camelkową skórę na urodziny:-D a mąż się śmiał że już mi nic nie musi kupować w takim układzie:-p małpa z niego niesamowita:-D

ja mam google chroma i nic mi nie wyskakuje, ale na innych stronach się zdarza co mnie wpienia akurat na bb nie wyskakuje mi nic, z tym że dziś zaczoł wariować i z bb mnie wywalało ciagle... czy ja za długo siedze i przegladarka chce mnie wziac na odwyk??:rofl2:

co do sprzedającego RajMalucha ja pieluchy tetrowe kupiłam u niego 3kwietnia... jeszcze ich nie mam....

Ostatnia edycja:
Do góry