reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja tez muszę się w koncu za cos zabrac najprędzej za jakies porządki bo u mnie ciagle balagan pomimo ze ciągle sprzątam hehehe ;p

to tak jak u mnie, najlepiej jest jak odkurze do poludnia,to zanim m wroci z pracy,to juz wyglada jakby nie bylo odkurzone :-)
teraz czekam az maly wstanie i pogodnie starszakow do posprzatania ich pokoju,bo porozwalali auta,a sprzataja napewno mi Seema obudza - teraz grzecznie maluja.

Milego dnia bede sobie was podczytywac z doskoku - do ''uslyszenia'' jutro

reklama
gkvip- widzialam Twoje ubranka- sliczne sa! :tak: Co do zakupow dla domku- fajna sprawa, tylko potem gorzej na stan konta sie patrzy hhihih ;-)
dziewczyny, dzieki Wam za slowa otuchy, zdecydowalam sie, ze bede pisac to, co jem, by w razie czego zobaczyc, bo jest nie tak :baffled:

josie- ja z czasow nawet nie studenckich, ale jak bylam piekna i mloda i wyjezdzalo sie na dzialke, czy wakacje z paczka, ;-) to pamietam smak makaronu z ketchupem :tak: taki zasmazany.
Nawet od czasu do czasu sobie robi, oczywiscie jak meza nie ma, bo on i tak zawsze sie boi jak biore sie za wloskie potrawy w moim wydaniu polskim- jak to wynioslam z domu ;-)

Witam
dziewczyny Pola, PaulinaMaria, Siula no wszystkie te które poznały płeć oczywiście gratuluję!
Sici jak brzuszek bąbelek ma w normie to ja bym się nie przejmowała - ciesz się z udanej wizyty.
A co do mojego bąbelka to 3 dni temu czułam ruchy po prawej stronie brzucha i nie powiem latałam do kibelka non stop nawet aby zrobić parę kropelek chyba uciskał mi pęcherz a od wczoraj czuję bąbla po lewej stronie i już tylu wycieczek nie miałam.
Aha i też należę do grona okularnic ale nie znoszę w nich chodzić. Wcześniej chodziłam dość długo w soczewkach ale okazało się że mam uczulenie na płyn do soczewek i musiałam przestać je nosić na jakiś czas i tak zostało do dziś.

Ogladacie pogrzeb Szymborskiej?
Ja co prawda nie jestem ulubiencem tego typu transmisji, ale lubie sluchac takich milych podsumowan dorobku zycia ludzi, ktorzy odeszli

Ja jeszcze nie zdążyłam włączyć tv ale nie będę oglądać, coby się nie zamulić jeszcze bardziej

Witam :-)

buziak zgadnij co dzisiaj mialam na sniadanie??;-)

sicilpol widze po suwaczkach, ze idziemy leb w leb, moj wczoraj ważył 385 gramów:tak: Niczym się nie przejmuj, wszystko będzie dobrze:tak:

Ruda witaj:tak:

nic lece do syna bo chce sie bawić, za chwile na szczescie wraca mąż z pracy wiec Mlody bedzie wolal z Nim sie bawić samochodami:-D

Witajcie Dziewczyny.
Przepraszam, że wczoraj nie napisałam juz, ale zaraz po badaniu, jechalam jeszcze usunąć ząb do dentysty i na koniec obkupowalam sie w lampy... bo caly czas borykam sie z remontem. Ale -
Muszę z radościa donieść, że po wczorajszym badaniu spodziewam sie chłopczyka :)... Teraz pytanie czy Miłoszka, czy Michałka, Marcinka, a moze Adasia, Igora lub Pawełka....
W kazdym razie dziękuje Wam bardzo Moje Drogie za wsparcie. Serduszko malec ma dobre i inne narządy też. Jestem dzisiaj mega szczęśliwa, ale powiem Wam, że wczoraj strasznie sie denerwowałam przed tym badaniem. Na szczęście wszystko ok. :-)
No, może za wyjątkiem tego, że odebralam wczoraj również wyniki mojego testu na glukoze i po godzinie mialam 7,89 i z tego co wyczytalam z netu, to jest to za duzo. Dlatego dziewczyny diabetyczki, proszę o pomoc. Ile Wy miałyscie po tescie 50% i co teraz musicie robic. Jakie sa tego konsekwencje dla maluszka. Wizytę u mojego ginekologa mam dopiero we wtorek, mąż juz mi wczoraj zastrzegł, że nie chce mnie widzieć z niczym slodkim... Ale czy to wystarczy?
Ja też okulrnica ( -3,5) i (-2,75), a co do nadążania za postami, to od samego początku nie nadążam za Wami, mimo,że staram się tutaj regularnie zaglądać.
Sicilpol - napisałas, że masz wytyczne co jeść. Proszę podeślij mi jesli możesz diete dla kobiet z cukrzycą ciążową
Aylin - u mnie dokładnie tak samo, Mały spał sobie na brzuszku, pupką do monitora i buzki jakos nie chciał za bardzo pokazać, za to przyrodzenie eksponował dumnie :) wiec nie ma wątpliwosci ze to chłopak.

