reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja zawsze przy nietolerancji glukozy robiłam po godzinie i dwóch.

no to jestem głupia juz noooooooooo:baffled:

Co do zabawek, to tez robilam zastrzyki z wody mojemu kaczorkowi i karmilam go pasta bhp. Nic dziwnego, ze byl zielony :baffled:

mam nadzieje, ze nie miałas zwierzaczka.....:baffled::happy:

a jesli chodzi o miesko i tluszczyk- sprobouj kupic mielone ze swiezego kawalka mieska, ktore tluszczu nie ma :tak:
.......

jesli moge dodac trik, bowiem niektore podgotowywuja platy- co nie jest potrzebne, jesli sam spod posmarujesz sosem bolognese- wtedy nie ma bata- platy powinny zmieknac.

1. zawsze wybieram miąsko i pani mi mieli to przy mnie, nie kupuje gotowego:no:
2. nigdy nie parzyłam ani nie gotowałam makaronu.. Lasagne pieke ok 40min i zawsze jest mieciutki

co do płatów, to ja wlewam do zlewu gorącej wody i wrzucam na chwilę te płaty, wtedy miękną i się lepiej układają ;-)

a robiłas kiedys lasagne bez parzenia ich???:happy:

Mówilysmy o Reni Jusis. ona teraz w dzien dobry tvn prowadzi rozne dyskusje jako ekomama, m.in pranie w orzechach zamiast proszkow i inne dziwne rzeczy. juz nie spiewa tylko non stop o tej ekologii. zeswirowala moim zdaniem na tym punkcie az za bardzo. mnie tez to drazni i ja przelaczam ostatnio- taka idealna mamausia 21 wieku...

mnie też już Reniu Jusis zaczęła działać na nerwy z tą swoją zielonością i ekologią, ja jestem jak najbardziej za zdrowym żywieniem i szanowaniem środowiska itd. ale w skrajności nie popadam!!

z tą Reni Jusis to macie racje, też jestem za ekologią, ale niektórzy to jakiegoś świra wręcz dostają :baffled: np. Cameron Diaz ponoć wody w kibelku nie spuszcza za każdym razem tylk oraz na dzień czy jeszcze rzadziej, nie pamiętam dokładnie

moze cameron oszczedza kasę a nie srodowisko:-D:-D:-D
i mam nadzieje, ze czestotliwosc spuszczanej wody jest lepsza niz przemiana materii owej gwiazdy:rofl2:

macku - ponadto Reni popiera podpaski wielokrotnego uzytku, wiec pewnie tez bys ja polubiła :-D:-D

reklama
Sicil czyzbys codzila do tej bialej starowinki ?:) ja u niej cala podstawowke sie leczylam ruchomymi, a juz staly zrobilam tu w gorzowie, a jezdzilam do poznania do pani profesor wiele lat. zawsze sie zastanawialam czy ona dozyje mojej nastepnej wizyty( wiem wiem okropne dziecko bylam:/) a z tego co slyszalam to ona dalej zyje:)
a ja nie mialam takich poprzekrzywianych zebow, z wygladu wygladaly na proste, tylko ze ja mialam zgryz prosty, tzn gora i dol rowno mi sie zamykaly a powinno byc tak ze gora zachodzi na dol. no i mialam w prawa strone przesunieta gore. usuneli mi wszystkie 4 i 8. czyli 8 zebow w sumie bo tez miejsca nie bylo. no i tak nosze, rok temu sciagneli mi dol i mam ten drucik na dole , a gore jeszcze mecze i od 3 lat slysze ze jeszcze tylko 2 milimentry musi sie w bok przesunac i bedziemy zamyskac szpary i zdejmowac...dzisiaj stwierdzialam tam ze chyba w tym aparacie umre i ze pani musi mnie bardzo lbic skoro mnie tam tyle trzyma, chociaz to kolezanka mojej mamy wiec raczej nie naciaga nas, bo nawet inaczej nas liczy, a po prostu u mnie bardzo wolno idzie. i wlasnie 31 stycznia minie 9 lat:/

mialam cos jeszcze napisac i zapomnialam oczywiscie. dola zlapalam dzisiaj. chodze i placze. chyba sprobuje zasnac jakos, chociaz mialam malego przypilnowac mocniej bo znowu w przedszkolu byl taki niegrzeczny ze jeszce przy okazji opiernicz za niego zebralam, ze na dziewczynki krzyczy bardzo a chlopakow bije...zyc nie umierac. zaraz mnie szlag trafi chyba. niech mi ktos humor poprawi no.....:-(
a moze zjem litr lodow czekoladowych i mi przejdzie?:baffled::rofl2: co Wy na to? kto do mnie dolaczy??bo lepiej smecic w grupie niz samemu...

ja w tym momencie żałuję,że nie meiszkasz obok w bloku:)

Wy mnie juz lepiej nie denerwujcie lodami:crazy::crazy:
Do tej pory nie przeszły mi truskawki!!!:no:

A do tego cos bym własnie zjadła i jeszcze nie wiem co:baffled::rofl2:

a moze zjem litr lodow czekoladowych i mi przejdzie?:baffled::rofl2: co Wy na to? kto do mnie dolaczy??bo lepiej smecic w grupie niz samemu...
Ja mogę, ale masz może czipsy albo śledzika zamiast tych lodów? :sorry2:
macku - ponadto Reni popiera podpaski wielokrotnego uzytku, wiec pewnie tez bys ja polubiła :-D:-D
Czytałam o nich kiedyś. Obrzydliwość! :baffled:

Ona swojego dziecka nie szczepiła na nic, nie?

ja w tym momencie żałuję,że nie meiszkasz obok w bloku:)

eee tylko dlatego ze mam lody? :(:(:( no ale lepsze to niz nic;-):rofl2:

Wy mnie juz lepiej nie denerwujcie lodami:crazy::crazy:
Do tej pory nie przeszły mi truskawki!!!:no:

A do tego cos bym własnie zjadła i jeszcze nie wiem co:baffled::rofl2:
ja jem musli z mlekiem jednak, lody zjem jak sie rozgrzeje:) Ty mi o truskawkach nic nie mow bo nie mam
Ja mogę, ale masz może czipsy albo śledzika zamiast tych lodów? :sorry2:

Czytałam o nich kiedyś. Obrzydliwość! :baffled:

Ona swojego dziecka nie szczepiła na nic, nie?
Maćku sledziki mam i chrupki orzechowe rafala moze byc?:p
o tych podpaskach nie slyszalam nawet. a fuuuuuu. kurde jak to prac. no masakra.
znając życie nakarmiła je porem i nie trzeba było:-D:-D:-D
:-D:-D:-D wiesz co mialam wlasnie kompa wylaczac zeby sie nie dolowac ale mi normalnie humor poprawiacie . chyba zaraz sobie poszukam w necie kawalka o reni i podpaskach:rofl2:

reklama
blond - Reni wymiata;-) niedługo bedzie nagrywała płyty w czym mozna kapac dziecko i to zjesc jednoczesnie:tak: nie wiem czy zauwazyłyscie,ale ona ostatnio ma nawet głos ekologiczny!! ;D

sicilpol - to nie zawsze jest tłuszcz, ale mięso puszcza taką wode... i ja to odlewam;-)

Do góry