reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Paulina ja i tak Ci zazdroszczę tych upałów.Ma dłuższą metę też są uciążliwe ale ja bym dala dużo żeby już przestał padać śnieg i żeby się zrobiło cieplej.A tu doopa-ciągle pada,wieje i mróz nie odpuszcza.

Ja też przeciekam,ale tak umiarkowanie,najgorzej w nocy jak sobie cyculka przygniotę,a tak to tylko czasem.

reklama
Dzień dobry wszystkim :-)
My od godziny nie śpimy bo nasza mała księżniczka urządziła sobie bal i tańcuje mi po brzuchu ;-)

:-D:-D:-D:-D
Najwyraźniej ja już nawet filmy na allegro oglądam:-D to jest uzależnienie:rofl2:
Na you tube oczywiście:)
:-D tak myślałam ale wolałam się upewnic czy może nie wiem o jakiejś funkcji allegro ;-)

M
No nic wracam do mojej sterty prasowania, jutro przyjeżdża kumpela na weekend więc trzeba mieszkanie jakoś doprowadzić.
w takim razie prasowanie zostaw kumpeli ;-)

Dzien dobry
Gratuluje wam poznania płci i szybkiego pisania na klawiaturze nie nadążam ........:-)
Witam rowniez nowe cięzarówki......
Od przylotu spałam aż 10h...rekord..........łóżko twarde gorąco nawet z wiatrakiem 4.30 juz spiewaja papugi...i tłuką się koty u sąsiadów zyc nieumierać.....
:angry:

Moje piersi bolą ...a po 15 minutach od wypicia wody po prostu tryskają jak wodospad na przezroczysto......w nocy bez wkladek juz niedam rady ciężko się przyzwyczaić ale bedzie na przyszłość......:baffled:
Papugi za oknem ale to fajnie brzmi, choć pewnie same papugi już takie przyjemne w słuchaniu nie są

KamilaLublin miałam pytać o której masz usg ale mnie wyprzedziłaś :-) powodzenia kochana, trzymam kciuki i wierze że wszystko jest w porządku :tak:

Witajcie- ja na szybko- nadrobię Was potem.

Dzisiaj mam nadzieję ostatni raz w pracy- od 2 dni jakos mi duszno:(
i wogóle mamw razenie,ze moje płuca mją mniej miejsca i nie mogę zrobić takiego mega pełnego oddechu- ma tak ktoraś?

Tez często jestem na takim wydechu.. nie mowa jak wchodze do mamy na 4pietro - porazka :szok: Czesto ciezko oddycham:baffled: O kondycji juz nie wspominam ;//

Jak to moj M mawia, ze w ciazy to ja mam reke i do gotowania i do pieczenia :-) I moze cos w tym jest nie macie tak, ze w ciazy lepiej Wam wychodza wypieki i gotowanie?

mi zedcydowanie lepiej wychodzi jedzenie:-D

Byłam w lumpku i udało mi się upolować dżinsy ciążowe :tak: mam tylko nadzieję, że już mi tyłek nie urośnie, bo są teraz akurat :dry:

nawet sie nie łudź!!! :baffled:;-)

Są szpitale, w ktorych nie wolno sie malowac a zwlaszcza paznokci bo po plytce można stwierdzic czy wszystko ok, dziwię się, że jej nie kazali zmyć.
Ja o malowaniu nie myslalam w szpitalu i prostownicy teź nie bralam (chociaż męża trochę to dziwiło:szok:), taka spuchnięta byłam, że zaden makijaż by nie pomógł:-D

jak dla mnie bezzzz komentarza:baffled::-)

Ja też przeciekam,ale tak umiarkowanie,najgorzej w nocy jak sobie cyculka przygniotę,a tak to tylko czasem.

a ja przeciekam nie z tej mańki:baffled:;-)

Wiecie ile u nas w szpitalu kosztuje poziome ciecie przy cc???? Slyszałam o 1000zł ale mi sie wierzyc nie chciało.Wczoraj mi siostra opowiadała, ze jej znajoma dała 500zł inaczej miała by pionowo zrobione :eek::eek: Przeciez to jest dramat jakis:baffled:

Ponadto wiecie co zauwazyłam, ze jak siedze na krzesle długo to mnie bola te plecy - juz znam przyczyne bynajmniej!

cos jeszcze chciałam napisac........ hmmm..................... nie wiem:wściekła/y:

pączkow zjadłam duuuuuzo - mam chłopaka a zajawki na słodkie zdecydowanie:tak:

Aha - gratuluje wczorajszych wizyt!!!!!!!
A dzis Kamilka - myslami idę z Tobą !!!!!!!

