reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

mamina -Ja tez zamierzam karmic piersia ale kto wie jak to bedzie czy bedzie wystarcvzajaco mleka i na jak dlugo straczy? to nie wiem. Ja kupilam uzywanie drogie nie bylo a moze sie przydac. Pozniej i tak bedzie trzeba karmic jakimis kaszkami czy innym mlekiem wiec chyba to sie przyda? to moja pierwsza ciaza wiec nie do konca wiem co powinnam miec a czego nie.

reklama
Cześć dziewczyny przeprasza z góry że nie piszę ale zmiana czasowa daje mi w kość niezle...:-(....twardo walcze z niespaniem w dzień aby noc przespać .Wczoraj pojechalismy odwiedzic znajomych mojego którym urodziło się małe dziecko .
i pierwszy raz widziałam go tak z małym dzieciątkiem na rękach..a jego ręce to nie rączki są duże..;-);-).:szok: i spytałam jak się czuje a on że to niesamowite........potem pojechaliśmy nad wodospad gdzie spotkałam inne ciężarówki wiec troszkę miałam z kim pogadać .....słońce troszke Mnie ZŁAPAŁO a używałam 30!!
Tak więc weekend upłynął miło i już mam zapowiedzany Baby Shower ...niewiem czy to dobrze napisałam a czy wy planujecie coś takiego? PozDrawiam MIŁEJ NOCY

Wracam do żywych. Już przeszedł ból totalnie. Zaaplikowano mi tylko no-spę w zastrzyku i dano 2 czopki paracetamolu 500. Miałam sama zdecydować czy wezmę. Stwierdziłam, że poczekam, może przejdzie po no-spie. I dobrze zrobiłam. Owszem jeszcze troszkę się pomęczyłam, ale potem zaczęłam sobie sama masować plecy, poprosiłam też K. o to i ból całkowicie przeszedł. Jeśli więc nie uda mi się dość szybko załatwić tej fizjoterapii to idę na amsaże. Chyba można w ciąży?????

Wrzuciłam przepis na babkę z białek na wątek kucharski. Oryginalna jej nazwa to babka Teściowej, ale proszę o niezrażanie się bo naprawdę warto spróbować ją zrobić, a tym bardziej, że nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych. W szczególności jak się ją potem poleje polewą czekoladową własnej roboty, taką co nie zastyga do końca tylko się aż ciągnie na cieście.. .mmmmmm...... no miodzio po prostu.

Sicilpol a te Twoje przepisy z makaronem to powalają. Kocham makaron, teraz jadam tylko z mąki razowej lub orkiszowej i sądzę, że w Twoich przepisach będą super.

A chałeczkę zrobię jak mi się ciasta z urodzin męża skończą. Dzisiaj po tych bólach i zjedzeniu podwieczorku zjadłam sobie serniczek Izaura oczywiście własnej roboty i po godzinie cukier 103!!!! Szok normalnie. Po obiedzie, dość solidnym (ziemniaczki, pierśc kurczaka w sosie musztardowym i surówka z czerwonej kapusty) wynik był 84.
Bardzo współczuję. Kręgosłup to jeden z najgorszych bóli dla mnie(prócz zęba). Ja po karmieniu miałam mega problem. Nie wiedziałam już jak sobie radzić z kręgosłupem. raz weszłam do Saturna, tam stoi zawsze kilak takich foteli z masażerami. I co byłam w arkadii to wolałam zamiast po sklepach to godzinę posiedzieć na tych fotelach. Juz byłam na 100 pewna, że jeden kupię, przymierzałam się do tego z pół roku, bo cholerstwo drogie. Ale ból minął. Jakby wrócił, to mam zapisany model który wybrałam i kupuję. W te wakacje nie wiem co się stało, ale pewnego ranka obudziłam sie z takim bólem, ze wstać z łóżka nie mogłam i trwało to kilak dni, nie mogłam tchu złapać, normalnie wyłam z bólu. Nie wiem co to było, wg prześwietleń nic tam nie ma. Ale zrozumieć taki ból może tylko ktoś kto ma podobnie. Więc dziewczyny dbajcie o kręgosłupy, szczególnie po porodzie, gdy ciągle są okazje, by nadwyrężyć te kości.

