reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

witajcie

Boss poleciał... a ja miałam sobie odpoczywać i co robię????
Pojechałam z mężem do domu mojego szefa i zaczęliśmy sprzątać po przeprowadzce. Pomału, spokojnie, po trochę. Rzeczy z kuchni juz rozpakowaliśmy, jutro c.d.

Na wizycie (dziś załapałam się do położnej), tylko zmierzyła mi ciśnienie i posłuchała serduszka dzidzi. Wsio OK. Następna wizyta za 2 tyg., potem za 2 tyg. USG, a następnie wizyty co tydzień.

reklama
Ja tez padam. Jak sobie czytam wieczorami, ze np. Ktoras z Was spala do 10 to mnie zazdrosc bierze ;)
tez bym tak chciala :)
tzn wieczorami sobie przyrzekam, ze nastepnego dnia sobie pospie, a potem od 5:30 spac nie moge i z niego wyskakuje ehhhh
ide sie polozyc :)

ja też meczyk oglądam, nawet w pełnej gotowości tzn. z Karmi, prażonym słonecznikiem i pomidorowymi chrupkami :rofl2:

podpisuje sie pod tym dwiema rekami i nogami :tak::tak:
do nich kazde buty pasuja i sa mega wygodne!!!

przykro mi, niedługo sie ułozy!!!

Tak dzis myslałam ile razy jeszcze spotkam sie z moim ginem. Na nastepnej wizycie bedzie 30tyg, potem 34.... no i potem jak to jest w pojedynczych ciazach tez co 2tyg????

Ja mam wizyty co 3 tyg na razie: czyli 20 marca, 11 kwietnia i potem dopiero 9 maj bo weekend majowy wkracza i mojego gina nie ma. A poźniej juz co 2 tyg mam miec.

Josie, ale mi smaka narobilas..... :-p:-p:-p:-p:-p chyba skocze do miasta do sklepu po jakies ciacha, bo na cos mam chetke tylko jeszcze nie wiem na co....
U mnie w szpitalu tez nie robia znieczulenia do porodu sn wiec i ja tez tak chyba zrobie ze na porodowke jakas setunie wezme

Jat to nie robia?? Na pewno?? U nas w ramach akcji rodzic po ludzku każdej cieżarowce na życzenie w 1 etapie podaja gaz rozweselający a jeżeli nie działa to podobno znieczulenie zewnątrzoponowe ma od kwietnia ruszyc. Wszystko na NFZ.
Opłata 10 zł jest jedynie za kubraczek dla towarzyszacego wspołmałzonka

Z niespodzianek - okazalo się iz nadplacilismy przez poł rokuza czynsz i mam kase do zagospodarownia :)

Sicil - ale jak swpisz od 8 to sie nie dziw ze wstajesz o 5 :) ile mozna spać ? Ja chodze kolo 11-12 i wstaje o 6,30. Ale jeszcze tylko do swiąt :)

Buziak no ja też należę do tego rodzaju gośc, którzy wspólnie z zespołem rozbawiają gości;)I tak sie tylko zastatnawiam jak ja rozbawię towarzystwo 9 czerwca;)

Sicilpol no akurat z tym przelicznikiem to masz rację;)

Eh to jest niesprawiedliwe wszystko, tak czasem czytam jak mówicie, że byłyście na zakupach czy coś i wiecie kurcze zazdroszczę wam.. tak bym chciala móc iść i kupić sobie cokolwiek, ot tak dla przyjemności..a ja nawet nie mogę iść i kupić tego co potrzebuję..nawet szamponu..gdzie tu mowa o jakis specyfikach na rozstepy..nie wiem jak to będzie. Za tydz mam lekarza, muszę zrobić badania platne i zaplacic za wizytę, a w portfelu do piętnastego mam 150 zł. Wizyta 100. badania 60..czyli do piętnastego głodówka.. straszne, straszne, straszne....................................................

Trzymam mocno kciuki, żeby sytuacja finansowa uległa poprawie. Wiem jakie to przykre wszystkiego sobie odmawiać. Aż mi głupio jak pomyslę, że zdarza mi się narzekac na brak kasy, a tak na prawdę mamy bardzo dobrą sytuację finansową (niezłe pace, własne mieszkanie). Ale człowiekowi zawsze mało....i zapomina ilu osobom jest trudno.

