reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Hej;)
A ja nadal mam lenia. Za mną kolejna ciężka noc i mimo pieknej pogody za oknem nadal nic mi się nie chce. Wczoraj byłam lekko zaniepokojona, że nie czuję za bardzo małego, więc jak mi w nocy dał popalić to aż spać się odechciało. Wręcz bolało. Ale wiecie jakoś kurde dalej nie mogę przyuważyć na brzuchu żadnych falowań.;)

Witam też nowe mamusie na forum;)

I nie wiem co jeszcze chciałam napisać. Napewno zjadłabym tej fasolki po bretońsku( mniaaaaaaaaaaaaaam) miałam dziś obiadu nie robić ale chyba zrobię rosołek. Zobaczę zresztą. Buzi Wam;*

reklama
Witajcie :)
Ja nie spie od 4:30, jestem ciekawa kiedy padne:baffled: co prawda obudzilam sie sama, ale potem ktosik sie tak pieknie rozbudzil, ze o dalszym spaniu nie bylo mowy.
Wiec wykapalam sie i polazlam na ryneczek :tak:
Co do kondycji, to jeszcze cos tam mi zostalo z niej, bo troche dzis przeszlam, do tego zaliczylam dosc schodow i nadal dycham ;-)

Pamka
- ja Cie jeszcze nie powitalam, witaj :tak:
Ja takze wlasnie ostatnio ogladalam plansze z narzadami wewnetrznymi ;-) wychodzi mi na to, ze wali mi w jajnik, glowkuje na pecherzu i czasem zapoda ze stopki w watrobe :baffled:
Najgorzej z tym pecherzem, bo skoro teraz duzo pijam, a staram sie pic 3litry wody mineralnej (taka specjalna dla ciezarowek, by mnie czasem nie przeczyszczala..) plus inne plyny- wiec jak mi maly usnie na pecherzu to na dobra sprawe moge sobie usiasc na desce sedesowej i z niej nie wstawac ;-)

katrina- dzieki za info o Asii, 32tydzien to juz nie wyglada tak przerazajaco, prawda?

asiia- kciukiiii :tak:

Co do pozycji, to ja tez staram sie na lewym boku, tak mi kazal lekarz, czasem przekrece sie, ale czujny maz od razu mnie traca :baffled: w konsekwencji spie naprawde kiepsko, bo ile mozna w jednej pozycji i byc ciagle tracanyn...

Aylin- niezle hihihih :-D ja juz stracilam nadzieje, ze bedzie z malym tak, jak kiedys sobie to wyobrazalam... po anielsku... bo niby po kim te anielskosc mialby odziedziczyc :dry: moj tato mowil, ze mi zyczy dziecka takie jakim ja bylam, a to w jeog ustach brzmi jak grozba....
Aylin, ja mam rogala Jane z wypelnieniem sztucznym z tych kulek, ale jakos nie moge go polecic, tzn jest super, ale te kuleczki chyba pod wyplywem moich gigantycznych ud chyba sie prasuja i rogal coraz to szczuplejszy jest :baffled:

Zaza- a ja dzis taboule, no wlasnie, zauwazylam, ze coraz mniej na forum o zarelku rozmawiamy :tak: coraz mniej zachcianek ehhh a tak milo zarlocznie bylo

agaundpestka- a jakiej firmy te nosidelka tesowalas? bo moj maz babybjorn sobie zazyczyl a ja snie wiem jaki model mu wybrac :dry:

Waris- hihih no moj teraz wlasnie sie cieszy, bowiem odkad nie krece sie z tym rogalem (wczesniej latalam z nim po calym lozku) to ma wiecej miejsca do spania, a do tego ma pozwolenie od lekarza, by w razie czego mnie tracic jak np sie wygne i spie na wznak (wycwanilam sie i nogi mi zostaja miedzy rogalem a tlow wedruje do spania na wznak...-ponoc...) wiec korzysta na calego :dry:
Ciesze sie, ze u ciebie wszystko ok, wzorowo :tak: tylko tak ma teraz byc!
Waris, a jakie masz te bole w pochwie? takie rwace, czy trwajace dluzej? bo ja jak sie poskarazylam pierwszy raz, to mnie zbadal, z drugim razem tylko spytal jak wygladaja i mowil, ze skoro trwaja 1sekunde to jest ok i mnei nie zbadal, wiec czuje sie niedobadana ;-)

ja mam takiego rogala nawet nie wiem jakiej firmy ale w kazdym badz razie z miekkim wypelnieniem, bo te z tymi twardymi granulkami bylo dla mnie za sztywne, no wiec przytulam sie do mojego weza juz od kilku miesiecy i wielka dooopa spac nie moge i tak

Witam sie popoludniowo.

Katrina dzieki za wiadomosci od Asi. Trzymamy kciuki za jej maluszki.

Pamka witaj na forum.

Ruda masz ode mnie kopala w dupala na rozped :-p Mnie tez by sie przydal, bo w szlafroku siedze i wygladam jak... no nie wygladam po prostu.

