reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny, a jak jest z Waszym wzrokiem? Ja zauważyłam,zę mam oczy bardziej wrażliwe na światło, ciut gorzej widzę i czsem taki dziwny mam obraz.....

To jest napisane w moim kalendarzu ciąży przy 25 tygodniu:

"Z ciążą wiąże się wiele nieprzyjemnych skutków ubocznych. Jeden z nich to nadwrażliwość na światło, uczucie piasku pod powiekami i suchość oczu (zespół suchego oka)" - można zakraplać sztucznymi łzami.

Ja dokładnie tak mam i dodatkowo lekkie pogorszenie wzroku. Także kolejne uroki ciąży:nerd::-D

reklama
Dziewczyny, ja tez dzis spedzilam owocny dzionek :)
Wpierw pracka a wieczorem wypuscilam sie na zakupki.
nabylam 3pary butkow- dwie dla mnie i jedna dla siostry za ceny tak przystepne, ze az byloby grzechem nie brac :tak:;-)
No, przynajmniej ja sobie to tak tlumacze, bo maz sie na mnie spode lba patrzy ;-)
Niestety nic nie znalazlam ladnego na koturnie :dry: bede szukac dalej
Nie moga sobie juz nic na tylek kupic, bo wszystko ciasne, a z ciazowych tu nie ma nic, wiec ide w buty ;-)
Jutro Ikea i wyjazd do tesciowej- zostalam przekupiona ta ikea ;-)
W poniedzialek znow kardiolog, miejmy nadzieje, ze potwierdzi swoja wczesniejsza diagnoze no i ze Julcio ustawi sie nam odpowiednio do badania, a nie znow rzyc wystawi ;-)

Zauwazyluscie, ze mniej tu pisujemy?
Jak myslicie, to przed energie II trymestru, przez nadchodzaca wiosne, czy dlatego, ze nam sie powoli czas konczy i zaczynamy latac jak kot z pecherzem? :baffled:

U mnie także obserwuję suche oko i gorszy wzrok. Tyle, że ja powinnam w okularach chodzić, ale odkąd jestem na zwolnieniu to jakby o nich rzadko sobie przypominam.......

Co do wzroku to mi się bardzo pogorszył :/ ciężko mi dostrzec o której metro jedzie itp :-:)-(
Co do zatrzymywania wody w organizmie to pić jak najwięcej wody, ja 7lat brałam leki na zatrzymanie i może dziwne, ale woda wode wypłukuje.

Wy ty o strachu piszecie porodowym itp, a ja nawet jeszcze nie mam lekarza w polsce, a co dopiero szpital itp :/

Co do tego czasu na BB - to trochę racji, bo dziś u nas był ładny, słoneczny dzień, więc zrobiłam sobie dodatkowy spacerek po południu z Alinką.
Mąż w tym czasie troszkę się przespał, bo niestety pół nocki spędzi za kółkiem. Od nas na lotnisko jest 3,5 godz. drogi w jedną stronę, a córka przylatuje o 22.30.

Tiaaa...energia II trymestru - jeszcze żebym ja ją miała!!:-D:-D ostatnio więcej ciekawych propozycji w tv, więc może wszystkie siedzą z pilotem?? ;-) ja jutro startuję na tydzień do Poznania do mojej siorki, więc pewnie będę też rzadziej, ale postaram się chociaż czytać, bo nie wyobrażam sobie nadrabiania tygodniowego!!

Zdurniałam...mam podwyższony cukier! Nie spodziewałam się...niech mnie ktoś oświeci...moje wyniki:
glukoza na czczo - 74
po godzinie - 120
po 2 godzinach 138

Czy to bardzo źle?
Norma jest do 140 po 2 h. Ja miałam 146 i mam powtórke badania zrobić. Aż sie boje.

A od wczoraj energia 2 trymestru mnie trzyma.
Dzis w pracy wyrobilam normae zaległosci 2 dniowych. Po pracy poleciałam na zakupy spozywcze na jutrzejsza parapetówke. Nastepnie dom, szybki obiad, zawiozłam męża na mecz, zrobiłam kolejne zakupy (rzeczy których w poprzednim sklepie brakowało) wróciłam do domu, i stwierdziałm ze nuda. Więc mammma mia w tv i prasowanie godzinne. Fajnie sie tańczy przy żelazku :)
Poskładalam pranie z wczoraj i dalej nuda :)

AAAA i dostałam zamówienie z allegro. Kupilam 3 cudne rampersiki i sprzedawca oprócz wspomnianego gratisu w postaci czapeczki dorzucił mi jeszcze tunike i skarpeteczki. Cudne te rzeczy.

Młodak - jakie jedzienie zamawiasz dla kocich potworów??? MOja to kotka anorektyczka, jak jej nie lezy jedzenie to nie bedzie nic jadla. I tak czasem tydzien może.

Dziewczyny ja się tylko przywitam, nadrabiac bede pewnie jutro:zawstydzona/y:
dzisiaj cały dzien coś robilam, obkupilam też Małego:-D

jedyne co doczytalam to wiadomość od nanuliki, gratulacje!!

reklama
sicil - tak, to juz dzisiaj, nie widziałam jej ponad rok, byłam ostatnio w Polsce na przełomie stycznia i lutego ubiegłego roku

Do góry