Witam!
Pierwszy raz tej zimy mamy biało za oknem! :-) Jest pięknie! :tak:

Zosia miała wczoraj pierwszy raz czkawkę (tak bynajmniej sądzę). Szkoda, że M już spał, bo to musiałby w końcu poczuć :tak:
a wiecie jakie fajne sakluski z jajkiem w przyprawach?
We włoszech mnie tego nauczono - gotujesz kluski, odlewasz wode dodajesz olej, wbijasz jajka, przyprwy i na ogniu cały czas. Chyba był jeszcze zólty ser ale nie jestem pewna... :baffled:
Ja do Włoch nie musiałam jechać, żeby to poznać :-p Jada się to u nas w domu od zawsze ;-)
Z innych eksperymentów makaronowych to makaron, twaróg, śmietana słodka i cukier :tak:

No wiec u mnie z grubsza jest wszystko dobrze, z grubsza, bo lekarz w trakcie badania zauwazyl, ze obwod brzuszka jest troszke mniejszy niz obwody reszty ciala. Na tym etapie znaczy to tyle, ze malec jest chudzinka i mam znow jesc wiecej miesa i w ogole bialka.
Troszke sie przejelam tym obwodem, od razu zaczelam sobie wkrecac hipotrofie, ale maz jest spokojny, mowi, ze obwod jest w normie (fakt, ze jest, tylko w nizszej normie) i mam nie gadac glupot.
Dobrze będzie! Nie martwimy się na zapas! :tak:

Witam Was serdecznie!Przyjmiecie może i mnie do swojego grona?Mam nadzieję, że po 3 miesiącach leżenia plackiem i gapienia się w sufit już wszystko będzie ok i będę mogła się tu trochę poudzielać.Termin wg OM mam na 4 czerwca ale ostatni coś lekarz mówił,że synuś duży więc może być wcześniej...
Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)
Witaj! :tak:

Ja dziś zamierzam się wkręcić na połówkowe. Co prawda jutro mam wizytę, ale M chciałaby popatrzeć, a jutrzejszą wizytę mam od rana, a on jest w pracy... Nie wiem tylko, czy po ostatniej aferze w naszym szpitalu ginek mi dziś pozwoli przyjść...
Fakty artykul
(Dziewczyny wrażliwe/panikujące niech lepiej nie czytają, żeby się niepotrzebnie nie nakręcać)

Macku w niedziele to samo stalo sie w szpitalu, w miescie gdzie mieszkam :no:
Obaj z mezem planujemy stad zwiac miesiac przed rozwiazaniem, by przypadkiem nie miec z nim nic wspolnego :baffled:
Tzn. wiesz, przypadki zdarzaja sie nawet w najlepszych szpitalach, ale ten kolo nas niestety sie w nich specjalizuje :crazy:

reklama
przed chwilą wszamałam świeżutki, chrupiący chlebek MNIAM!:-D

a makarony z jajkiem nie cierpię ;) ale za to uwielbiam w każdej innej postaci: z gulaszem, z sosami, w zapiekankach, w zupach, na słodko z truskawkami, a nawet ze śmietana i cynamonem ;)

an.ka krakaga
gratuluję udanych wizyt i chłopaczków!!!:-)

wiem:tak: ale mój m zażyczył sobie na obiad cytuję : "cokolwiek, tylko nie pizzę":-(

A ja po wczorajszym calodniowym pobycie w Glasgow przy okazji Usg oczywiscie sklepiki obskoczylam no i nieszlo sie oprzec przed kupieniem rozowosci :-) no i cos dla siebie kupilam - kilka ciazowych bluzeczek, spodni i no i cycki kupic musialam bo te moje to ciagle rosna i rosna:szok:.
No a po za tym to troszke sklepikow z meblami obskoczylismy i pozamawialismy mebelki do nowego domku, no i taperty, jakies dekoracje i ozdoby- oj jak ja to lubie:-)
no to zakupy na bank udane, fajnie tak poszaleć:-)

maćku mnie się nic nie wyświetliło:no:

Do góry