Ostatnia edycja:
Cześć !!!

Miałam w planach wybrać się dzisiaj do sąsiedniego miasta na targ, ale znowu sypie, więc sobie darowałam :(

Ciekawe.
U nas takich cyrków nie ma i lekarz bez problemu daje L4. Nawet sam z taką propozycją wychodzi - na początku grudnia poprosiłam o zwolnienie na tydzień to powiedział, że do końca ciąży może mi dać. I pierwszy raz się spotkałam z takim czymś, że aby nie było podejrzeń lekarze na oddział pacjentki dają...

no właśnie dla mnie też jest to dziwne, tym bardziej, że jak w grudniu prosiłam o 2 tyg zwolnienia (nasz zakład stał, a nie chciałam tracić urlopu), to się sam z siebie zapytał czy mam zamiar wracać do pracy
mogę się tylko domyślać, że wystawił kilka lewych zwolnień, a ja teraz będę cierpieć :(

w sumie to ja też nie mam żadnych wskazań do zwolnienia... tylko te twardnienia czasami, więc wolę się położyć i się nie stresować, bo właśnie przed stresem z pracy uciekłam tak szybko

Kamila trzymam mocno kciuki cały czas :)

Witam:)

PAulina mimo wszystko my ci tu zazdroscimy..ja to przed chwila bym sie polamala na chodniku lod plus woda na nim bo odwilz jest wiec wybieraj co wolisz:p

Kamila powodzenia na USG na pewno bedzie wysztsko dobrze:)
jaja z tym L4 . mi sie wydaje ze sama w sobie ciaza jest wskazaniem bo jesli ktos ma prace przy kompie to w ciazy tylko 4 godziny moze, nie mowiac o jakiejs bardziej fizycznej pracy. zreszta zawsze mozna powiedziec ze sie wymiotuje od rana o nocy wiec jak pracowac???:rofl2:

Buziak jak to "za ciecie". normalnie w szpitalu kaza Ciplacic czy to jakis prywatny? u nas robia poziome ciecie( oczywiscie jesli dziecko ulozone jest "pionowo czyli glowka u gory albo na dole) a te w poprzek tylko w wyjatkowych sytuacjach jak dziecko lezy w poprzek to tna tam gdzie glowka no bo by musieli pol brzuchya pociaz zeby z takiej pozycji dolem wyciaganc.

reklama
kasiulka gratuluję córeczki :-)

mlodak ale ciebie trzymał ten ból. Współczuję :-(. Umów się jak najszybciej do lekarza.

klusia ja też miałam kontrolę w ZUSie. To nic strasznego - oni tylko sprawdzają czy ich nie oszukujecie (naciągacie). Jak masz podstawy do zwolnienia to nic ci nie zrobią.
Mòj gin przygotował mnie na ewentualną kontrolę. Byłam na zwolnieniu od samego początku i też miałam przejścia. Swoją drogą po co twój lekarz chce kłaść ciebie do szpitala?
I jeszcze jedno - skąd wiesz że to pracodawca nasłał kontrolę? ZUS sam też wybiera osoby na długich zwolnieniach :tak:. I ostatnio zdarza się to znacznie częściej. I nie patrzą czy ciąża czy inny powód (np. mój tata miał kontrolę po wyjściu ze szpitala a był po operacji)

Wiem, bo pani z ZUSu mi powiedziała, że to pracodawca ich poprosił o skontrolowanie mnie. To mnie najbardziej dotknęło. Jak wyszłam to się popłakałam. Przykro, że po tylu latach pracy po nocach, po godzinach, weekendy...ona mnie tak potraktowała...jedyne czego nie robiłam to nie prałam jej gaci... Takie jest życie asystentki. A teraz wynagradza mi to w ten sposób. A że są kontrole częstsze to słyszałam. Ale czasami to przesadzają. Kiedyś kontrolowali mojego kolegę, który nie ma nogi- nie wiem chcieli sprawdzić czy mu nie odrosła?
A czemu chciała moja dr kłaść mnie do szpitala? Własnie chyba, bym nie miała kontroli, by bardziej wiarygodnie to wyglądało? Chyba tak.

Do góry