reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

maćku masz rację ale ja juz przestraszona doświadczeniem wczesniejszego braku mleka:-( i mam przeczucie, ze moze byc podobnie znowu ale tak jak piszesz, wszystko przede mną:tak:

siula mi tez wypadaloby wstac i dom ogarnac ale nie chce mi sie:no:
No ale trzeba bo samo sie niestety nie zrobi.

Wczoraj mąz mnie zaskoczył i wyodkurzał cały dom plus podlogi na mokro:tak: dzisiaj ma jeszcze czyścic piekarnik jak wstanie przed pracą

reklama
Aham. Czyli to jest jakiś lepciejszy... Ja widziałam chyba takie zwykle. Czy one się nadają?

No taki jakiś lepsiejszy właśnie podobno jest (na materacach się nie znam zupełnie i też mam dylemat), ale tak się zastanawiam czy jakby kupić taki gryka-pianka-kokos i ten ochraniacz/prześcieradło 2 w 1 co linka przesyłałam to nie byłoby też dobrze? ;-) tak jakoś mi sie ten ochraniacz spodobał i on krzyczy do mnie "kup mnie, kup mnie!" :-D:rofl2:

Macku jezeli sie masz duzo jasniejsze swoje to dobra kosmetyczka pierw napewno zaleci na min. dzien przed henne rzesidel.Bynajmniej ja tak robilam ... poza tym klej jest zazwyczaj czarny a sztuczna rzese kladziesz praktycznie na linii rzes i naprawde nie widac:) Zaza Tobie juz nie odpisuje bo temat wyczerpaly dziewuszki odnosnie rzęs:))

ja to okres pourodzeniowy traktuje jak jakies wakacje....pomijam pieluchy i ogryzione suty czy zwisajace poslady....dla mnie to bedzie powrot do mojego ruchliwego JA. Teraz troche sie czuje jakbym nie byla soba...ciezka, spiaca, nie mogaca tego i owego...narzekajaca i zalatana. Tak nawiasem od 1ego czerwca nie bede chodzic do pracy. Wtedy tez chyba przygotuje juz wszystko na tip top

Aylin - wszystkiego najlepszego urodzinowego!!!!!!

Mi noc minęła całkiem, całkiem. Położyłam się równo o 22 i nawet nie wiem kiedy zasnęłam. Tylko raz wstałam siusiu, ale nie patrzyłam na zegarek i wtedy strasznie napiął mi się brzuch. Ale jak tylko wróciłam do łóżka i położyłam się na prawy boczek to przeszło.

AVO -
mam tak samo z brzuchem, kłuje po bokach na dole, a od wczoraj dziwnie boli na samej górze, jakby skóry było za mało i tak dziwnie ciągnie jak się prostuję.
I pioruńsko kiepsko mi się oddycha, muszę łapać krótkie szybkie oddechy, inczej już nie daję rady. Ewidentnie synuś urósł i się rozpycha, a więc i brzuch poszedł do góry. Na szczęście bez zgagi się obywa.

Ruda - u mnie zupełny brak siary. I wcale mi tego jakoś nie brak.

malinka - powodzenia na wizycie.

leydykiss - witaj i pisz tutaj często.

Mamina ja Cię podziwiam do 9 meisiaca włącznie prcować-AAAAAAAAAAAAA

A jakeiś spcefiki na porost rzęs wyrwanych, ktoś zna? Ja zeskrobuje sobie tusz palcami i wyrwałam chyba połowe rzęs, a miałam naprawde przepiekne- ale jestem skromna.....

To ma być badanie moczu i stwierdzenie co się w nim zawiera. Niestety bakterie, ktore złapiemy do pojemniczka w trakcie poboru siusiów, przeklamuje wynik. Dlatego ważne jest podmycie i środkowy strumien. Kazdy lekarz powinien o tym poinformować. co innego jak robimy wymaz z pochwy, wtedy się nie kąpiemy zeby wynik był miarodajny.

Czlowiek sie uczy cale zycie;-)

ja to okres pourodzeniowy traktuje jak jakies wakacje....pomijam pieluchy i ogryzione suty czy zwisajace poslady....dla mnie to bedzie powrot do mojego ruchliwego JA. Teraz troche sie czuje jakbym nie byla soba...ciezka, spiaca, nie mogaca tego i owego...narzekajaca i zalatana. Tak nawiasem od 1ego czerwca nie bede chodzic do pracy. Wtedy tez chyba przygotuje juz wszystko na tip top

Do czerwca pracujesz? O kurcze! Pięknie!:-D ja dopiero od 2 tyg na L4 ale mnie wykańczali psychicznie już :wściekła/y: nadgodziny itp :wściekła/y:

Tak się w to "matkowanie" wkręciłam że zapomniałam że ja mam auta szukać! Nie macie do sprzedania skody fabii przypadkiem?:-D

Tak się w to "matkowanie" wkręciłam że zapomniałam że ja mam auta szukać! Nie macie do sprzedania skody fabii przypadkiem?:-D
Ponoć dużo pali ;-)

No taki jakiś lepsiejszy właśnie podobno jest (na materacach się nie znam zupełnie i też mam dylemat), ale tak się zastanawiam czy jakby kupić taki gryka-pianka-kokos i ten ochraniacz/prześcieradło 2 w 1 co linka przesyłałam to nie byłoby też dobrze? ;-) tak jakoś mi sie ten ochraniacz spodobał i on krzyczy do mnie "kup mnie, kup mnie!" :-D:rofl2:
Ale Blond pisała, że pomimo tego, że miała ochraniacz/ceratkę na materacu to jak młody się zsikał to i tak poszło bokiem i zakwitł...:eek:

reklama
Macku ja nie mialam takiego czegos:no: ja mialam normalna ceratke na materac a pod przescieradlo, chyba z canpola, 90/120 czy jakos tak. ale nie polecam tych ceratek bo sie przesywaja pod spodem. potem mialam takie podklady jak bedziemy braly na lozko do szpitala to obkladalam nimi cale lozko i na to przescieradlo z gumka tez no ale tez bokami jakos szlo. a to to ciekawe jest, to sie przytnajmniej nie przesunie

Do góry