reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mamina i Miski - gratuluje udanych wizyt i poznanej i potwierdzonej płci
Ja na obiad mam zupę krem z groszku i pierogi z farszem mięsno kapuścianym i pieczarką.
właśnie wróciłam z warzywniaka, bo musiałam pobiec po szczypiorek do pasty jajecznej i w tym warzywniaku tak się jabłuszka do mnie uśmiechały....:happy2: Przygarnęłam bidulki, co miałam zrobić :rolleyes:

reklama
Gratuluje Wszystkim, Które Już Wiedzą :-)

Ja mam usg dopiero 6 marca to będzie 25 tydzień... Cholercia nie mogę się doczekać:angry:

A w temacie obiadu: zrobiłą marchwiankę na skrzydełkach - bo P dopiero co po jelitówce - a ja mam jeszcze pierogi ruskie z tesco. Zachwytu pewnie nie będzie ale jak się przesmaży na patelni t pewnie da się zjeść. Do tego prawdopodobnie surówka z czerwonej kapusty.

Pozdr:)

Ostatnia edycja:
Ja dziś na iobiadek ziemniaczki, kotlet mielony, i warzywka słoikowe do wyboru :tak:

Ale mam też link do strony ze słownikiem migowym dla niemowlaków. Kiedyś o tym słyszałam, ale tam jedna babeczka pisze, że robiła tak ze swoim starszym dzieckiem i działa bez pudła. Więc pozostawiam do dyskusji - może macie jakieś swoje doświadczenia?

: Klub KOKO :
Wrzuć go do wątku z linkami, żeby były pod ręką :tak:
a ja na kolację wpierdzielę całe pomelo oooooooooooooo tak właśnie zrobię :-) :-D
I się tym najesz? Ja owocka traktuję zawsze jakoś dodatek do kolacji ;-)

Jestem po usg. Maluszek pięknie się rozwija i jest zdrowiutki :-) :-) :-).
I będzie Maja!
Gratki!!! :tak:
Macku ja Cię zamorduje za ten artykuł!Poczytałam sobie o tym schorzeniu (http://www.amsik.pl/archiwum/2_3_2008/2_08i.pdf) i widzę siebie jak w godzinę po cc dostaje dusznosći...........wiem ,że napisałaś,zeby delikatne mamy nie zaglądały....ale czegos takeigo sie nei spodziewałam....
Ostrzegałam :sorry2:

tylko ta smierć jesli to było to schorzenie nie była wina lekarzy.To rzadkie powikłanie okołoporodowe na kore nie ma lekarstwa:( 86% kobiet umiera- to jest najstraszniejsze:(
No właśnie nie wpadam dlatego w panikę i nie zmieniam szpitala w którym będę rodzić. Ale tzw opinia publiczna już wydała wyrok :sorry2: jak to w podobnych przypadkach bywa...
Tylko się zastanawiam, czy w innych szpitalach ciężarną z gorączką przyjmują na oddział? Wie ktoś coś na ten temat?

Jednak będę miała dzisiaj to połówkowe, choć z tonu lekarza wywnioskowałam, że nie jest w najlepszym humorze... Ta dziewczyna była najprawdopodobniej jego pacjentką (prowadził jej ciążę)...

Witam

W koncu dotarlam do konce a skonczylam czytac wczoraj poznym wieczorem a Wy od rana od 5!!!! juz na nogach no nie moge to nie dla mnie. Nie nadazam czytac heh.

Gkvip- gratulacje

Polaa- tez ogladam One born every minute ale wczoraj nie ogladalam bo kolezanka mnie uprzedila, ze bedzie nie zaciekawy odcinek i wolalam sie nie denerwowac, obejrzalam tylko koncowke i wiem ze wszystko dobrze sie skonczylo. ogladam to zeby sie przygotowac na to co mnie czeka ale musze przyznac ze po kazdym odcinku nie moge zasnac a po pierwszym jaki obejrzalam bylam w szoku!!!! i powiedzialam sobie ze juz nie bede na to patrzec a i tak patrze ehhh