Niezapominajka ja widze falowania jak mi mlody porzadnie zasunie i to najczesciej z boku brzucha. Moze tam miesni nie mam ;)

Komu sie tam brzuchol stawia, warto skonsultowac z lekarzem - niech sprawdzi i rozwieje watpliwosci. Magnez pewnie nie zaszkodzi, a uwazalabym na suplementy wapnia. Jak pytalam swoja polozna ostatnio czy mam cos z wapniem brac, to powiedziala, ze moge, ale gdybym odczuwala skurcze, to mam odstawic.

zaza - fasolka już się moczy,będzie jutro:-)

ja też mam rogalika,choć nie wiem jaka to firma,z granulatem.A spać i tak nie mogę:angry:

buziak no właśnie ja bym może też do mojej teściowej nic nie miała,gdyby nie to,że ona musi wszystko wiedzieć i na wszystkim się zna najlepiej na świecie:szok:

która to pisała,że to niespanie nas przygotuje na bezsenne nocki z dzidzią?Jakie bezsenne?Nasze dzieciaki będą najgrzeczniejsze na świecie,będą zasypiać o 20 i budzić się i 7.Innej opcji nie przewiduję:-)Zaraz mnie buziak wyprostuje...

niespodzianka-dzięki,ale jakiś taki słaby,bo mnie nawet nie zerwało z fotela:-)no ja już co prawda zamoczyłam fasolkę,rozwiesiłam pranie,nastawiłam następne,byłam na zakupach.....chyba wystarczy na dziś;-)jakiś obiad chyba jeszcze muszę wykonceptować...proszę o sugestie!

I cholerka gdzie jest mój aparat?chciałam wstawić zdjęcie brzuchola ,ale ktoś mi sprzęta gdzieś zachomikował......

Ostatnia edycja:
Napisze tu, bo jestem slepa i nie mogę znaleźć gdzie :/ któraś z Was pytała o chuste czy nosidełko dla malucha, ja powiem, ze pilnowałam sporo razy właśnie maluszka i 1,5-2latla i np na placu zabaw chysta jak i nosidełko się świetnie sprawdzało, bo jak miałam starszemu pomóc się wspinać na drabinki itp to miałam ręce wolne, ale zawsze dzidzie przy sobie. I wtedy tez starsze miałam np w zwykłej spacerówce, a małego na sobie.
Chaotycznie to napisałam, ale mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi
To ja pytałam, na zakupowym. Dzięki, poczytam później, bo teraz lecę na rowerek z Kubą. Muszę mózg przewietrzyć, bo dostałam smutne wieści z domu. Jeśli komuś coś mówi słowo hazard, to wszystko jasne:-(

Kolejne miłe powitania- Dziekuję :-) Jesteście kochane!

Dużo piszecie o ruchach i trochę się zastanawiam...
Mój młody wierci się okrutnie ale bardziej przekłada się z boku na bok i rozpycha, kopie mnie rzadko... Czy to źle?

właśnie wróciłam z małżem i psami z wiosennego spacerku
słonko tak daje, że kurtki nieśliśmy w rękach, ptaszki ćwierkają, powietrze takie rześkie, że aż nabrałam w końcu chęci do roboty :-D
więc zabieram się teraz za fasolkę

a za niecałą godzinkę w końcu przywiozą nam szafę i komodę do sypialni, więc wieczorkiem jak D to skręci to będę układać ciuchy

Dziwczyny ja do tej pory jakos nawet dobrze spałam. Ostatnio za to cos nie mogę.
I została podjęta decyzja - rogal. Ale który polecacie/macie?? Tj z jakim wypełnieniem? I jakiej firmy?

ja mam takiego z granulatem i rzeczywiście na początku był bardzo twardy, ale teraz jest w sam raz
PODUSZKA dla kobiet w ciąży i do karmienia 3w1 (2195207634) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a do karmienia to mógłby się jeszcze zmiękczyć troszkę i tak pewnie się stanie
znajoma miała ten miękki i szybko przestał się nadawać do czegokolwiek, ale to zależy chyba kto co woli

Jeśli mogę się wtrącić, to odradzam noszenie maluszka w nosidełku, jeśli jeszcze sam nie siedzi/chodzi. Kręgosłup takiego maleństwa nie jest jeszcze wystarczająco wykształcony, żeby dźwigać swój ciężar ciała a tak właśnie to wygląda w przypadku nosidełek.

wiem wiem
ale są też takie nosidełka - kołyski do noszenia dzieciaczków w pozycji leżącej, bo ja poszukuję chusty/nosidełka na razie na ten okres
i chyba zdecyduję się na chustę - wydaje się być bezpieczniejsza dla dziecka

Aylinn ja mam dokładnie takiego jak któraś tu wkleiła link (zapomniałam która, sorki:sorry2:) z Motherhood Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl .
Oglądałam też te cebuszki o których pisała Xdorotka ale pani w sklepie mi odradziła je mówiąc że miała taką i że one zbijają się. Były też te z granulkami ale wydały mi się za twarde.
Muszę przyznać że był droższy od tych cebuszek o 30zł ale nie żałuję bo też jestem z niego zadowolona choć gabarytowo nie jest najmniejszy.

Sici zaobserwowałam ten ból podnosząc nogę do góry jak wchodziłam do wanny albo jak zakładałam skarpetkę a z czasem to pobolewało mnie jak cały dzień nic nie robiłam i cały dzień leżałam.To jest ból jakby mnie coś tam zakuło czasami z jednej, czasami z drugiej strony. Trwa to dosłownie sekundkę ale co chwilka powraca, tak jakby pulsuje, na pewno nie jest to ciągły ból.

reklama
buziak no właśnie ja bym może też do mojej teściowej nic nie miała,gdyby nie to,że ona musi wszystko wiedzieć i na wszystkim się zna najlepiej na świecie:szok:

która to pisała,że to niespanie nas przygotuje na bezsenne nocki z dzidzią?Jakie bezsenne?Nasze dzieciaki będą najgrzeczniejsze na świecie,będą zasypiać o 20 i budzić się i 7.Innej opcji nie przewiduję:-)Zaraz mnie buziak wyprostuje....

z ta tesciowa dokłdnie wiem o czym mowisz;))
a co do spania to tak tak:tak: bankowo bedzie jak mowisz:tak::tak:

Do góry