reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam nowe mamy :)

Katarina z tego co wiem to w pl szpitalach nie można mieć nożyczek, a na pewno obcinac dzieciom paznokci, bo mogą jakąś bakterie złapać czy coś w tym stylu.

Młoda aby Ci magnez pomógł!!
Ja nie wiem co się dzieje, ale tak mnie nogi bolą, ze prawie wyję jak leżę :/ ten miesiąc- tydzien jest dla mnie zdecydowanie najcięższy- czuje się cały czas jakaś taka do d...:nerd:

reklama
Dzięki, dzisiaj to już za późno na aptekę, u nas nie ma nocnych, ale jutro wyjślę K. niech kupi. Od przedwczoraj biorę Magnezin i Chela Mag B6 (od 2 tygodni), ale chyba na mnie nie działają.

W asparinie oprócz magnezu jest jeszcze potas.
A może za mało tego magnezu łykasz?

Witam nowe mamy :)

Katarina z tego co wiem to w pl szpitalach nie można mieć nożyczek, a na pewno obcinac dzieciom paznokci, bo mogą jakąś bakterie złapać czy coś w tym stylu.

Młoda aby Ci magnez pomógł!!
Ja nie wiem co się dzieje, ale tak mnie nogi bolą, ze prawie wyję jak leżę :/ ten miesiąc- tydzien jest dla mnie zdecydowanie najcięższy- czuje się cały czas jakaś taka do d...:nerd:

Też mam nadzieję, że pomoże i że nie dzieje się nic złego jednak. Coraz bardziej zdołowana jestem. Z dnia na dzień czuję się coraz gorzej, ciężej, ciągle cos mi doskwiera, stuka, puka, boli. Ciąża to ponoć cudowny stan, a ja mam wrażenie, że się psuję od środka :-:)-:)-(

Idę się kąpać i kładę się do wyra. Może po nocy się uspokoję choć trochę.....

maćku - najpierw brałam tylko Chela mag b6 jedną tabletkę i to mogło byc mało, dlatego ginka kazała mi dokupić jeszcze magnezin tabletki po 500mg i brać 2 razy dziennie. Tyle, że ja jeszcze żelazo muszę brać z uwagi na za niski poziom hemoglobiny, a on zmniejsza wchłanianie się magnezu, mimo że brałam go w odstępach czasowych min. dwu-godzinnych. Dzisiaj odstawiam żelazo.

Ostatnia edycja:
mlodak jak masz sie stresowac i snuc domysly to zadzwon jutro do gina i sie spytaj co robic.

ja mam jutro rano usg, ciekawe co zobacze.. mam nadzieje ze mlody sie juz uklada odpowiednio...

carla zazdroszcze tej malej, juz bym soie takie malenstwo poprzytulala :) a ty pewnie na dniach bedziesz miala wiecej okazji :)

Tommee T.

PYTANIE: Co sądzicie o odwiedzeniu przeze mnie dzidzi w szpitalu? Bo czytałam, że ciężarówki nie powinny do szpitali chadzać jak nie muszą ;)

wszedzie mozna cos złapac - co chwile chodzimy na badania do osrodkow zdrowia- tm jest tego wiecej ;///

carla ja cesarkę miałam w poniedziałek o 20 a w czwartek wyszliśmy już do domu :tak: A pierwszą dobę leżałam na sali pooperacyjnej a tam był zakaz odwiedzin.
Po cesarce dobrze się czułam i na 2 dzień sama zajmowałam się małym.
A widziałam jak dziewczyny na sali były fizycznie zmęczone a tu goście. Dlatego to nie dla mnie.
Ale może zapytaj szwagierkę jak się czuje? Czy potrzebuje pomocy czy można ją odwiedzić? Ja bym na teściowej zdaniu nie polegała :-p

blond a czy butelki tt pasują do laktatora avent?

co do odwiedzin to mi nie chodzi o zabobony ;-) tylko o samopoczucie rodzącej

z bl nie miałam nic przeciwko, teraznie chce odwiedzin:no:

Dziewczyny a mi się wydaje, że czas do terminu zleci tak szybko, że za chwilę będę rodziła;) Ja na chwilę obecną piorę, suszę , prasuje i układam ciuszki małego( lub małej bo już sama nie wiem). no i powoli zbieram się do pakowania torby.;) a poza tym mam mega ;lenia ale naprawde mega. Nocami nie moge spać, a rano jak wstane z łóżka to zaraz mogłabym sie kłaść z powrotem;)eh ide cos porobić i chyba jakies zakupki na obiad;)

A buziak pytałaś o to czy nogi takie twarde hehe ja mam juz 13 kg na plusie i cała jestem jakbym miałą pęknąć;)

a ja mam wrazenie ze mi czas juz zwolnił - coaz ciezej mi pod kazdym wzgledem to czas sie atrzymuje ;// dzieki ;)

ależ Wam fajnie - już spokojniejsze niż My listopadówki - tam wszystkie trzęsiemy gaciami:p Ja sama chyba skicham się do środy!
a Wy już torby prawie pakujecie:) na brzuchole Wasze napatrzec się nie mogę:)))))piękne!!!

buziaki dla wszystkich!