Delwer- moj sposob na warzywka zapiekane, tak moze nie do konca light, ale zdecydowanie wchodzi kazde warzywko lepiej ;)
Kroje wszystkie warzywa jakie mam (ziemniaki, cebulka, pomidor, cukinia, dynia, pieczarki, marchewka, brukselka, brokul, cykoria, fasolka, oberzyna, papryka, por- cokolwiek)
Osobne robie cos takiego: tarta bulka zmieszana z odrobina czosnku startego, plus pietruszka- do tego dodaje troszke oliwy, by nie bylo troche suche, ale nadal sypkie- plus sol i pieprz (opcjonalnie plus parmezan, ale niekoniecznie)
Ta mikstura posypuje warzywka- taka nie za duza warstwe- tak jak sie normalnie posypuje warzywka bulka.
To wrzucam do piekarnika i czekam az sie ladnie wszystko spiecze.
Takie warzywka nawet moj od czasu do czasu wcina :tak:

Aaa i tak mieszanka jest tez super farszem do kazdego warzywka- tylko trzeba wtedy dodac wiecej oliwy, by sie ladniej formowalo zamiast sypac :tak:

Ja sobie tej sypkiej wersji zawsze robie wiecej, wrzucam do woreczka i mroze- by potem za kazdym razem sie nie bawic w krojenie :)

Ja uwielbiam kuchcic :tak:
Ja lubię gotować, ale nie lubię tego samego, czyli jak robię coś, to za każdym razem na inny sposób, nudzi mi się czy co? Ale ja nie jestem z tych co same z głowy potrafią coś stworzyć, więc posługuję się głównie netem. Jak już coś się super sprawdzi, to wrzucam sobie do kompa:)

W końcu Was nadrobiłam, weekend z przyjaciółką super, wczoraj moi znajomi robili imprezkę i poszłyśmy :D pół noc karaoke przy gitarze, potem graliśmy w tabu- było super, ale dużo nie brakowało abym się rozpłakała jak sobie pomyśle, ze ich wszystkich niedługo zostawiam:( wróciłam o 4ej rano, a dziś ledwo żyję, już nie dla mnie takie pory.
Jeszcze 3dni i połówkowe:)

Kamila super, ze trafiłaś na mądrego doktorka :)
Przykro mi z powodu kota :(
I dalej mam skleroze, :(

witajcie wieczorową porą

Mamina - zawsze jak będzie potrzeba to możesz choćby męża wysłać do apteki po butelkę i mleko, a jeśli chcesz karmić naturalnie, to nie zrażając się przystawiać i karmić maluszka.
Ja nie będę karmiła naturalnie, więc musiałam nabyć cały sprzęcior.

Witam,

mlodak super, że bol przeszedł:tak:
a co do placzu i dola wiem coś o tym, często mam to ostatnio:-:)zawstydzona/y:

mamina ja przy Kubie zamierzalam karmić tylko piersią ale mialam jedna butelke, akurat byla w komplecie z laktatorem i się przydała:tak: ja polecaam na wszelki wypadek:tak:

jeju ale sie czuję, grubas ze mnie:zawstydzona/y:
taka przybita ostatnio chodzę, że szkoda gadać.

witam
dzisiaj corka przyleciala do naszego lozka i kazala sie przykryc i wlaczyc bajke, tate wyslala robic mleko....wszystko ok ale czemu wstala przed 6
sicilpol dzieki za przepis pewnie wykorzystam
mamina ja mysle czy butelko czy piersia to lepiej miec te wszystkie bajery bo zawsze moga sie przydac. Mozze trzeba bedzie dziecko dokarmiac.....ja na przyklad kupie jeszcze mleko takie dla noworodkow bo jak dziecko bedzie sie budzic co 15 minut to znaczy ze jest glodne i trzeba je dokarmic....w szpitalu tez dokarmiaja dlatego dzieci sa tam spokojniejsze

reklama
Witam

Ja ciągle smutna ale jakoś żyję. Wczoraj,żeby zabić myśli 5 razy przekładałam ciuszki Antka i część już poprałam,a jutro zaczne prasować i popiorę resztę.
Ja kupię jedną większą i jedną mniejszą butelkę bo to zawsze się przyda ale żadnych podgrzewaczy i stylizatorów nie kupuję,wystarczy wrzątek:)

Do góry