Sicipol- o obwod brzuszka sie nie martw napewno przytyje, dzieci w tym okresie sa takie chudziutki sama skora i kosci, jesli chodzi o polozenie dzidzi to moja caly czas glowka w dol az takie nienaturalne mi sie wydaje, z jednej strony OK bo od razu gotowa do porodu a z drugiej wlasnie przez to polozenie, polozna nie mola dokladie zmierzyc glowki i bede miesc jeszcze jedno USG w 32 tyg zebysprawdzic czy lozysko sie podnioslo do gory i mam nadzije ze tak bo nie zamierzam miec komplikacji

Ruda- tez mam termin na 4 czerwca i gratulacje

Miski2- gratulacje

Avo- dzieki to mnie jeszcze bardziej przekonalozeby nie zagladac do tego linka nie bede sobie psuc glowy

U mnie na obiad Chicken Korma z ryzem domowej roboty (maz gotuje) :tak: mniami a co ile mozna jesc tylko zdrowe potrawy :-)

Ruda Mamina Miśki gratuluję udanych wizyt!

co macie dziś na obiad ????
bo ja zaś zupa ogórkowa, gotowana noga kurza i do tego sałateczka z papryki, ogórka i mixu sałat z czosnykiem i jogurtem naturalnym :-D

u mnie znowu gulasz, ale tym razem wieprzowy z kluseczkami śląskimi,a na deser zrobię sobie starte jabłko z cukrem :-)

Tyle tych wizyt, ze nie nadazam z doczytywaniem :) Najwazniejsze, ze wszystko ok Mamina, Miski gratki serdeczne :blink:

Ruda gratuluje rowniez i witam w gronie czerwcowek (bo jeszcze sie nie witalam chyba, czy juz tak? Boze co ta ciaza robi z moimi szarymi komorkami :szok:)

U mnie na obiad piers z kurczaka panierowana, zapiekana z serem. Tak "dietetycznie". Korci mnie jeszcze, zeby do swojej porcji rodzynek dorzucic - najwyzej wydlubie :)

reklama
Witam :-)

buziak zgadnij co dzisiaj mialam na sniadanie??;-)

ciesz sie ze Ci smakowało:-D

ja tylko na momencik....

Jestem po usg. Maluszek pięknie się rozwija i jest zdrowiutki :-) :-) :-).
I będzie Maja!

gratuluje!!!

Witajcie:)

Gratuluję nowo poznanych cipeczek i siusiaczków.

Macku ja Cię zamorduje za ten artykuł!Poczytałam sobie o tym schorzeniu (http://www.amsik.pl/archiwum/2_3_2008/2_08i.pdf) i widzę siebie jak w godzinę po cc dostaje dusznosći...........wiem ,że napisałaś,zeby delikatne mamy nie zaglądały....ale czegos takeigo sie nei spodziewałam....

to po ci wsadzałas tam nocha???;-)

Co za tragediaa Maćku w tym twoim szpitalu, a ja zmierzyłam sobie temperaturę i mam chyba stan podgorączkowy 37,1 i od rana boli mnie gardło:crazy: idę zajrzeć do naszej apteczki

Edek; gratki z tytułu udanych wizyt ;-)

zdrówka!!!

tylko ta smierć jesli to było to schorzenie nie była wina lekarzy.To rzadkie powikłanie okołoporodowe na kore nie ma lekarstwa:( 86% kobiet umiera- to jest najstraszniejsze:(

Macku bynajmniej nie podawala szczegółów:-p

Co do tej tragedii, to niestety nie zmienimy systemu i pacjenci zawsze beda ignorowani i odsyłani do domu z kwitkiem, ale to bynajmniej jest przestroga, ze gorączki nie powinno sie ignorowac. Zwłaszcza u dorosłych, ja np prawie nigdy nie mam wysokiej goraczki wiec mysle ze bym sie zanipokoiła. A z lekarzami czasem trzeba ostro niestety, choc nie mowie ze tu zawinili. Nie wiadomo ale moze jakby ja przebadanp to chociaz matke dałoby sie uratowac???????

Ja jadłam flaki i placuszki ziemniaczane. Obiad uważałam za zaliczony do momentu kiedy tu nie weszłam:-p /jeszcze w lodówce mam nózki:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry