reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Dobry Wieczór,

Młodak - ogromnie współczuję:(problemy z oddechem są okropne:(

Wy widze o jedzeniu:)My dzisiaj bylismy we włoskiej knajpie- ja zjadłam pene z sosem pomidorowym i szpinakiem i oczywiscie parmezanem:)
do tego cały dzień podjadam orzeszki ziemne, ale bez soli, kupione w lupinach, no i po śniadaniu zjadlam prawie całe 400 ml opakowanie lodów czekoladowych Carte DOr- pycha...Będę się bała jutro wejść na wagę:(

no i powiem Wam,ze coraz mi ciężej...rwa kulszowa się zaczyna odzywać... no i serducho mi dokucza od apru dni- liczę ,ze to przez zmiany pogody...........zbliża sie okres ciązy, którego delikatnie mówiac nie lubię:(

Ostatnia edycja:
reklama
Wracam do żywych. Już przeszedł ból totalnie. Zaaplikowano mi tylko no-spę w zastrzyku i dano 2 czopki paracetamolu 500. Miałam sama zdecydować czy wezmę. Stwierdziłam, że poczekam, może przejdzie po no-spie. I dobrze zrobiłam. Owszem jeszcze troszkę się pomęczyłam, ale potem zaczęłam sobie sama masować plecy, poprosiłam też K. o to i ból całkowicie przeszedł. Jeśli więc nie uda mi się dość szybko załatwić tej fizjoterapii to idę na amsaże. Chyba można w ciąży?????

Wrzuciłam przepis na babkę z białek na wątek kucharski. Oryginalna jej nazwa to babka Teściowej, ale proszę o niezrażanie się bo naprawdę warto spróbować ją zrobić, a tym bardziej, że nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych. W szczególności jak się ją potem poleje polewą czekoladową własnej roboty, taką co nie zastyga do końca tylko się aż ciągnie na cieście.. .mmmmmm...... no miodzio po prostu.

Sicilpol a te Twoje przepisy z makaronem to powalają. Kocham makaron, teraz jadam tylko z mąki razowej lub orkiszowej i sądzę, że w Twoich przepisach będą super.

A chałeczkę zrobię jak mi się ciasta z urodzin męża skończą. Dzisiaj po tych bólach i zjedzeniu podwieczorku zjadłam sobie serniczek Izaura oczywiście własnej roboty i po godzinie cukier 103!!!! Szok normalnie. Po obiedzie, dość solidnym (ziemniaczki, pierśc kurczaka w sosie musztardowym i surówka z czerwonej kapusty) wynik był 84.

Ostatnia edycja:
Delwer- moj sposob na warzywka zapiekane, tak moze nie do konca light, ale zdecydowanie wchodzi kazde warzywko lepiej ;)
Kroje wszystkie warzywa jakie mam (ziemniaki, cebulka, pomidor, cukinia, dynia, pieczarki, marchewka, brukselka, brokul, cykoria, fasolka, oberzyna, papryka, por- cokolwiek)
Osobne robie cos takiego: tarta bulka zmieszana z odrobina czosnku startego, plus pietruszka- do tego dodaje troszke oliwy, by nie bylo troche suche, ale nadal sypkie- plus sol i pieprz (opcjonalnie plus parmezan, ale niekoniecznie)
Ta mikstura posypuje warzywka- taka nie za duza warstwe- tak jak sie normalnie posypuje warzywka bulka.
To wrzucam do piekarnika i czekam az sie ladnie wszystko spiecze.
Takie warzywka nawet moj od czasu do czasu wcina :tak:

Aaa i tak mieszanka jest tez super farszem do kazdego warzywka- tylko trzeba wtedy dodac wiecej oliwy, by sie ladniej formowalo zamiast sypac :tak:

Ja sobie tej sypkiej wersji zawsze robie wiecej, wrzucam do woreczka i mroze- by potem za kazdym razem sie nie bawic w krojenie :)

Ja uwielbiam kuchcic :tak:

Ostatnia edycja:
Mlodak wspolczuje, kurcze mnie zaczyna pobolewac troche, ale nie wyobrazam sobie takiego bolu :no: A to sie moze poglebic???

Witam wieczorowa pora :-)

Sicilpol- przepisy bomba!!! uwielbiam gotowac i probowac nowych przepisow nie mialam pomyslow na jutrzejrzy obiadek ale teraz mysle ze cos sie znajdzie :-)
Mlodak - wspolczuje bolu to nic przyjemnego a plecy jak dla mnie to jeden z najgorszych boli :crazy: u mnie tez czesto wystepuja nawet teraz ale nie az w takim stopiu jak u Ciebie - biedulka :-(
AVO- rwa kulszowa ehhhh wiem cos o tym.... wspolczuje

Moja mala tez sie rusza zwlaszcza wieczorami jak juz ide spac a z rana po sniadanku:-)

A mi niedziela dosc szybko minela, bylismy dzis na baby market i kupilismy waniennke, podgrzewacz do butelek i wypazacz butelek wiec mozna zakupy zaliczyc do udanych :tak::-). A teraz moje kochanie sklada lozeczko :-) oooo wlasnie mnie wola pewnie zeby mu pomoc ehhh Ci mezczyzni bez kobiet ani rusz :-D lece....

reklama
tak spytam, jak ja np zamierzam karmic piersia to tez powinnam byc gotowa i miec zestaw butelek i podgrzewacz i wyparzacz?
mnie mama wychowala na jednej butelce bez tego wszystkiego wiec tak mysle ze nie musze tego miec ale juz sama nie wiem

Do góry