Ty tez niedługo bedziesz pakowac ;)))))

Piszecie ze wasze maluch zwalniaja tempo??? Moj ziubasek własnie zacząłł swirowac i skacze po mnie całe dnie - j nie wiem kiedy on spi... myslałam ze moze razem ze mna, alep mowi ze tez nie :szok:
Zaczynam ie bc tego dziecka heheh

Mamwyrzuty ze ostatnio wcale mnie ni ma ;/ jutro nadrobie troszke

ja chce avent:happy:

pappa

Hej,

co za fajny dzień, lezalam caly dzien, mąż posprzatal dom, zajal sie Mlodym, zyc nie umierać:-) juz sie o wiele lepiej czuje ale jutro tez siedze w domu jeszcze.

Ja tez mam avent:tak:
przy Kubie na samym początku mialam tt bo w zestawie razem z butelkami kupilam laktator ale pozniej przeszlam na butelki avent i bylam bardzo zadowolona:tak: smoczek mial od poczatku aventa a z butli ciagnal z tt:-D

buziak no wlasnie rzadko cos ostatnio bywasz;-)

Co do spacerów to ja tez mam zadyszkę:zawstydzona/y: męczę sie okropnie.
Czy przy sprzataniu czy na spacerze z Kubą, masakra po prostu:baffled:
Ostatnio wychodzilam po schodach z praniem do powieszenia a nie mam ich duza to jak stanelam przed suszarka to najpierw oddech musialam zlapac a pranie bylo lekkie bo specjalnie nie biore wszystkiego naraz:tak:

Dziewczynki dostałam właśnie wiadomość od Asii (mamy bliźniaków) i cytuję:

"Niestety nie wiem czemu ale nie mam internetu. Przekaz dziewczynom, ze dzisiaj mialam usg i niestety wyglada na to, ze beda nas trzymac do gora 32 tyg., na pewno nie dluzej. Mniejszy chlopczyk ma niestety nadal zle przeplywy. Maluszki po raz kolejny dostaly sterydy na plucka, jutro czeka nas druga dawka. Rano mamy tez kolejny scan.
Sciskamy Was mocno i prosze zaciskanie nadal kciukow."

Pozwoliłam sobie w imieniu wszystkich ją pozdrowić i ucałować.

Asiia kciuki!!!
Młodak ja też tak miałam, więc przy okazji wizyty u gina, wyspowiadałam się...a on mnie pyta czy to skurcze macicy...mówię nie wiem...przecież jeszcze nie rodziłam...boli mnie brzuch jak na @...i do tego robi się twardy! Zbadał, ale nic niepokojącego nie zauważył...jeszcze nie zdążyłam zeskoczyć z fotela i znów się zaczęło...więc zesztywniałam i mówię, że teraz to mam...i w ten oto sposób zafundowałam sobie kolejne badanie...i co...i okazało się, że to podobno normalne i nic groźnego, ale mag i nospa mają zostać mymi przyjaciółmi...
Mam nadzieję, że i u Ciebie podobnie :)

reklama
witajcie!
katrina
dzięki za info

asiia
oby do tego 32 tygodnia, moim zdaniem to już całkiem dobrze by było, powodzenia!

mlodak
mi osobiście wydaje się, że nie powinnaś się zbyt martwić, mi też wczoraj strasznie brzuch twardniał ale jak już pisałam wcześniej w 1 ciąży też tak miałam już od 20 tygodnia aż do końca ciąży czyli do 42 bo przenosiłam i mały nie chciał za nic wyjść, wtedy bardzo panikowałam, teraz mam wyluz, biorę dużo magnezu i jak już jest to bardzo nieprzyjemne to nospę i się kładę. Jeśli jednak się niepokoisz to skontaktuj się z lekarzem, choćby po to żeby się uspokoić

U mnie nadal nieciekawie, już tydzień Maks ma gorączkę, wczoraj kontaktowałam się z pediatrą, mówi, że to normalne ale mi coś tu śmierdzi, od poniedziałku bierze antybiotyk i żadnej praktycznie poprawy nie ma??? Mnie boli pół twarzy, teraz zastanawiam się czy to nie ząb, czekam aż się sytuacja rozwinie ale mam przez to stresy znowu. Biedny ten mój mały Nikoś, matka od początku ciąży nerwy i schizy ma.

Do góry