reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Dziwczyny ja do tej pory jakos nawet dobrze spałam. Ostatnio za to cos nie mogę.
I została podjęta decyzja - rogal. Ale który polecacie/macie?? Tj z jakim wypełnieniem? I jakiej firmy?

reklama
młodak i tak trzymać!!!Ja nie wiem,kto wymyślił teściowe?????Moja nawet przez telefon potrafi tak wkur...,że głowa mała:wściekła/y::wściekła/y:

buziak mnie też brzucho staje dęba ale to chyba rzeczywiście te skurcze kogoś tam,bo jak byłam w szpitalu i miałam monitoring to właśnie mi pokazywała pielęgniarka,że mi brzuch na baczność a tam się cusik zapisywało.

Zrobiłabym coś może???Kopnijcie mnie na rozruch!!!!!!!!!!!!!!

Piorę wczorajsze pranie;-)

hura!!!!!!!!!!!!!przełożyli mi usg-te niby w 30 tyg- na przyszły wtorek,bo lekarka wyjeżdża.A tak bym miała dopiero 3.04.a będę miała prezent przed urodzinowy:)

Ostatnia edycja:
A ja powem tak odnosnie tesciowej - nie mam nic przeciwko zeby pojechał do niej i jej cos naprawił.. Nawet jesli jest sam soba zajety a ona posi o cos "teraz". Moze dlatego ze nie jest upierdliwa pod tym wzgledem i nie naprzykrza sie. Czasem sama P mowie zeby jej cos naprawił.. wiem, ze sama chciałabym moc liczyc na swoich synow i zebym niekoniecznie rozpieprzałaa im przez to małzensytwa ;// Zreszta tesciowa tez nam pomaga. Ale jak mowie nie jest pierdliwa w tej kwestii absolutnie, gorzej z wtrącaniem ;/
Nie chce zeby P jej o wszystkim opowiadał a sama swojej mamie np mowie o czyms tam nie ;))

też powinnam się w końcu zabrać za jakieś pożyteczne zajęcie, ale mam straszliwego lenia :-D
dziś na obiad fasolka po bretońsku:happy2:

u mnie też dziś fasolka po bretońsku, ale najpierw rosołek:-D

Napisze tu, bo jestem slepa i nie mogę znaleźć gdzie :/ któraś z Was pytała o chuste czy nosidełko dla malucha, ja powiem, ze pilnowałam sporo razy właśnie maluszka i 1,5-2latla i np na placu zabaw chysta jak i nosidełko się świetnie sprawdzało, bo jak miałam starszemu pomóc się wspinać na drabinki itp to miałam ręce wolne, ale zawsze dzidzie przy sobie. I wtedy tez starsze miałam np w zwykłej spacerówce, a małego na sobie.
Chaotycznie to napisałam, ale mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi

Jeśli mogę się wtrącić, to odradzam noszenie maluszka w nosidełku, jeśli jeszcze sam nie siedzi/chodzi. Kręgosłup takiego maleństwa nie jest jeszcze wystarczająco wykształcony, żeby dźwigać swój ciężar ciała a tak właśnie to wygląda w przypadku nosidełek. Cały ciężar spoczywa na jego miednicy i bioderkach, bo nóżki swobodnie zwisają, do tego dochodzą nasze ruchy jak idziemy, co dodatkowo powoduje, że każdy nasz krok wywiera kompresję (nacisk) na kręgi, a między nimi nie ma jeszcze dobrze wykształconej substancji amortyzującej. Chusta jest lepszym rozwiązaniem pod warunkiem, że jest prawidłowo zakładana i im mniejsze dziecko tym częściej układamy dziecko pod kątem do podłoża.
Mam nadzieje, że nie pomyślicie, że się tu wymądrzam, ale wiem ile dzieci przychodzi do nas ze skoliozami i różnymi problemami w układzie ruchu i często po wywiadzie okazuje się, że dziecko noszone było w nosidełku, bądź też puszczane po domu w chodziku, kiedy samo nie zaczęło jeszcze chodzić.

aylin - ja polecam ten - Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl

Ostatnia edycja:
mlodak ciesze się że już ci trochę lepiej a taki poranny kopniaczek napawa dobrym humorem na cały dzień :tak:

lui - tez w cholere spac ne moge w nocy i leze i swinie licze ;)
Pierwsze słyszę że ktoś świnie liczy :-D uwielbiam takie teksty :tak:

Jeśli chodzi o spanie to się trochę ostatnio wycwaniłam. Należę do tych osób które jakby mogły to cały rok śpią na golasa bez żadnego przykrycia więc z mojej kołdry samoczynnie powstał rogal tyle że od pewnego czasu muszę zmieniać bok co jakiś czas bo bolą mnie biodra jak stale śpię na jednym. Męża teraz nie było tydzień prawie więc miałam z jednej i drugiej strony do kołdrowym rogalu i tylko się odwracałam a dziś mąż wraca i będzie mu trzeba kołdrę oddać a swoją znów w nocy przerzucać ale i tak bardzo się ciesze że mi D do domku wraca :tak:

A mi to nie tyle o miejsce chodzi do spania (chociaz coraz go mniej to fakt) tylko o to ze spac nie moge w cholere ;///

to co mowicie zebym brała sspargin na te stawianie sie brzucha???

reklama
Aylin ja macałam motherhood i cebuszke firmy CEBA i mnie osobiscie bardziej odpowiadalo wypelnienie w cebuszce i na nia sie zdecyduje.. pojade po nia po weekendzie:))

Do góry