Josie, ale mi smaka narobilas..... :-p:-p:-p:-p:-p chyba skocze do miasta do sklepu po jakies ciacha, bo na cos mam chetke tylko jeszcze nie wiem na co....
U mnie w szpitalu tez nie robia znieczulenia do porodu sn wiec i ja tez tak chyba zrobie ze na porodowke jakas setunie wezme

ja tam wole nie ryzykowac:no: walne w domu, w szpitalu jeszcze mi zabiora!!! :-D:-D

Jat to nie robia?? Na pewno?? U nas w ramach akcji rodzic po ludzku każdej cieżarowce na życzenie w 1 etapie podaja gaz rozweselający a jeżeli nie działa to podobno znieczulenie zewnątrzoponowe ma od kwietnia ruszyc. Wszystko na NFZ.
Opłata 10 zł jest jedynie za kubraczek dla towarzyszacego wspołmałzonka

nasz szpital tez ponoc bierze w tym udział i nie ma znieczulenia:no: spytałam tylko czy prywatnie jakby co, ale z 2strony to łapowki zwykłe sa:confused2:
musze poczytac o tym rodzic po ludzku!!!

Ja dzis tez wstałam po 3 i spac nie mogłam. Nie wiem o kt odpadłam bo od 5podobniez nie spał P;-)

Ostatnia edycja:
mlodak - ale Ci zazdroszczę tej energii. Ja cały czas na nią czekam odkąd minęły te najgorsze dolegliwości i lipa. Niby mam więcej siły, ale nie tyle, żeby w ciągu jednego dnia zrobić tyle ile Ty! może to też wynika z tego, że bardzo się rozleniwiłam i ciężko teraz się rozkręcić. Nie ma to jak rano mieć motywację do wstania, to potem inaczej wygląda dzień, a tak, to dziś od 5.30 dosypiałam do 10.00 i wstałam bardziej zmęczona niż jakbym nocy nie przespała. Ja zaczęłam ogarniać kurze w mieszkaniu i robię to na raty, bo szybko mi się odechciewa...wwrrr...nie lubię się za to!! Mojej małej chyba się udzielił mój stan, bo dziś też jakaś mniej aktywna.

Żeby nie było że mam tak codizennie - to dopiero mój drugi "tak udany" dzień w ciąży. Reszta to leń na całego, aż sama się na siebie wkurzam, że mi się nic nie chce lub że nie mogę czegoś tam zrobić bo albo brzuch twardnieje, albo nawalają plecy, albo ciągną więzadła......

W szpitalu w Żyrardowie dopiero od lutego zaczęli podobno stosować znieczulenie. Do tej pory też nie było. No i oczywiście trzeba wybulić 500zł.

Żeby nie było że mam tak codizennie - to dopiero mój drugi "tak udany" dzień w ciąży. Reszta to leń na całego, aż sama się na siebie wkurzam, że mi się nic nie chce lub że nie mogę czegoś tam zrobić bo albo brzuch twardnieje, albo nawalają plecy, albo ciągną więzadła......

W szpitalu w Żyrardowie dopiero od lutego zaczęli podobno stosować znieczulenie. Do tej pory też nie było. No i oczywiście trzeba wybulić 500zł.

za 500zł to i ja bede miała ;)))

Wkurza mnie to strasznie - bo kurna medycyna idzie do przodu, co miesiąc zabierają człowiekowi 1/3 jego pensji na ubezpieczenie, a jak przychodzi co do czego to i tak trzeba płacić.

reklama
Nic mi nie mówicie o tych NFZ i lekach bo się wk....am. Ja nadal biorę Clexanę i niestety nadal od 1 marca nic się nie zmienia w tej kwestii. Nadal pozostaje nierefundowana w moim przypadku. Kombinowałam jak to obejść ale jest trudno. Żaden lekarz nie chce wziąść na siebie odpowiedzialności za wystawienie nieuzasadnionej recepty oby nie mieć przykrości. Zamienników tego leku też nie ma i tak nie mając wyboru po jutrzejszej wypłacie zaniosę w zębach do apteki 360zł za 30szt. - wystarczy na miesiąc. Dla porównania do tej pory płaciłam 36zł za 30szt.

Do góry