reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam z rana z gorzką herbatą...

Asiu
trzymaj się dzielnie,na pewno przetrzymasz jeszcze te 2 tyg albo i dłużej as za 2 tyg to mniejszy synuś będzie miał już ponad kg i będzie dobrze....

Nanulika
Tobie jeszcze raz gratuluję,betka pędzi na potęgę oby tak dalej.

sicilpol
z serduszkiem na pewno wszystko dobrze ,a wodami się nie martw,jeżeli ci się nie sączą to wystarczy dużo pić.

PaulinaMaria wielkość brzucha nie ma nic wspólnego z wodami płodowymi,ani nawet z wielkością dziecka.Moja ciotka jak rodziła 37 lat temu to pogotowie które wezwali nie chciało jej zabrać do szpitala bo twierdzili,że jaja sobie robi z nich a ona w jeansach i bluzce koszulowej.kuzyn się urodził 3700. Do tej pory często ciotka to wspomina,a kuzyn zawsze pyta czemu nie ma zdjęc z brzuchem i czy na pewno go urodziła. Taka rodzinna historia.

Ja też mam dziś wizytę o 15:20 ale wrócę późno bo jeszcze do mamy z życzeniami trzeba skoczyć dziś słynne imieniny Bożeny i Krystyny:)

reklama
PaulinaMaria- mi to powiedzial kardiolog, wiec poki co niewiele wiem, on to stwierdzil nie na podstawie obwodu brzucha (brzuchol mam duuuzi hihih) ale n a podstawie swojego badania, nie wiem jak to widzial.
Dam Ci znac jak dzis mierzy to gin, ale on jak sprawdzal wody w zeszlym miesiacu to przez usg brzuszne, nie mierzyl mi obwodu :tak:

Asiia- milego dnia i samych pozytywnych wiesci!!! :tak: dobrze, ze masz kontakt ze swiatem, my tu nie pozwolimy Ci sie ani zamartwiac, a rozumiemy chyba jak nikt inny :tak:- kazda z nas mniej lub wiecej trzesie kuprem ;-)

Violapop- pytala sie o te pieluszki...spozniona, ale powie Ci, ze ja kupowalam u niego te podwojne i co prawda malo sie znam, ale moja mama ocenila je jako tak solidne jak kiedys :tak: bo te dzisiejsze to takie cieniutkie sa, wiec polecam te podwojne :tak: niewiele drozsze, a grubsze
http://allegro.pl/grube-pieluchy-pieluszki-tetrowe-podwojnie-tkane-i2196159795.html

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. Byłam tu z wami na początku, ale sie nie udało. Teraz mam dobre wieści - znów jestem w ciazy !!!! :) trochę sie martwię bo na początku gdy nie wiedziałam miałam grupę i brałam rożne leki, ale musi być dobrze! Data 15 listopada, prawie na moje urodziny !

Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. Byłam tu z wami na początku, ale sie nie udało. Teraz mam dobre wieści - znów jestem w ciazy !!!! :) trochę sie martwię bo na początku gdy nie wiedziałam miałam grupę i brałam rożne leki, ale musi być dobrze! Data 15 listopada, prawie na moje urodziny !

Oczywiście że pamiętamy i cieszę się że się do nas odezwałaś!! Gratuluję Ci z całego serca :)

Asiia....

Trzymam mocno kciuki za silne dzieciaczki i za ciebie rzecz jasna!

Dziekuje ! ja za Ciebie tez Ciegle trzymam kciuki :tak: i za Waszego Dzidziusia rowniez!
nie zamartwiaj sie ,duzoo odpoczywaj ,a bedzie napewno wszystko dobrze :tak::tak:

Nadrobiłam wszystko, ale odniosę się tylko do asii - trzymaj się kochana, powiedz dzieciom, ze mają sie zrelaksować i spokojnie siedzieć w brzuszku jak najdłużej :tak: Pobyt w szpitalu jest o tyle męczący, ze z dzieckiem nie będziesz się mogła widzieć (u nas nie wpuszczają dzieci na oddział, nie wiem jak u Was) ale będziesz znacznie spokojniejsza słuchając serduszek dwa razy dziennie. KTG jest baaaardzo relaksujące, więc korzystaj z tego :-)

Nanulika super wieści!

Sicilpol wodami się nie zamartwiaj, syn się kręci więc wód ma wystarczająco dużo :-)

[FONT=&amp]Te Moje Dzieci jak sie urodzą to chyba na powitanie dostaną porządne lańsko :p hihi[/FONT]
[FONT=&amp]a jesli chodzi o wpuszczanie dzieci na oddzial,to nie ma tutaj z tym problemu.[/FONT]
[FONT=&amp]moglby siedziec ze mna codziennie od rana do wieczora, i by nic nie powiedzieli..tylko co to za przyjemnosc dla dziecka.[/FONT]
[FONT=&amp]niewiem co bym zrobila gdyby takiej mozliwosci nie bylo.. pewno bym sie zaplakala..[/FONT]
[FONT=&amp]chociaz z drugiej strony do domku tez daleko nie mam,takze zawsze moge powiedziec ze ide do kawiarni, wsiasc w taxi i w 5 minutek byc w domku,i to rozwiazanie tez jest pocieszajace:)[/FONT]

no i jakby co to teraz moze nawet byc i skype:tak: ,chociaz wiadomo ze co w domku przy dziecku ,to jednak w domku przy dziecku.

pamietamy :) Gratuluje z całego Serduszka i 3 mam kciuki za zdrowa i Szczesliwa ciaze, bez komplikacji rzecz jasna !!

Ostatnia edycja:
Witam,

Nie moge dospac jakos zbyt lekki sen przez chol***rnego psa. Zrywam sie po pare pazy w nocy:-(

Dzis ciezki dzien do pracy lece na poludnie do wieczora. Wczesniej jeszcze siostra na lekcje...

Dreddka gratuluje:-) apdejtuj jak sie rozwija :-)

Ide sie pocieszyc cieniutka latte - wczoraj wypilam pierwsza kawe w ciazy taka cieniutka latte z zalozeniem, ze to na pomoc przy przy przeczyszczeniu... Ale corcia nie szalala bardziej wiec chyba nie podnioslam jej cisnienia za bardzo:-)

Milego dnia:-)

Asiia łezki mi poleciały jak przeczytałam - z całego serca trzymam za Was kciuki! Musi być dobrze!

sicilpol dobrze, że dziś masz wizytę u gina - uspokoi Cię a przez to Dzidzia nie będzie odczuwać strachu Mamusi!

My dziś mamy nadzieję, na lepszy dzień. wczoraj pobolewał mnie brzuch - koło pępka i z boku - jakbym miała zbyt mało skóry do rozciągania :szok:
Za to wieczorem nie mogłam zasnąć gdyż męczyły mnie straszne duszności - wręcz brak tchu. Dopiero spanie na siedząco pomogło - czy jest się czym martwić? Miałyście tak może?

Dreddka gratulacje:-):-):-),proszę razem z nanuliką listopadóweczki:) Powodzenia i spokojnej ciąży:tak::tak:

BMR pewnie maluch uciska przeponę,niestety tak może się zdażać

A ostatnio o tobie myślałam, zastanawiając się co u ciebie :-) Super wieści!! Tak się cieszę że tobie i nanulice się udało :-D :-D:-D

reklama
Do góry